Slight 31 Maj

I början gjorde vi lite byten över en bom, vilket gick över förväntan! :)
sen när vi skulle hoppa en kort bana så var både han och jag lite sega. Så satte upp lite mer tempo och action nästa runda. Sen flöt resten av träningen på ganska bra. Det var ingen sån WOW träning, men det gick inte åt skogen heller. Så är ändån ganska nöjd. :)

Tagga träning nu!


Hoppträning!

Hallo, ikväll ska jag träna Hajen och Zirco:) Hajen ska gå för Catrin och Zirco för Tobbe:D Hoppas det går bra:)
/Emilia

But all the happiness has an end...

Barman fick vi tyvärr ta bort i Februari 2011 p.g.a hans sår som bara blev värre... R.I.P <3
Hade nästan precis slutat rida honom, så Cissi ringde och sa att hon hade med någon annan tagit beslutet att ta bort honom. Så om jag ville komma och rida en sista tur och säga hejdå. Red honom dagen innan... Helt underbart väder var det! En mysig kväll med sol... Och han visste inte vad som väntade honom dagen där på. Grätt typ hela turen.
Början böla nu när man tänker tillbaka och kommer ihåg allt så väl... :'( <3
I'll see you again, you never really left.

Nalle fick vi även ta bort slutet av året 2011 p.g.a att han fick väldigt kraftig fång... R.I.P <3
Cissi ringde och sa att Nalle hade fått kraftig fång och att dem var tvunga att ta bort honom med... Åkte upp direkt den kvällen och bara mös med honom...
Dagen innan du skulle få somna in så åkte jag upp och bara sitter inne i din box. Helt tyst är det. Man hör bara hästarna tugga i halmen... åhh fyy faan! Varför ska sådan här hemskt hända!? Det är inte rätt!
Puss och hejdå alla kära läsare, nu ska vi inte tänka på döden och det förflutna. Nu ska vi tänka på nuet och framtiden!
/ Mathilda

Mathilda Mattsson

Hola, som ni vet så heter jag Mathilda Mattsson och jag är 16 år och då går de sista veckorna i 9:an.
Jag har ridit sen jag var 4,5 år och ridit nu i 12 år. Jag började rida på en ridskola i Eslöv, sen när jag var 8år så började jag på västerstadsridskola. När jag var 11år så fick jag min första skötponny som jag red två gånger i veckan. Det var en c-ponny vid namnet Nalle Puh f*93 på ca 135. En söt och glad liten prick. Vi hade fantastiska år tillsammans. Lärde mig hur mycket som helst! Började träna för Bella då också. Och träffade Emilia som hade sin lilla shettis där uppe.
Med åren så växte jag och Nalle började bli lite liten. Så i 6-7:an så började jag övergå till ett rysskt fullblod, Barman f*87. Han ägdes av samma mamma som ägde Nalle, så Nalle försvann aldrig ifrån mig. Även om Barman var gammal så var han hur pigg och glad som helst! Det ända man fick ha koll på honom var hans stort sår som han hade på ena bakbenet, men det var inga problem eller så när man red. Tränade även för Bella med honom. Och jag utvecklades änu mer i min ridning.
Dock blev hans sår värre och jag ville utvecklas mer och hitta en yngre häst/ponny att rida. Då Bella typ jobbade i ett stall hos fam Borglunds och visste att dem behövde en medryttare till sin ena D-ponny f*99 och föreslog mig.
Jag åkte och provade henne i oktober när jag gick i åttan. Trivdes bra med henne och började rida henne 3ggr i veckan. Sen efter nyår så slutade jag rida Barman och började rida D-ponnyn, Tutch N Go på heltid. Tuttan blev som min egen. Tog hand om henne precis som en egen häst. Utvecklades änu mer och fick verkligen lära mig rida på henne. Började även hoppa mer seriöst och tävlade min första dressyr tävling med Tuttan. Gosch vad jag älskar den ponnyn! Vi har gjort allt tillsammans! Gråttit o skrattat och vi båda har utvecklats! Vann minimästerskapet med henne i dressyr ! Det var vår första dressyrtävling. Från början var det bestämt att jag skulle rida Tuttan och hon skulle betäckas. Men sen i Februari/Mars så bestämde fam Borglunds för att inte ta föl på henne då de var osäkra fall det skulle bli en storhäst eller en ponny, de ville då ha en storhäst. Så de bestämde sig för att sälja henne... Helt förkrossad var jag! Bara på dem månaderna så hade mycket hänt! Tack vare Tuttan så har jag även fått helt underbara vänner! Anna som äger Menno, en supervän!!! och Amanda! Amanda och jag gick i samma klass i förskolan sen flyttade hon. Och nu efter massa år så träffas vi igen och är bästa vänner!! Min kära fru!
Som tur så tog det väldigt långtid innan Tuttan blev såld. I början var det inga som kom, så började känna mig lugn. Men sen i ausgusti så började allt fler komma. Det var några som kom och ville ha henne, men vi ville inte att dem skulle köpa av olika skäll. Sen kom en tjej vid namnet Kajsa. Provade henne en gång och det gick bra. Sen bestämde dem sig för att komma igen. Det gick lika bra och dem verkade trivas med varandra. Dem bestämde sig för att köpa henne och i slutet av ocktober besiktades hon och åkte iväg... Jag seriöst bölade från och till under besiktningen. Fy FAN vad hemskt det var!!! Kommer till och med ihåg sista gången jag red henne... Det var en måndag och det gick inte bra och hade ingen lust alls att rida... så blev att jag skrittade runt och snackade med Emelie medans Anna red dressyr i ridhuset.
Någon vecka senare så åkte vi och hälsade på henne nere i Ystad där hon landade. Hon såg nöjd och glad ut, så det kändes bättre, men samtidigt fel... Hon hade lyx hage med utsikt över havet. Anna märkte att jag var lite nere med ett ledset hjärta och tröstade med fina ord... Min lilla prinsessa som gjorde så stor betydelse i mitt liv.
Hjälpte fam Borglunds dotter Rebecca (som hade Tuttan) med hennes stor häst till Januari, då kom min KING hem! Min svarta kung som hjälpte mig att hela mitt hjärta efter att Tuttan åkt.
Men det kommer dagar då jag saknar Tuttan sjukt mycket! Det är inte bara Tuttan jag saknar, det är även att vara i det stallet med Amanda, Anna och Rebecca. Så mycket kul vi gjorde! Alla vattenkrig vi hade! Varje vattenkrig Anna har förlorat. Så mycket skoj på så kort tid!
Emilia har varit med mig alla dessa åren! Vi har ridit med varandra varje helg, eller så har vi åkt på tävling. Vi har ridit med varandra så mycket vi har kunnat! Bästaste Emilia !! Har alltid funnits vid min sida. Från början till slutet!
/ Mathilda

Rubrik saknas!

Hej, idag har jag ridit hajen och go cart. Båda två var riktigt duktiga och mjuka. Körde markarbete och dressyr och jag försökte göra det lite svårare för dom så dom kunde jobba ordentligt. Älskar mina ponnys.
Imorgon är det brännbollturnering på vår skola:/ tyvker inte det är så jättekul...
/Emilia


Trött tjej på bussen?


Stand up!

Stå upp för dina åsikter! Det är demsom betyder något!
/ Mathilda

Slight 29 Maj

Idag så mötte jag Anna, Emilia, Sara och Emelie nere vid bron. Sen red vi årundan runt och ett varv på terrängbanan nere på Flyinge Kungsgård. Sjukt mysigt och kul var det! Kan säga att jag hoppas att Sara inte fick ont då hon landade på marken.
Slight skötte sig super! Det är bara tredje gången han går årundan och han är inte van vid flera st som galopperar på led/bredvid varandra, men fixade han bra. Han var lite skygg när någon lät mycket bakom honom ex smakade då han lyssnar väldigt bra på det. Sen på terrängen var det första gången han var med. Vi hoppade över en bäck i stället för att trava vanligt. Sen testade vi några små stockar. Första gången han hoppa terränghinder. Men inga problem, duktig pojk och en stolt matte! :D
ÖGONGODIS!

Svansjöns Spotlight is dah shit!

Skolan kommer först...

Nu ska jag sätta mig och skriva det sita till skolan, sen är allt klart! Så uppdatering om Slight kommer sen ;)
Hög musik i öronen så går det fort! :)
/ Mathilda

Hej:D

Hejsan, hann tyvärr inte lägga upp om hur det gick på träningen föt mig go cart igår men det kommer nu:)
Han kändes bra och fin, sen när jag värmde upp så i galoppen så började han göra sina `bocksprång´. Vet faktiskt inte det är han gör? Men vi hoppade iallafall serie och det gick super hoppade allt utan problem, underbara ponny:)<3
/Emilia

D-ponny till salu

Nu ska min kompis Anna sälja sin underbara ponny Menno!
Helt fantastisk är han! Red han två ggr sen startade jag minimästerskapet med honom och vann med 64%
Sjukt kul var det! Sån känsla det var! :D
Den nya ägaren kommer ha en massa skoj med Menno, hans personlighet är såå mysig! Han kan puss och är super snäll! :D
Länk till anonsen hittar ni HÄR

Käraste Menno <3

Fixat

Nu är tränset inlämnat hos Sadelmakaren i Flyinge. Det skulle inte ta så jättelångtid som tur. Fast trivs ganska bra med det bruna tränset. Bra att ha två att skifta mellan :)

Det svarta tränset :)


Snyggt

Så här snygg får man va när man slingar sitt hår ;)


Mountin horse ponny cup:D

Så, nu är allt klart, jag har nu officielt anmält mig till Mountin horse ponny cup och det andra kvaltävlingen går i Båstad, men vi åker dit och tävlar ändå. Jag ska ha med mig Go Cart och Zirco och kanske blir det Mathilda och slight också, bror på om vi får passet som nu dröjt riktigt länge! Lite dumt men jaja. Någon gång ska det väl kommma:) Får ja hoppas på, vill att hon också ska få åka och tävla, hon är ju alltid så snäll och hjälper till med allt och följer med mig på tävlingar och hon munttrar alltid upp mig om det går dåligt. Det hade varit kul för henne om  hon fick följa med och själv tävla på söndag och inte bara titta utan faktiskt vara inne på banan hoppa.
/ Emilia

Go Cart<3

Idag ska jag träna hoppning med min prickiga kärlek, Go Cart:D Sen i helgen ska vi förmodligen hoppa Mountin horse ponny cup<3 Det är stilhoppning:)
/Emilia

Some info

Saker man kanske inte har helt koll på när man är ute och tävlar.

Röda rosetter betyder att hästen sparkar. Det betyder att man ska vara försiktigt både när man går förbi hästen och när man rider förbi hästen, man ska inte vara för många runt hästen och inte vara bakom den i allmänhet. Detta är den vanligaste rosetten och antagligen den som är lättast att förså, då rött i många sammanhang är en varningsfärg.


En grön rosett finns också, och det betyder helt enkelt att hästen "är grön" - nybörjare och ovan. Det kanske är hästens första tävling. Den kanske uppför sig dåligt, skyggar, är en unghäst. Ser du en häst med grön rosett så ta det lugnt runt den och gå inte för nära den. Rid inte för nära den på framridningen och håll ett öga på den ifall den sätter av i en serie bocksprång eller annat.

En blå rosett betyder att det är en hingst. Hingstar kan vara de snällaste hästarna på hela tävlingen, men rider någon förbi alldeles för nära med ett brunstigt sto till exempel, så kan det ibland gå illa. Den blå rosetten förvarnar om att det är en hingst, man behöver inte vara för nära den och man ska respektera att inte rida för nära ekipaget om man har ett sto.

Vita rosetter var vanligt i England, och det betyder att hästen är till salu. Det kan vara svårt att få ut reklam om hästen på en tävling, så många satte vita rosetter för att visa upp att hästen är till salu och intresserade kan kontaka ekipaget.

Så blir väl att jag kanske sätter på en grön rosett på Slight när vi ska ut och tävla?



/ Mathilda

Grattis!

Grattis till Emilia och Zirco som tog hem vinsten i LB+5 ! :D

Slight 27 Maj

Åkte upp till honom direkt när jag kom hem från tävlingen.
Körde ett styrke - kondispass.
Galopp upp för en backe i olika tempon. Sen skritta ner, sen upp igen i ett annat tempo.
Han skötte dig super!! :D
Dock när vi skulle rida hem så trampade han sönder sitt träns... :/
Sjukt tråkigt då det är ett Dyòn träns! Men ska lämna in det till en sadelmakare här hemme i flyinge.
Så läng får han ha ett brunt träns som jag hade i stallet som tur :)
Slight i sitt nya bruna träns! :)

/Mathilda

Tävlat idag;)

Hej, Idag har jag tävlat med zirco<3 Det gick väl upp och ner tyckte jag:)
LB+5:Grundomgång:0 fel
omhoppning;4 fel och det blev en vinst<3<3<3<3
I LA:n så hoppade vi 1 och 2 sen valde jag att utgå för att jag hade ont i min armbåge för jag hade blivit klämd av hajen;(
Men zirco var duktig och gjorde vad han skulle<3
/Emilia

07.09

Kl var ställd på 06.00

Nu kör vi från stallet still Snappis! :D
Zirco och Hajjen är med sär bak!
Emilia ska hoppa Zirco och Elle Hajjen.
Alla är sjukt taggade! :D


Eurovision song contest

Sitter hemma hos Bästavän och kollar på EVSC. Än så länge är det ingen bra.
Vi får väl hoppas att det fortsätter så, så vinner Sverige! :D

/Mathilda


Slight 26 Maj

Red å-rundan för första gången själv. Har bara ridit den en gång innan med sällskap, så tänkte prova utan. Det gick ganska bra. Han tyckte bron var lite läskig att gå över men över gick han. Sen resten av rundan var han spänd och kollade lite på allt, men krävde inte att han skulle gå så bra. I slutet slappnade han av, så duktig pojk! :D

På vägen till bron så rider jag genom en äng. Tog en härlig galopp där!!

Ängen på bilden ;)

/Mathilda


Mathilda:D

Hej, jag har tyvärr inte hunnit lägga upp bilderna på mina nya kläder:( Men dom kommer säkert en dag när jag fått rätt på datorn;)
Iallafall så är min BÄÄSSTA kompis här nu Mathilda:D Vi ska titta på eurovision song contest:D Och ta fram grejorna till imorgon<3
/Emilia

min älskade b-ponny<3

/Emilia/EMILIA;)

Ren häst....

/ Mathilda


Marknad

Blev tyvärr inte klar med det andra inlägget. Blev inte mycket tid till att skriva. Men men. Nu är jag på väg till Eslövs marknad med pappa, Storasyster Emelie och hennes pojkvän Kasper :D


Godmorgon;)

Idag är jag snuvig och hostar så jäkla mycket. Riktigt störigt, men i alla fall idag ska jag iväg och köpa klänning till skolavslutningen. Jag lägger upp bild på den sen:D

/ Emilia

Tankar?

Ny fräsch blogg! Me like! :D
Tänkte sätta mig nu en stund på morgonen och skriva lite om mig själv!
För skulle tänka mig att ni vet inget om förutom att jag heter Mathilda Mattsson och är 16år. :)

Jag och Slight❤


Hello!

Hej, vi är två hästgalna tjejer som älskar att hoppa:) Vi kommer att uppdatera om träning, tävling och lite vardag och ibland nått RanDOme.
Här får ni även följa våra framgångar och motgångar! :D
Read and enjoy
/ Emilia o Mathilda

RSS 2.0