Kämparglöd

 Varför är det så svårt att glädjas åt andras framgångar?

Det har att göra med att vi här i Sverige har så lätt att bli avundsjuka, ”Svenska sjukan” kan man nästan byta namn på det till. Om någon är nöjd med sig själv eller om någon lyckas, då är det fel. Man får inte vara mer än någon annan utan att ses som en bortskämd snorunge som får allt serverat på ett guldfatt. Man får inte lyckas utan ses som en som får allt man pekar på. Men så är det inte! Alla får inte allt dem vill ha! Bakom all framgång finns det mycket tid! Alla timmar i stallet, alla timmar på hästryggen, alla gånger man har fixat i stallet, alla träningar, ALL tid! Allt kämpade, alla mål man har strävat efter. Framgång har mycket med att aldrig ge upp, fortsätt kämpa! 

Sen visst finns det familjer som har lite extra pengar, så att de kan hjälpa sitt barn lite extra, men även det barnet måste kämpa, tror inte att h*n blir super duktig så 'poff ' bara för att h*n har fått den extra fina ponnyn eller den extra dyra utrustningen. För vet ni vad det är inte utrustningen som rider åt en och hästen kan inte gå av sig själv, man måste rida! Även den hetaste hästen i hoppningen eller den finaste hästen i dressyren. Och man måste träna, träna, träna för att bli bättre! Vara målmedveten och veta vad man vill. Så att man har något att kämpa för! Man får vara lite hård mot sig själv ibland och säga att denna veckan ska jag ha klarat av: t.ex hoppa ett högre hinder, rida en väg bättre, få en bättre handhållning eller på en tävling så ska jag rida lite snabbare, få lite högre poäng på just den rörelsen. Det behöver inte vara så stooora mål varje vecka. Man kan ha några högre mål en tid framåt och en massa delmål hela vägen fram till det stora målet. 

Så istället för att sitta hemma, och sura över att den och den fick det och det och det är sååå dyrt och h*n får allt h*n! Blablabla! Ta er i kragen och se upp till dem som lyckas istället! Tänk om istället och ställ er frågan: Varför lyckas h*n så bra? Jo, för att h*n tränar och ger aldrig upp! 

Sickta mot stjärnorna och sluta aldrig att kämpa så kommer du att komma långt!
 
 

 

 


Det börjar närma sig!❤

Hej allihopa, nu börjar närma sig trettonspelen!!
Det ska bli jättekul!!!
/Emilia ❤

Världscuphoppningen

Ni missar väl inte det idag? Kl 17.00 på 1:an! :D


Slights veckoplanering

Så här ser Slights planering ut fram till Trettonspelen!
 
 
/Mathilda

Träningen

Idag så gick träningen super! Fick en massa beröm om Slight. Hon tyckte att han hade utvecklats väldigt mycket på ett bra sätt. Vi hoppade mycket relaterade avstånd, hade lite snabbare och snävare svängar iidag, vilket Slight inte är så van vid, men tyckte han skötte sig riktigt bra. Men den var en oxer som stid fritt som var lite läskig med en grind under som var ungefär samma färg som underlaget, så den stannade han på. Men hoppade den sen flera gånger utan problem, fick bara vara på honom lite extra där. Men något måste väl min lilla hjälte vara rädd för, eller?
 
 
 
/Mathilda
 
 

Träning!

Idag blir det tagga träning för Louise! :D och vi firar det med en smutsig Slight... ;)


Lite ändrigar

Har gjort lite ändrigar på designen, dock är inte headern klar. Så ni får stå ut med denna headern så länge. 
 
 
 
/Teameom

Rubrik saknas!

Hej, idag blev det sovmorgon, då jag var uppe jättesent igår. Jag gick upp och tog en macka och sen åkte Mathilda och jag ut till stallet och mockade och sen red vi Hajen och Go Cart. 
Hajen var jättefin idag, Mathilda och jag red först ut en sväng i skritt bara för att det hade frusigt och det var hårt i marken, sen gick vi in i ridhuset och trimmade dom lite och ställde igenom dom i både höger och vänster varv i både skritt, trav och galopp. Det blev ett 40 minuterspass idag. Eftersom dom ska träna imor

                                            Min katt Morris är trött<3
/Emilia

AW Sporthorses :D

SPRING CAMP!

För er som vill förbereda er för utesäsongen ordentligt. 5 dagars (måndag fm-fredag em) träning med C-tränare Anna Wemlerth, bra fritidsaktiviteter, fullservice och Sveland Arena-Sveriges största utebana med modernt underlag, internationell hinderpark och ordentliga vattenhinder. För tävlingsryttare som medtar egen häst och vill vara "först ut". 5400 kr.
Ni ryttare som tävlar Trettonspelen i Helsingborg 4-6 januari har chans att vinna ett Spring Camp (värde 5400 kr) . Det lottas ut sammanlagt tre platser ur startfältet under hela meetinget.  Passa även på att träffa oss i vår monter under tävlingsdagarna- för att få information och nyheter inför den kommande säsongen
!

 

Mvh

Teameom♥

 


Slöö

Har tagit det lugnt hela dagen dag, ridit en tur på en pigg Slight och nu sitter jag och kollar på Draktränaren som går nu på 5:an :)


Hallå!!!

Hej alla, hoppas ni har haft en bra jul. Det har jag haft i allafall;) see you;)<3
/Emilia

Kalle Anka!

Ni missar väl inte Kalle Anka nu kl 15.00? 
Även om de har klippt en del så måste man se den! 
 
/Teameom

Funny!

Idag red jag och Emilia tillsammans! Alla var ridna utom en, så då fick det bli lite dubbelridning ;)


JULAFTON IMORGON

OMG ! Imorgon är det julafton! :D


Sista julklapparna!

Nu åker jag iväg för att handla de sista julklapparna! Det är ju bara 2 dagar kvar! :D


Mitt och Slights tävlings år 2012

Mitt tävlings år 2012 har varit riktigt bra med Slight. Han har gått från klarhet till klarhet. 

 From this

  
 
To this

 

På specialidrotten som jag går på, där skrev vi mål till december i höstas när vi började skolan. Mitt mål då med Slight var att tävla lokal LB och målet i februari var att ha börjat tävla lite regional LB. Men vi ligger ju en bra bit före allt det. Nu till december har vi startat två lokala LB med 0 och 4 fel, tre regionala LB med 0fel en regional LB+ med 0fel. Så allt har gått så mycket bättre än vad jag trodde då. 

 

 När vi skrev målen så var han orutinerad och var liite tveksam. Nu kör han runt banorna som inget. Nu har han 5 raka nollar i rad! De 5 senaste tävlingarna är nollor. That´s what I call an amazing pownie, alla LB förutom en som är en LC.

 Nu ska vi tagga till tävlingarna 2013! Större hinder, mer allvar, mer att sträva efter! Vi har ett 6 års championat att kvala till. 

 
/Mathilda

Jorden är kvar där den ska?

Som det ser ut nu så kommer jorden INTE gå under. För här är jag, bloggar, inte märkt någon skillnad från gårdagen... Så Jaa allt är en myyyt! ;)


Some info

Idag hände inget speciellt. Tränade idag för Tobbe och Slight hade damp på framridningen, allt för helt plötsligt supermegaläskigt! Så var mer i luften och över allt än där han skulle vara. Men när vi började hoppa så skärpte han sig lite. Men han var extremt på och stark! Men efter några språng så blev han riktigt fin! Vi hoppade lite gymnastik idag :)

Nu sitter jag i sängen och kollar på film! Sista dagen i skolan imorgon också!

Totte från körningen idag!


Today

Idag är sista dagen ner epå flyinge för denna terminen. Dock tycker inte jag det är det roligaste avslutet då vi ska skriva prov imorgon... tur det är roligt att plugga till eftersom det handlar om hästar, provet är lite om skelettdelar, muskler, delar av hästen. Jaa det är basik saker man ska kunna. Sen blir det en lååång lektion, men den brukar alltid vara rolig. Speciellt just nu när vi bygger vårt dröm stall. Dock måste vi leta upp en massa regler, mått, gödselhantering osv.. men kul att bygga stallet precis som man vill ha det, ha de speciella, dyra sakerna man vill ha. Nu ska drömmer vi högt! 
 
 
/Mathilda

Emporiaa

Idag så har jag varit på Emporia. Dock handlade jag inget roligt...
Men kul hade vi iaf och mysigt var det!
Har även skrittat ut Slight idag. Pigga lilla ponnyn ville inte bara skritta... ^^
Här är vi i våra snygga kepsar ;)

https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3554204/images/2012/pic_50d22ae39606ee264160bbeb.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3554204/images/2012/pic_50d22ae39606ee264160bbeb.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3554204/images/2012/pic_50d22b9e9606ee264160bc0a.jpg" class="image">


Läxor och inlämningar..

Nu börjar Jullovet närma sig! Och alla läxor är klara för veckan, inlämningarna börjar bli klara, snart jullov!! 
Och jullov innebär JULAFTON! På jullov blir det även en massa skoj!
Slight ska komma igång på riktigt och byggas upp för att hoppa på Trettonspelen i HELSINGBOOORG! Är så sjuuukt taggad dit! Ska hoppa både fredag och lördag. Men kommer självklart vara där även på söndag! På fredagen så börjar jag och Slight vårt tävlings år 2013 med en lokal LB och på lördag kör på en regional LB. Känns som det kommer bli en kanonstart! 
Någon mer än jag som är taggad till Trettonspelen!? 
 
 
/Mathilda

Nya skor!

Skulle åka och reklamera ett par av mina skor. Så nya av dem får jag imorgon. Sen så köpte jag även ett par nya skor. Lite mer varma, så jag sparar de andra skorna till våren. Riktigt mysig var de nya jag köpte, men ludd! Jag tänker inte frysa ner nu om mina tår! ;)
Ganska så dåliga bilder.. Men hittade inget bra ljus + de är mobilbilder. Men som ni ser så är det ett par vanliga svarta, fodrade skor :)


Min fina pojk!


Julshowen is done!

Julshowen igår blev det väldigt lyckat!
Tack till alla som ville medverka och komma och kolla! Det var en riktigt rolig eftermiddag! Alla som red var riktigt duktiga! Publiken var mycket större än vad vi trodde den skulle bli! Så det var riktigt kul! (Även om man var riktigt nervös när man skulle prata...) men det gick och jag lever! ;)

En vacker julgran som jag och Sara pimpade!


Julshow

Idag är det julshow på FlyingeRf. Så där kommer jag vara hela dagen och fixa med allt ;)


Testat bett

Idag så testade jag att rida Slight på ett pessoa bett, tredelat.
Det är lite starkare än vanligt tränsbett. Trodde han skulle reagera lite mer än vad han gjorde. Men han verkade trivas bra med det. Blev inte extra spänd eller så. Det han kunde göra emellanåt var att komma lite väl mycket under lod och nästan väldigt väl mycket under handen. Men det löste sig efter ett tag.

Testade detta då han bara får något anfall ibland och typ skenat iväg. Så det började bli lite väl farligt nu när det är snö ute och halt.
Så idag så blev typ rädd när hans ländtäcke blåste lite lite extra, så spände han sig men studsade bara lite fram. Behövde bara precis ta lite i honom.
Så känns som jag ska testa detta ett tag eftersom han verkade trivas med det bra, men bara när jag rider ut för det är då han får anfall. Händer ju inte varje gång jag rider ut så det kommer säkert ta några dagar innan jag får se om det hjälper.

Mysig snö att rida i iaf! :D


Lovly!

Nu är paketet hämtat!
Vem kan gissa rätt först? Det är två grejer i paketet ;)

https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3554204/images/2012/pic_50cb2094e087c3507473ff74.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3554204/images/2012/pic_50cb2094e087c3507473ff74.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3554204/images/2012/pic_50cb2094e087c3507473ff74.jpg%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3554204/images/2012/pic_50cb2094e087c3507473ff74.jpg" class="image">


Chill dag!

Idag är det en lugn dag. Först så har vi haft kemi som vi inte gjort något speciellt på. Nu har vi två timmars håla eftersom vi inte har någon matte! Och sen blir det att kolla film på engelskan, Free Writters. Än så länge är den riktigt bra! :D
I en blir det att prova nytt bett på Slight(mer om det senare).
Sen blir det att kolla på the Hobbit på bio!! :D

Söt liten bild på Slight som gillar snö och kameror! ;)


Paketet!

Paketet med Slights grejer har kommit! Får väl hämta ut dem imorgon! :D

https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3554204/images/2012/pic_50ca2397ddf2b3455d001a17.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3554204/images/2012/pic_50ca2397ddf2b3455d001a17.jpg" class="image">


Träning!!

Hej, ikväll blir det träning med lilla bebis, Zirco<3


/Emilia<3

12/12/12 kl 12:12




Emporia!

Är på Emporia idag när man slutar 12!


📓✏🐴

Nationella proven i matte gick ganska bra! Det gick iaf inte helt åt skogen. 3,5h matte idag... Och två redovisningar. Känner mig ganska duktigt.

Dock får ni ingen direkt uppdatering från min sida, är inte alls på humör :/

Vill bara att allt ska bli så bra som möjligt...

https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3554204/images/2012/pic_50c7939fddf2b36a93000913.jpg" class="image">


Godmorgon

Idag taggar vi matte NationellaProv!! Man måste ju bara älska det... Eller inte :/


Härlig väg upp i stallet idag!


2 veckor kvar!


Julklappar!

Slights julklappar är nu beställda! 
 
 
/Mathilda

Snöoväder

Igår så hade Kungsgård öppethus och julmarknad så jag var där hela dagen. Jag och en kompis flätade och fixade medn hennes ponny. Vi såg även lite på showen de hade och en clinik med Jan Jönsson.
På kvällen sen ri red jag Ginger, Emmas häst då hon har skatat armen och kan inte rida. Den var riktigt trevlig att rida, mjuk och väääldigt lyhörd för skänklen. 
 
Idag så har jag ridit Slight igen! Skrittade ut han i fredags och då var an pigg! Men idag var han ännu mer pigg! Vi skulle trava och skritta idag, men det ville inte han. Då han typ började galoppera på stället och studa istället för att trava ^^ Gulleplutt börjar komma igång igen efter en härlig vila. 
 
Sen åkte jag direkt till Ginger och red henne idag igen, vi jobbade mycket på serpentiner, övergångar som kom ganska tätt, volter stora som små, red på en åtta med enkla byten. Jaa lite så checka av henne och få henne följsam. Hon var lika rolig att rida idag.Hon är så mjuk och mm härlig, precis som en häst ska vara! 
 
Nu snart blir det att åka till Granelundshallen i värsta snöovädert! Det har snöat nästan hela dagen! Men har man en julshow som man måste träna till så har man det! Dock så är jag inte med och rider men coachar! (Y)
 
 
 
/Mathilda

Snöoväder

Igår så hade Kungsgård öppethus och julmarknad så jag var där hela dagen. Jag och en kompis flätade och fixade medn hennes ponny. Vi såg även lite på showen de hade och en clinik med Jan Jönsson.
På kvällen sen ri red jag Ginger, Emmas häst då hon har skatat armen och kan inte rida. Den var riktigt trevlig att rida, mjuk och väääldigt lyhörd för skänklen. 
 
Idag så har jag ridit Slight igen! Skrittade ut han i fredags och då var an pigg! Men idag var han ännu mer pigg! Vi skulle trava och skritta idag, men det ville inte han. Då han typ började galoppera på stället och studa istället för att trava ^^ Gulleplutt börjar komma igång igen efter en härlig vila. 
 
Sen åkte jag direkt till Ginger och red henne idag igen, vi jobbade mycket på serpentiner, övergångar som kom ganska tätt, volter stora som små, red på en åtta med enkla byten. Jaa lite så checka av henne och få henne följsam. Hon var lika rolig att rida idag.Hon är så mjuk och mm härlig, precis som en häst ska vara! 
 
Nu snart blir det att åka till Granelundshallen i värsta snöovädert! Det har snöat nästan hela dagen! Men har man en julshow som man måste träna till så har man det! Dock så är jag inte med och rider men coachar! (Y)
 
 
 
/Mathilda

Fint??

Hej, tyckte detta var snyggt:D Vad tycker ni? :D
/ Emilia

mmmmm....

Lite varm choklad i den kalla vinterkylan är iiinnnnttte fel:)


/Emilia<3

Pulka!:)

Hejhej, nu blir det julkalendern och sen äta och sen går jag och lillebrorsan till backarna och åka pulka:D


/ Emilia

Outfit!

Här är en Outfit som jag tycker är snygg och stilren! 
 
Jag hade lätt kunnat använda den! 
/Mathilda

Vila

hej alla, nu ska hajen,zirco och go cart vila till imorgon, sen blir det igång igen efter lite vila<3/Emilia


Coolingar

Hahaha, någon hade fotat Nellie och se där! Jag och Emilia är visst också med på bilderna ^^
 
 
Emilia i ljust blått och jag i svart ;)
 
Emilia står upp med kassen och jag i den röda jackan ;)
 
/Mathilda
 
 
 
 

Veckans...

/Mathilda

Börjar det gå lite över styr?

"Hästar finns inte, det är bara en myt."
 
Detta hörde jag nyss på TV:n! Börjar de bli en stor grej av det hela? En sida från ingenstanns börjar sprida sig väldigt mycket? 
Jag har inte brytt mig om sidan tidigare bara skrattat, inte tagit det seriöst, tyckt de har haft ganska så roliga bilder, skämt om det hela, bara tyckt att det är en sida som vill göra hästtjejer irriterade. Men trodde aldrig att det skulle gå så långt att det skulle sägas i TV, aldrig så långt att landsbygdsminister Eskil Erlandsson behöver gå ut i Nyheterna för att säga att hästar finns. Och nu idag, som jag förstod det, så kanske det kommer att nämnas mer ikväll 22.00 på svt1
Vad ska bli av med det hela? 
Skitsamma om de tycker det är en frukt eller inte, vad jag vet så har jag i alla mina år ridit på något med fyra ben, en kropp, en hals, en svans, haft man och haft päls. Dessa djur/frukter har varit väldigt vänliga mot mig, de har busat ute det vi kallar hagar, vi har kunnat sammarbeta och fått hästen/frukten att göra saker åt oss. Skulle det på något sett (vet dock inte hur) visa sig att det är en frukt så vet vi ju fortfarande att de finns, antingen som ett djur eller en frukt. Men de kommer ju fortfarande att se ut på samma sätt, vara på samma sätt som det alltid varit. Vad trodde ni? Att det "poff" skulle förvandlas till frukter, om det skulle vetenskapligt bevisa att det plötsligt var frukter och inte djur. Eller att de "poff" skulle försvinna och inte finnas mer. Det är ju inte så! De kommer ju att finnas kvar precis så som de är!
 
 
 

Tonight

Det blir att sitta och skriva Biologi uppsats om försurning tills imorgon! Prov på det då, så lika bra att ha skrivit en så man vet hur man ska skriva det imorgon (y)


Jobba

Vill börja jobba nu och tjäna pengar! Kan göra en lång lista på en massa saker jag skulle köpa! Hoppas verkligen jag kan börja jobba nu efter nyår, hade varit kanon, spara lite och sen köpa något fint! ;)
Här är några grejer som inte skulle sitta fel:
 
- Softup sigbyglar, vet dock inte vilken färg tanke på att Slight har brun sadel men svart träns och jag svart utrustning, men skulle nog ha blivit någo av dessa i så fall:
 
             Brun - beiga                                beiga - bruna                             svart - bruna eller brun - svart
 
- Animo kavaj, de verkar så sjuuuukt sköna + de sitter snyggt och ÄR snygga!
 
Hade valt antingen svart eller brun
 
- Swarovski skärp, dö snygt att ha det när man tävlar!
Hade velat ha ett med guldiga stenar och ett med silvriga (så att man kan byta och matcha lite extra till resten av utrustningen) ;)
 

Självklart finns det en MASSA mer som jag skulle vilja ha, med dessa tre (speciellt sigbyglarna) är saker jag lätt ska spara till och köpa en vacke dag. Sigbyglarna är prio ett! ;)
 
/Mathilda
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Slight goes lazy

Slight har vilat hela helgen vi har varit uppe i Stockholm och idag blev han vaccinerad. Så han får fortsätt att vila några dagar till! På torsdag får han skrittas ut i ca30 min och sen sättas igång igen efter 5dagars helt vila. Tanken med honom nu är att han ska gå varannan dag, men inget större krävande arbete. Han ska fortsätta att hoppträna för Tobbe fram till den 20dec. Sen blir det ingen hoppning över julen, sen blir det någon träning innan årets första tävling i Helsingborg Tretton spelen. Där är han anmäld till två LB en på fredagen som är en lokal, dock står vi som reserv där så den är inte helt säker på att vi får hoppa, och en regional LB på lördagen. Känns ganska bra. Blir mer planering sen när det börjar närma sig Januari med hur han ska hoppa nästa år, det blir ju att börja kvala till UngponySM 2013 i LA. 
 
Min lilla gullunge börjar bli stor 
 
/Mathilda


No School

Ingen skola idag! Bussen kom inte, så det är kanske bara 3st som kan ta fram sig i min klass. Och de har ställt in lektioner!! :D


Home

HEMMA! Öppnade så klart chokladen ! ;))

https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3554204/images/2012/pic_50bbcd0bddf2b33f7c004a73.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3554204/images/2012/pic_50bbcd0bddf2b33f7c004a73.jpg" class="image">


City!

Igår var det Horse Show idag blir det stan! :D


Godnatt

Nu är vi hemma ;)
Härligt har det varit idag och har handlat lite. Dock så blev det typ inget från listan xD


Lunch!


På väg!

Nu är vi på väg till Globen!


Godmorgon !

Börjar dagen med att se Adventskalendern! Mysteriet på Greveholm!
Har kollat jättemycket på den förra sen jag var liten! Och nu är det någon "slags 2:a" :D


RSS 2.0