Fredaaag!!

Äntligen helg!!
 Jobbat en vecka nu och bara en kvar!! Så sköööönt, blir helt trött på kvällarna. Somnar i soffan vid nio tiden och jag brukar kunna sitta uppe till typ 2 på natten och då tvinga mig sova. Fast bra att man inte vänder på dygnet helt och hållet. 
 
Idag red jag först Hajjen, han fick komma ut en mysig runda, dock spänd som jag vet inte vad och tittade på ALLT! Lite pigg bara, det blir säkert bättre imorgon. 
Även Bellan fick komma ut en tur efter ettt dressyrpass igår, så hon var väldigt loss i kroppen, mjuk och fin idag. Börjar bli allt mer kompis med henne ;)
Till slut så red jag min lilla djävul, lilla Slightis. Han fick gå ett pass i ridhuset. Tänkte först rida utomhus i paddocken, men kände att jag verkligen behövde ha honom lugn och inte bli spänd så fort det blåser till. + han vilade igår och han blir lite av ett monster dagen efter. Men det gick ändå ganska bra, dock så kändes det i slutet som att det bara gick sämre och sämre. Så avlutade och red honom en längre stund i lång form och böjde igenom honom lite. Så hoppas på att det blir bättre imorgon. Men märker tydligt att galoppen förändrats sen vi började träna dressyr så här mycket som det blivit den sensaste tiden. Det har blivit sådan härlig känsla!! hii, går inte riktigt att beskriva men goach så fiiin han blivit! Love my pownie!♥
 
 
/Mathilda
 

Happy

Har riktigt härlig känsla nu! Livet bara leker, massa lycka överallt! 
Även om mitt sommarjobb inte alltid är roligt dendummmagräsklipparenförstörallt meen det är pengar som rullar in och kommer perfekt till Falsterbo!! Så det är bara till att kämpa på, inte mångar dagar kvar nu till tävlingen! och tävlingen innebär även vila från jobbet ;) 
Efter jobbet så åkte jga och Emilia ut till stallet. Snäll som hon är så hade hon fixat stallet på förmiddagen och redan ridit några pollar.
 Två pollar kvar och det var Zirco och Bella, så jag först Zirco medan Emilia red Bella, sen bytade vi lite. Båda hästarna var riktigt fina idag! Zirco höll sig lugn (för att vara honom) genom hela ridpasset och Bella var väldigt mjuk och fin, inte alls så jobbig som hon kan vara. 
 Slight fick en vilo dag, vilket han väl förtjänar efter några hårda dagar. Men imorgon blir det peppra på igen! Dock kommer han vara riktigt pigg och lite fördjävlig i början, så egentligen får han inte vila, men någon gång måste han ju vila kroppen och återhämta sig. Men det får nog bli riduset imorgon så är han lite lugnare och kan koncentrera sig bättre och inte bara spänna sig helatiden så fort det blåser ute.. Söta knaas ponny! Men såå avundsjuk han var idag när jag inte pysslade lika mycket med han idag, lilla ponny plutt! Love ya!
 
Såå sjuuuukt taggad till att få hoppa avdA med Slight!!
/Mathilda

Sliiöööght

Hopptränade Slight igår, som ni redan vet så hoppade vi serie. Slight skötte sig riktigt bra och gjorde precis det han skulle utan problem. I slutet så låg de två sista hindrena på 105-110cm och han hoppar med glädje! Var ett tag sedan vi höjde upp till 1m, mest hoppat 90cm och något enstaka på 1m men nu jäklar är han tillbaka!! Så härlig känsla att hoppa honom! Märks tydligt att han verligen tycker om livet nu! 
 
Idag fick Slight komma ut en sväng och Emilia och Hajjen hängde med. Blev lite chill idag efter 3 hårda dagar. Imorgon blir det vila och sen trimma inför tävlingen på söndag! Verkligen riktigt taggad nu!! 
 
Imorgon börjar även den internationella tävlingen nere på Flyinge Kungsgård, ni missar väl inte NM? Hoppas jag hinner köra ner en sväng och kolla lite. Någon som ska dit?
 
 
/Mathilda
 

Tränat :D

Hej, idag har jag tränat med Bella och Zäta :)
Hon skötte sig väldigt bra, hon hoppade bra och tyckte det var riktigt kul. Vi hoppade serie och hon tyckte det var kul och hon överhoppade sig inte alls. Vilket är väldigt bra ;)
Zäta och jag har verkligen hittat varandra och det går super bra och tar tag i hinderna och vi bara flyger över hinderna (y) :D
Zirco och jag i Hässleholm :)
/Emilia
 
 

Godmorgon everybody

Började jobba åtta i morse, men klar med det nu! Är i stallet och ska fixa det. Slight får vilo dag idag, så de blir till att fixa lite extra i stallet. Städa, smörja och lite sånt.


Hungrig ponny?

Nu är Hajjen, Slight, Zirco och Bella ridna. Nu blir det hem och fira midsommar!


Kvällsridning


Vääärmt

Hajjen och Zirco är ridna och stallet är fixat. Ätit kvällsmat och snart ut till stallet igen och rida Slight, hoppas att värmen lagt sig liite. Men först kolla på Game of Thrones!!


Goggis säger godnatt


Jag lever ;)

Wooups... Inte blivit någon bloggning på lääänge nu.
Men nu är det sommarlov och det börjar bli allt mer chill nu.
I slutet av skolan har det varit en mass att göra, de sista inlämningarna, avslutning och säga adjö till alla kompisar som åker hem runt om i hela Svergie. När lovet började var det direkt jobba, det har varit slktmiddag, kalas, rida och massa annat, inte haft en lugn stund förse idag!
 
Hopptränade Slight igår och det gick SUPER! Han har verkligen fått mycket mer självförtroende och det märks tydligt på honom att han tycker det är kul! 
 Vi har även tränat lite extra på dressyrsidan eftersom vi ska vara med i Kombitvlingen. Det blir dubbeldebut där! Både i dressyr och hoppa avd A! Slight har endast gått en pay&ride och en klubbtävling i dressyr. Men det var ett bra tag sedan... Bara jag håller mig lugn och inte spänner mig inne på¨banan så kommer det nog gå ganska bra!      I hoppningen ska vi bara tuta och köra! Han kan svänga och jävlar i det springa! Så vi kan bli farliga! 
 
Ska även bli duktig och ta med kameran till stallet och börja fota nu när man har lite mer tid.
 
 
/Mathilda

Kombitävling :)

Hej, sorry för att vi inte uppdaterat, har haft mycket med hästarna och massa annat ;)
Men i alla fall, nästa helg ska vi åka till Vellinge med Zirco och Slight och tävla en kombitävling:)
Slight ska gå LC:2 i dressyren och LC i hoppningen :)
Zirco ska gå LB:1 i dressyren och LB i hoppningen ;)
Det ska bli sååå roligt :D Taggade till tusen ;) (y)
See you :D
/ TeamEoM
 

Duktig :D

Hej, idag gick jag upp vid sju. Halv åtta kom Mathilda och hämtade mig, så att vi åkte ut till stallet. Vi mockade och blandade mat, vilodag för hästarna idag;) Sen åkte vi hem och Mathilda lämnade av mig och jag gick in och fixade frukost till mig och lillbrorsan. Sen tog jag med Zebis på en cykeltur ner till kävlingeån, där han fick bada. En bra dag blev detta, som avslutas med en tallrik glass :P
Jag och Zirco♥
/Emilia
 

Härligt kondispass så här på em!


Spotlight!

 

Slight i går!

 

Förmiddag/morgon ridning

Zäta och Zirco får ett dressyr pass nu på morgonen :)

Berättar senare idag om tävlingen igår. Kommer även filmer!


Gött

Slutar nu efter en chill engelska lektion!


Ponnyn badas inför imorgon!


Sola och bada

Nu på förmiddagen blir det att sola och bada med Emilia. Dags att få bort en del av bonnabrännan och lite färg på benen. Vid tre sticker vi till stallet och då ska Slight badas och promeneras inför imorgon! Hoppas på att det är lite svalare imorgon eftermiddag/kväll, så att man inte svettas ihjäl!
 
 
/Mathilda
 
 

Trött...

Hej,
idag har några kompisar sovit hos mig, sjukt kul var det!! Men sov typ i fyra timmar;)
Ikväll blir det träning med Bella och Z :D Tränade Z för inte så längesedan och det gick superduper, han var så fiin!
Innan träningen så ska Mathilda och jag bada i hennes pool ;)
Fina vi e, va? <3
/Emilia :D

Hoppträning

Idag var det riktigt superträning!! Hoppade lågt och skulle få tillbaka självförstroende och gläden. Fick rida på lite mer och ha ett högra tempo, inte vara så prydlig och snäll utan vara bestämd och visa tydligt vart han skulle! Han är ung och måste ha tydlig vägledning och jag är den som visar vägen, berättar när han gör rätt och fel. I början fegade han liite, men efter något språng så tyckte han det var KUL och tog tag i hindrena och hoppade och hoppade!! Så himla roligt det var på träningen idag, riktigt härlig känsla! Jag själv kom till riktigt bra ridning också! 
 Såå taggad till fredag där vi hoppar LD+ och LC i Stävie. Kör riktigt enkelt med honom så att han tycker det är lika kul på tävlingen som det var på träningen idag. Fått riktigt bra tips och strikta order om hur jag ska rida honom. Det är låga hinder så det är bara till att tuta och köra! Inget fegande! 
  Så nu kommer han stärka sig lite och bli tuffare! Han kommer lita på mig och vilja hoppa med självförtroende och veta precis vad han ska göra! sååå taggad nu köööör vi!! 
 
Finaste ponnyn är på väg tillbaka!
 
/Mathilda

Hej :)

Hej allihopa, ledsen att jag inte uppdaterat på bloggen på länge, men nu är jag med på spåret igen :)
Idag har Mathilda och jag ridit och fixat hos hästarna, sen va det bara hem och göra sig iordning, för att sen gå på kalas :)
/Emilia


Ny dag nya tag!

Nu åker vi till tävling igen! Fast denna gången har vi Zirco och GoCart med oss! Båda ska hoppa LA+ och MSVB (ridsport ponny cup) så vi hoppas att det går bättre idag!


Bajs dag

Oupsi... Var ett tag sedan nu, men har haft fullt upp hela veckan. Haft två stora prov, ridit, mockat, pluggat, friserat, badat och putsat. Tävlade med Slight igår. Debut utomhus, LB. Hade bra känsla när vi åkte dit. Var sjukt nervös över att han skulle få ett dampryck och börja skena. Men icke, han var raka motsatsen. Osäker och inte alls villigt. Fick två stopp på en oxer, sen ska han börja skita så då kom det tredje stoppet... Så man kan säga att han sket i allt.. Vill ha tillbaka gamla Goa Slight som älskade att tävla!
Så nu blir det att gå ner någon klass så att han tycker det är bebis lätt och kul! Så hoppas jag han får tillbaka glädjen!


RSS 2.0