Partner!

Hoppade även min kompis häst idag! Första gången jag rider den, men det gick super ändå! Vi hoppade bara tre räcken. Inget hindermaterial var framme och hann dock inte heller bygga fram. Men skuttade runt på dem tre. Men det gjorde inget eftersom det var första gången, så vi tog det lite chill. Han brukar även blir vääldigt pigg i hoppningen. Men han var väldigt lugnt och fin! Kan beror på att Alva red honom länge igår, men det var ju planen att ha honom lugnt. Så det funkade super!
Vi hoppade i slutet ett räcke på 1m utan problem! :) och han var hur snäll som helst, för ena gången när jag och Partner kom totalt fel, så var han så sjukt bussig och hoppade iaf!

Så tycker vi kör på med massa beröm till Alva och Partner! Partner är väldigt välriden, mjuk och fiin! Märks att hon lägger ner MYCKET jobb på honom! Så creed till Alva som har sådan fin häst! :D

Två bilder på oss! Dock är bilderna tagna från en video, men alltid något ;) :)


Fast and Furious 6!

Äntligen!! Nu har jag sett Fast and Furious 6!! Så sjuukt bra den var! Man bara måste älska de filmerna! Allt ljud och fart! Precis som många andra säkert också blir sugan på, så vill jag också ha sådana bilar och kunna köra så grymt! Fatta sjukt najs!
Skulle kunna kolla på dessa filmerna 24/7 utan att tröttna!
Har ni inte sett dem innan så gör det NU! Lovar, ni blir inte besvikna!

Hade även en väldigt ren ponny(...) idag, han var brun istället för svart. Men gud så fin han var idag!! Red i ridhuset eftersom vädret inte tillät att rida ute idag :( men kändes som det gjorde dn hel del! Han var bara lite spänd i början, men var riktigt avslappnad och fin sen! Tränade mycket på att svänga lite snävare men behålla galoppen och så att han inte skulle bli en ballong. Men han klarade det super! Han har blivit så himla lätt svängd. Red men på två delar bett idag, vilket han verkade trivas på. Brukar ju rida på tredelat, men eftersom Emilia tränade Bellan samtidigt som jag red Slight och Bella lånar Slights träns så fick jag ta GoCarts träns, men det funkade alldeles utmärkt!
Fin, fina ponny! <3


Shoppat!

Nu är vi hemma från shoppandet! Lyckades ändå fynda en del, är ganska kräsen när det gäller kläder och hur de sitter, känns och ser ut. Så Jaa, ganska svår att hitta något. Tror vi gick minst 20ggr innan vi handlade något...
Men blev nöjd tillslut ;)


Emporia

Jag och Emilia är snart framme på Emporia! Har ridit och fixat stallet imorse :)
Har redan varit på MyOne och köpt en huva till Slight! Riktigt snygg kommer han bli! Marinblå Kingsland huva med beige och vit (typ vit) passpoaler (Bild får ni sen ;)

Var ett tag sedan man var i väg senast och handla ickehästrelaterade saker ;) hehe...

Slight på en härlig tur igår i solen! :D


Spänd ballong

Går dagens träning gick super! Om man tar bort de två anfallen han fick där han bara skena iväg... Hehe, min tränare bara "blir du inte rädd?!" Dock inte denna gången eftersom vi inte var nära någon å eller väg. Så det var ganska chill, men så dumt av honom!! Måste verkligen få bort de dumheterna! Men i alla fall, han slappnade av ett tag och hoppade riktigt lugnt och fint. Hoppade bara 80-90cm idag eftersom det är första träningen på ett tag. Sista rundan var någon enstaka hinder på 1m, men nästa vecka hoppar vi som vanligt!

Idag så fick han ridas på banan. Han var som sen en uppblåst, spänd ballong!! Så det tog ett litet tag innan han slappnade av och kom till arbete. Även om han egentligen kanske skulle han ridits ut idag så var det så värt det. Han måste verkligen kunna slappna av även om det blåser ganska mycket. Vet inte om det är därför, men oftast är han spänd när det blåser mycket :/

Får hoppas att det inte blåser nästa vecka när vi ska tävla. På lördag blir det att inskaffa en luva som passar honom och hans STOOORA öron ;)


Tagga träning!

Nu hem från skolan och tagga hoppträning med Slight! Första träningen på ett tag nu. Ska även inviga mina nya dyon chaps, har bara gått i dem hemma så att de sitter lite bättre nu. Tight sitter de! ;) men grymt snygga!!


Hej :D

Då har man varit hos hästarna, sjukt kul att rida Zirco idag, pigg som han var :D
Finaste lilla Zirco <3
/Emilia:)

ÄNTLIGEN!

Nu är jag och Slight anmälda till vår första tävling på 10veckor! 
Det blir en regional LB på ÅstorpensRF, blir även debut utomhus! Wiihoo!
 
Det är även på samma ställe som jag och Slight debuterade vår första tävling tillsammans och även hans första riktiga tävling, nu blir det debut utomhus! Shiiet så pigg och galen han kommer vara. Eller ja, tror det ialla fall, så som han är hemma just nu... ett litet monster om vi säger så ;) 
  Blir även träning för Louise på onsdag, sjuukt taggad! Speciellt till tävlingen!!! Så j*vla glad jag är just nu! hihihi!!
 
 
LC debuten i Åstorp!
 
/Mathilda

VM hockey!

Inte något alls med hästar att göra. Men nu måste vi heja på Sverige i VM hockeyn!! Heja, heja Sverige!! Ta nu hem guldet!!!


Rain...

Yeeayh! Vakna upp till härligt regn väder...
Åker till Farmor och Farfar om en liten stund och hälsar på dem. Sen åka direkt till staller och rida. Hade egentligen tänk bara skritta ut en sväng med Slight, men tanken på att det regnar så pass mycket så får det bli ett lättare pass i ridhuset, bara låg form och avslappnat, inga krav. 
 
Även en massa läxor ska göras... wihoo.. noo...
 
Sigge
 
/Mathilda

Flyinges vår show nu!

Efter ett härligt hoppass så sitter vi nu och kollat på Flyinges bor show!


Hoppning på schemat för Slight


My crazy pony!

Crazy pony är nu trött efter ett härligt kondis pass! :D


Hellu

Blev tyvärr ingen bloggning igår. Men är så sjuukt trött när jag kommer hem. Det är bara ut till stallet sen hem och typ däcka i soffan. Orkar verkligen ingenting! Och imorgon har jag Kemislutprov... Så dåligt det kommer gå! Har inte alls orkat eller hunnit plugga! Får hoppas att det inte blir sår svårt och eftersom jag visat att jag kunnat det innan så ska det inte gå såå dåligt imorgon väl? 
 Och hur kommer nästa vecka se ut?! Matte NP (torsdag) Biologiprov + SP NP(onsdag) Idrottsprov(Tisdag) + labbrapporter som måste in och delmålsredovisningen till specialidrotten! Hej plugga typ hela helgen...
 
Sligth är iaf superfin och glad! Dock fick han vila idag, men tror han behöver det och ladda upp batterierna inför morondagens kondis pass! Snacka om att han har tappat en del kondis och lagt på sig en del... men nu ska det blir ändrigsar på det! Red GoCart idag istället, pigga, söta ponnyn tyckte det var mysigt med en härlig och lång uteritt! Dock tråkigt att inte rida med Emilia idag heller... Men som tur så fick jag sällskap av Elin! 
 
The Typical väg bilden
 
/Mathilda

Flyinge

Härligt väder vi hade idag när vi red på Flyinge!
 
 
Lisa & Erb - Alva & Jesper - Linda & Magica - Jag & Samuraj - Sofie & Jasmin
 
/Mathilda
 
 
 

Tisdaag

Min vackra ponny! Så roligt att få rida på Slight igen! Och så härligt att få rida med Emilia idag, var ganska tråkigt i stallet igår helt själv... 
 Vi red i alla fall i sandtaget, skrittade mest och red upp för några backar. Såå laddad ponny plutt var! Tur att jag hade ett lite starkare bett idag, annars hade man kunnat hälsa hem och åkt på en härlig sken tur.. Men såå kul att han bara vill en massa, vill börja hoppa honom nuu!! Mn väntar till att hoppa lite hinder till helgen! 
 
Imorgon blir det en tur längs ån och NP i engelska, härligt, härligt... haha eller inte, men skönt att få det gjort. Finns ju inte så mycket att göra innan så det är ändå ganska chill. 
 
Slight växer allt mer, nu har han fått bakskor på sig! 
 
/Mathilda

Frankenstein syster

Hellu, vi lever! Dock inte helt oskadda.
 När Emilia skulle hoppa Zirco i RPC så trillade hon av honom och landade framför honom så hon blev trampad av honom i pannan, hon fick en spricka och sy lite. Men hon mår toppen och är på benen! Så det blev lite sent igår. Vi var hemma vid halv tre, så man är ganska trött nu. Har aldrig i hela mitt liv varit så rädd och chockad! Men så skönt att det slutade bra och att hon mår bra!
 
Resultaten innan där var super! 
 
Zirco och Emilia var så överlägsen i LA:n med tiden, så sjuukt snabba de var! Tog alla snäva svängar som ingen annan gjorde! Dock så bara snuddar de vid bommen ut ur kombinationen och bommen faller... Annars hade det varit en klar vinnst!
 
Hajjen fick på sig ett annat bett så Emilia fick lite mer kontroll. Han hoppade super och nollade!! Hon tog det ganska lugnt med honom men svängde ändå snävt så det blev en 8:e plats!
 
Efteranmälde båda till RidsportPonnyCup, Hajjen började dumma sig på samma ställe, alltså vid utgången...
Zirco gick ju super fram till olyckan. 
 
Tror även att jag kommer att se ut som en hamburgare snart. 
Torsdag: kvällsmat.
Fredag: Lunch
Söndag: Lunch + kvällsmat
Måndag: Självklart ska det vara hamburgare till lunch i skolan idag! 
Tur det är gott!
 
 
 
 

Zirco levererar!


På väg hem

På väg tillbaka till stugan nu efter en helt okej dag.
Zirco var Superfin! Men fick dock ett ner i omhoppningen. Hajjen var väääldigt speedad så han var mer i luften än på marken. Han fick också ett ner och ett "stopp". Han stannade inte utan började bocka och konstra, så Emilia var tvungen att lägga en volt :)
Så ikväll blir det trimning på Hajjen och Zirco får ta det lite lugnare.


Ponnysarna i Stallet

Chaplin: Chappe: är en valack född 1989 B-ponny. Han är pensionerad nu och rida av en liten tjej. Han trivs toppen med det, han blir ju extra ompysslad ;)
 
DJ Zirco: Zirco: är en valack född 2002 C-ponny. Gått upp till MSVB Men har dock varit sjuk, så går han LA, men snart tillbaka på topp!
 
Little Highnees: Hajjen: är en valack född 2001 C-ponny. Gått upp till MSVB
 
Go Cart: Goggis: är en valack född 1998 D-ponny. Gått upp till MSVB, har också dock varit skadad lite, men även han är på väg tillbaka!
 
Quite Z: Zäta: är en valack född 1995 D-ponny. Gått upp till LA. Han kom hit vid Januarir, så han har inte varit med så länge.
 
Spotlight: Slight: är en valack född 2007 D-ponny. Gått upp till LA. Han har precis blivit frisk efter att ha haft lågt med röda blodproppar.
 
Bel Air: Bello: är en valack född 2005 D-ponny. Han bor tyvärr inte hemma, men kommer hem ev till sommarlovet. 
 
Pica Belle: Bellan: är ett sto född 2006 Storhäst. Hon har gått 110cm med en annan ryttare innan. Hon är bara här förra och denna veckan för att Emilia skulle hoppa den ChildrensCompetition för 12-14åringar. 
 
Kort,kort om ponnysarna. Bara lite hur gamla dem är och vilken nivå dem ligger på. Många att hålla reda på ;)
 
/TeamEmiliaoMathilda


 

Dåligt med teckning

Vi börjar med att säga att vi bor mitt ute i ingenstans så har ingen teckning där...
Men det är mysigt med massa skog och hästarna mår toppen!

Nu är vi på tävlingsplatsen och om en klass är det Emilias tur! Nu jävlar köttar vi!!


Unicorn!


Norrköping!

Nu är vi på väg till Norrköping!
Hajjen och Zirco är lastade och all packning. Framme om typ 6 h ;)


Godmorgon

Morgon ridning på Slight nu!


Sen uppdatering

Nu börjar det närma sig sena timmen... 
 
Var ledig från skolan idag eftersom vi åkte till veterinären med Slight och Z. 
ÅÅhh så GLAAD nu!! Båda var friska, så nu är det bara till att sätta igång båda helt! De har ju joggas lite lätt den senaste veckan så det är bara till att fortsätta! Så taggad att få börja tävla Slight igen och göra utomhus debut!
 
Sen har Bella, Hajjen och Zirco fått ett ordentligt bad. Och shiiet som dem skinner nu! I alla fall Hajjen och Zirco, Bella ville inte riktigt stå stilla... 
 Har även ridit Slight och Hajjen idag med Emilia, Bella och Z.. Slight är just nu som en bomb att rida. Blir "rädd" för allt så att han kan busa en massa och Hajjen kändes extremt fräsch! Red på banan/gräset idag, satte inga större krav så att han håller sig glad till helgen. Gjorde lite tempoväxlingar och svängde lite hit och dit, red runt hindren. Han svängde, ökade och minska med lätthet! 
 Jag och Emilia har lagt fram alla saker som vi ska ha med till häsatarn. Bara maten kvar! 
Har även packt till mig själv också. Skönt att inte så mycket behövs ha med, bli mest ridkläder! :D
 
Hela helgen blir det mobiluppdatering, så ni missar inget! 
Följ även oss på instagram!
Mathilda: Thildii
Emilia: nemrin99
Blöt liten Zirco, som är ganska sur på mig... hehe.. (A)
 
/Mathilda
 
 
 

matte - slight

Såå död idag! 
Varit i skolan från 8-20 idag!! Det var någon extra mattehjälp mellan 17-20 nu inför matte nationella! Det var behövligt, så nu har jag blivit lite klokare och Alva och jag vann en miniräknare värde 1100kr! Men Alva fick den eftersom det var från hennes instagram vi lade upp tävlingsbilden från. Men det gör inget eftersom jag inte direkt behöver en grafräknare ^^ 
 
Så tack till Emilia som tog hand om Slight idag. 
Imorgon är jag ledig från skolan och åker till veterinären med Slight. Hoppas nu han är frisk!! Önskar inget annat just nu! Vill komma igång och rida honom och träna honom, komma upp till toppen igen! Vi har ju ett SM att försöka hinna kvala till! Dock börjar det bli lite ont om tid, och ska absolut inte stress nu om han inte känns redo. Men tror inte det ska vara några problem att komma tillbaka på LA nivån. Men vi får väl se vad som händer med ponnyskrutt. Vill egentligen inte tänka så mycket på SM:et, blir mest stressad av att räkna ned på hur kort tid det är kvar och det kommer bara bli dålig inverkan på min ridning på tävlingarna. Så ska sluta tänka på det, men det är såå svårt. Vill ju såå gärna!! Nej, bort med tanken. Allt i livet har en mening och jag tror på ödet! Så vi får väl se vart vi landar.
 
 
/Mathilda

Tränat:)

Hej, idag har jag hopptränat Zirco och Bella:) Båda är pigga och Bella känns bra inför torsdag i henriksdal, och Zirco känns fin inför hela helgen :D
Nöjd Emilia och nöjda hästar, hoppade Hajen också lite i söndags och kände på honom, känns mkt bra!!
Nu har man ätit och myser med katten, imorgon blir det packapackapacka efter skolan;)
See ya<3
/Emilia


moonday

Hellu, nu sitter vi här igen vid datorn. 
Jaa vad har hänt idag? Skolan och stallet. Ridit GoCart idag, galet pigg var han! Han bara hoppade rakt upp i luften och var så glad idag! 
 
Måste tyvärr plugga Biologi... blää, prov på onsdag och börjar plugga idag. Känns lagom bra! Men vi kör på! ;)
 
Snart är det skogsslotten!!! 
 

Söndag - imorgon måndag...

Lång dag idag med pollarna små. 
 
Åkte ut till stallet med Emilia vid 10. Då fixade vi hela stallet först, sedan mockade vi alla hagar och fixade vattnet. Det tog sin tid, 4hagar men 7hästar som skiter och på 1 vecka hinner det bli en hel del. Sen fick Z sig ett bad och såå blank och fin han blev. 
Åkte hem lite i ett och käkade lunch, gjorde även gotte smothie! 
Lite i två åkte vi ut till stallet igen, för Emilia skulle träna vid halv tre. Så vi tog ut fler hinder och byggde upp en super bana! 
Medan Emilia tränade så red jag Slight. 
Emilia bytade häst till Hajjen. Så jag började frissera Zirco. Klippte manen, svansne, hovarna och öronen. Sen fick även han ett bad. När Emilia hade tränat klart så var et Hajjens tur att bli frisserad och badad. Båda blev riktigt snygga och redo för Skogsslotten!! På onsdag blir det ett ytterligare bad för Hajjen och Zirco och den sista putsen på dem innan vi åker på torsdag em. 
Jaa, sen var klockan mycket... Kvällsmat och sen på FUS möte. Gjort lite läxor och borde göra mer... Meeen neee, vi tar det imorgon ;) 
 
Slight fick ha GoCarts träns idag Eftersom Bella(den hästen Emilia tränade) lånade Slights träns.
Imorgon är det en ny dag att skjuta upp saker ;)
 
/Mathilda

Emporia:)

Igår var man på Emporia för första gången :D Var där med några kompisar ;) Köpte en ny klänning som jag ska ha på skolavslutningen, ett par skor och smycken :)


Tjockis!

Nu har Z blivit riden och Slight badad! Nu blir det att handla tjockis mat och massa godis med storasyster! Gött och vara själv hemma !


Liten ponny

Nu blir det att rida en liten ponny ;)


Snaaart:)

På torsdag åker vi först och tävlar i henriksdal med Picca Belle( första storhäst tävlingen för mig )
Sedan lastar vi hajen och zirco och åker till norrköpning, majpokalen :D<3


Tack finaste prinsessan♥

Idag åkte Tuttan till det vackra Traplanda. Hoppas att du kommer att ha det bra där utan någon smärta med stooora gröna ängar och massa härliga kompisar! Saknar dig min ängel!
 
Och tack Kajsa för att jag fått komma och hälsa på henne och för att du berättat allt! Bättre hem till Tuttan kunde man inte önskat! Du har verkligen tagit hand om henne väl ♥
 
♥Vila i frid ♥ 
Sista bilden på vackraste!

BellaBus!

Idag red jag Bella för första gången! Men det gick bra ändå. Jag och Emilia red först lite i sandtaget och klättrade lite. Pigg och glad kan man säga att hon var! Sen gick vi ner till gräset så jag bara fick testa att hoppa något litet språng. Vi var lite vingliga mellan hindren, men till hindren så gick det super!!  Sen de sista sprången så var det ändå nästan stadit hela vägen! 
 
  
 
/Mathilda
 

Flyingedag - hoppat

Idag stod det hoppning på schemat! Red HighSpeed och det gick riktigt bra! Hon var riktigt taggad! Hade lite relaterat avstånd och två ensamstående hinder diagonalt. Så att vi skulle träna att komma rakt på hindret ur svängen. Mellan hindren så skulle vi rida på framåt! Och inte bara lite framåt utan ordentligt framåt! Så rejsa!! Skojigt!!

Nu sitter vi och kollar på när andra gruppen hoppar!


Fort gick det idag...

Vaknade vid sju i morse, men låg kvar i sängen och slappade till typ halv nio. Fixade mig till att stå och vara sekreterare på Suger Cup. Ganska kul att få se. Var ju med för två år sedan på Hajjen i kvalen och sen hade jag Tuttan i finalen. Det var såå kul! Det är lite så lagom om man vill prova på bara terrängen, det är ju många yngre som är med. Så var där i 2h och tjänade lite pengar! Sedan red Hajjen, Zäta och Slight. Men det vet ni ju ;)
 
Men Slight var lagom pigg... Travade Slight lite idag också, så skulle vi bara galoppera några få meter för att jag skulle känna lite mer på Slight om man var slö, matt som han var när han blev sjuk, eller om han var mer på allerten. För han blir ju inte övertaggad i traven, men idag blev han! När vi hade galoppat typ två steg så får han ett ryck och bara rusar iväg, allt utom kontroll. Tog tag i en atyglen för att svänga in han på en volt - funkade inte. Vi var i full sken rakt mot ån och på andra sidan fanns det en bäck, andra hållet en åker, men han vägrade att låtas styras mot åkern. Som tur så är det typ en bro där ån och bäcken möts så kunde styra upp honon där och sen ut på det fältet och kunna luggna ner honom. Men trodde seriöst att vi skulle landa rakt ut i ån för han såg inte den först utan vara var helt blockad, men de sista två m såg han den och tvär vände! Men vi lever, dock blir det pessoa bett på nu OM jag ska galoppa ute, ska nog börja på banan först nu tills han fått av alla sin överskotts energi.
Han som hade slutat med det! Fattar inte vf han får sådana ryck. Kan inte göra något heller! För tar jag i honom och försöker styra in på en volt så bara springer han mer. Uatn jag får bara stå upp lätta på tyglen och vänta ut honom. Men det är ju inte alltid det funkar... Men han kommer att sluta med det snart. Sen är han ju väldigt skygg av sig och det hjälper ju inte direkt... Men älskar min ponnyplupp ändå! ♥
Hej jag heter Mathilda och har en ponny som är galen och halvt idot.
/Mathilda
 
 
 

Hajjen

Nu är Hajjen riden! Först en mysig tur längs ån sen lite trimning på gräsbanan! Han var väldigt mjuk och fin idag!! Tränad mycket övergångar och han var helt med på noterna!


Plugga, plugga ....

Nu pluggar man för fullt, prov imorgon och på fredag i spanska och NO :/ Hatar prov :(
Men sedan är det ut till hästarna, träna tre och rida två vanligt ;)
Livet leker😉


RSS 2.0