Hej:D

Hinner inte skriva så mycket idag, ska sätta mig och blogga mer imorgon, vet inte riktigt vad jag ska skriva om? Några förslag?:)
På söndag taggar vi tävling med Hajen, LA och MSV B ;D
/Emilia:D

Flyinge

Ibland måste man bara älska sin skola!
Speciellt när man får sitta och kolla på en massa fina hingstar nu under Bruksprovet.

https://cdn3.cdnme.se/3554204/6-3/pic_512f41d9e087c3688faed999.jpg" class="image">


Flyinge

Ibland måste man bara älska sin skola!
Speciellt när man får sitta och kolla på en massa fina hingstar nu under Bruksprovet.


5 saker ni kanske inte visste om mig

* Om jag inte kan somna så räcker det att jag läser två sidor i min bok så blir jag trött eller så kollar jag bara på min mobil på bilder. Väldigt bra sömnmedel om man vill somna tidigt. 
 
* Jag är sjuukt äckelmagad, så om någon hittar ex: ett hårstå i sin mat, så klöks jag extremt mycket... Det är mycket bättre nu än vad det var innan. För man har lärt sig att kontrollera det i vissa situationer. 
 
* Jag är hehe... en tidsoptimist... så mina planer föjer aldrig riktigt min planering. Blir alltid allt mellan 5-20min sen.. Tur som så vet jag om det så planerar alltid med extra tid överallt och då brukar det funka ganska bra. 
 
* I stallet har jag ordning och reda, medan på mitt rum så kan det ligga lite över allt. Vet inte riktigt varför det är så. Men i stallet så fixar jag inte om saker och ting är överallt, kan vara för att man är fler i samma rum och då vill man ha koll på sina grejer och så att det ser snyggt ut och välvårdat ut. Men medan i rummet så gör det inte så mycket eftersom det är mitt rum, ingen annan är där. Och oftast är det bara en del skolpapper och böcker över allt. Men mitt skrivbord är nog värst ibland. Men grejen är den att jag hittar alla mina saker. För når jag väl städar så tar det tid att komma igåh i vilken låda jag la saken i. 
 
* Jag är inte direkt den som är fåfäng och speciellt inte till skolan. Visst har puder och maskara, men inget overkill smink. Och håret blir för det mesta bara borstat och luggen uppsatt. Känns ingen direkt idé att platta mitt hår då det bara lockar sig efter ett tag och blir trassligt. 
 
Jag och Alva på Kemin idag 
 
/Mathilda
 

Skritta ut Slight nu


Hello

Hej, tänkte bara säga att både jag och Emilia lever.
Som ni vet så har jag varit på semester och skolan har börjat igen. Men är tillbaka i rutinerna igen! Slight är igång och tränats för fullt igen!


Hej:D

Idag mår jag inte bra:( Har ont i halsen och feber, så tråkigt....
Det är väll min dag, varit hos doktorn och legat och vilat..;)
Jag och Hajen i Flyinge<3
/Emilia

Bon Jovi

 
/Mathilda

bilder på alla busarna<3

Spotlight
                                                                         Chaplin
Minnen...<3
                                                     Little highnees
                                                                                DJ Zirco
                                                                                  Go Cart
                                                     
Bel Air
/Emilia
 
 
                             

Bon Jovi

 
 
/Mathilda

Söta, busiga ponny!

 
 
/Mathilda

Chaplin<3

 
Nu är det sluttävlat för mig och Chaplin.... Känns sorgligt, men ändå bra, han har en annan liten flicka nu som han ska lära upp ( hon är skötare, så han är inte såld). Jag har andra större mål nu och jag fyller ju 14 i år, sista tävlingen blev ju en andra plats:D Minns alla gånger vi gjorde konster när du stegrade och jag bara skrattade.. Haha, men jag är för stor, men är nöjd med denna tiden:) Tack Chaplin :D Nu är det nya äventyr som väntar dig och den lilla flickan:D Här kommer en fet bildbomb under tiden jag tävlade honom:D
När Mathilda och jag red ner till byn i Snöstorm:*
Det kommer komma fler billder;)♥
/Emilia
 

Min skidåkning

Har inte direkt nämt innan att jag åker skidor/snowboard. Så tänkte att ni kanske ville veta lite mer om det?
 
Jag har då åkt skidor sen jag var 3år. Och enda sen dess så har vi åkt skidor varje år. Så man har hunnit åka på en hel del olika ställen. Jag, min syster och min kusin har inte heller direkt varit försiktiga men tydligen inte tillräckligt galana heller, för ingen av oss har brutit något, bara några enska stukningar, eller så har vi en jäkla tur när vi åker. För vi åker mer i skogen än på backen och det har hänt ganska ofta att vi krokat med varandra eller med ett träd. Men roligt har vi haft det! 
 
Men nu åker jag inte lika mycket skidor utan mer snowboard. Jag började åka snowaord när jag car 12år och åkt lite varje år till en början, men nu de senaste 3åren så har jag bara åkt snowboard, har hänt att jag åkt skidor en halv dag men iinget mer. Men att åka med en snowboar i skogen går minst liak vilt till som med skidor om inte mer, eftersom det inte går att svänga lika lätt. Som idag så bara tog det stopp och så snurrar man två varv i luften xD Men jag lever utan någon skada!
 
 
/Mathilda
 
 

 
 
 

Uppe

Jaa, efter ca 10h bilresa så kom vi upp vid tre tiden. Stugan är ganska fin, kunde ha varit lite mer plats, lite trångt men annars är den fin! Har fin utsikt över backarna. Har även hunnit åka några åk idag. Kändes dock väldigt konstig, men det är ju ett år sedan man åkte sist, så man är väl lite ringrostig idag och lite i början imorgon, men snart sitter det och då jävlar ska man åka i skogen! :D Kan ta lite bilder imorgon när det är ljusare. 
 
Har kontakt med Emilia som är så snäll och tar hand om min Lilleman där hemma. Hehe, har stenkoll på dem ;) Ni kan ju fråga Emilia själva, det är 1000st frågor om hur det är med honom. Men han verkar ha det bra och må bra, så kan vara lugn. Vet ju att han är i bra händer. 
 
Min galna lilla ponny♥
 
/Mathilda

Sälen

Imorgon så bär det av mot Sälen, vi ska bo i Hundfjälet/Tandådalen, alltså så ska vi bo mittemella dem fjällen vilket är riktrigt nice! Någon dag kommer vi även att åka över till Trysil(Norge) och åker. Allt är packat, Slight blev väl ompysslad idag och musik laddars på! 
10h bilresa bara... sen massa skoj! Tagga tagga taggaaa!! :DD
 
/Mathilda

All day, all night

Igår så körde vi ner Slight till ridhuset och hoppade lite studs. Hade lite kort mellan och när jag höjde så längde ja lite, men han var snabb i sina ben och skötte det super! Sen hoppade jag ett kryss som var "högt".
 
När jag kom hem så var det bara till att börja plugga på Kemiprovet vi har på fredag. Dock gick det inte så jätrtebra med pluggandet.. Men men!
 
Idag så har Slight fått vila och snart ska vi iväg till kusinerna för att fira min farbror.
 
Tuttan♥
 
/Mathilda

Film

Filmen på helgens LA runda!
Vet dock inte vf första hindret inte är med, men han fintfint! ♥
  
 
/Mathilda

En vanlig tråkig måndag..

Idag har inget speciellt hänt. 
Först så åkte jag och gymmade imorse, sen skola.
Efter skolan blev det att fixa stallet. Gick en sväng med Slight och gav han massage och stretchade honom. Så lämnge som han får godis så går han med på det mesta xD
 
Nu har jag gjort dagens skörd av läxor!
 
Jaa, kort sagt ingen direkt rolig dag... Kallt har det varit också. 
 
Men en sak som är possetiv idag är att det bara är 5dagar kvar till sportlovet och att åka skidor! :D
 
 
/Mathilda

Resultat Slight

 
Idag har det gått sådär. 
Han hoppade super första halvan av banan. Dock för mycket, han är säkert 20-30cm förmycket över hindren. Och så tog orken och energin slut till de tre sista hindren. Vi kommer lite långt ifrån, jag vill trycka av honom, men han tar ett sådant fjutte steg till = han river. Och sen på sista så räcker han inte riktigt över, så vi rev tre st idag...
12fel.
 
Sen tror jag även att han lägger mycket energi på fel saker. Som idag när vi skulle besikta honom så skulle han vara överallt! Han sprang och slog med huvudet och ville galoppera osv. Jaa, ett lite monster. Och när Hajjen skulle springa så förvann han utom synhåll för Slight några sek och då skulle han skrika efter honom och började små stegra och skulle efter. När han han skulle stå i transporten medans Hajjen var ute så stod han och slog med benen och ville inte stå där inne. Men det har ju med rutin och göra. Så det blir bara till att fortsätta så kommer det!
 
Vill ni ha film på rundan? Dock så är inte första hindret med och där syns det extremt mycket att han överhoppar.
 
Som ni ser på bilden så är ju bakbenen högre äv vad de behöver!
 
/Mathilda

Tävlings dax!

Nu är vi framme i Lillhagen! Dock bra tag tills vår tur! :)


Planering

Kort uppdatering om planerna med Sligth i nuläget lite. Lite tänings mässigt. 
 
Denna veckan så blir det att träna men ändå ta det lugtn.
 
Månda: Ut och skrittas
Tisdag: Köra ner till ridhuset och hoppa lite studs
Onsdag: Vila
Torsdag: Hoppträna (inte så hårt)
Fredag: Joggas ut
 
Sen blir det att han vilar en vecka medans jag är och åker skidor! Tycker dock det inte gör något för Slights del att vila. För efter vilan så blir det lite mer träning. Det blir mycket fokus på att bygga upp honom, mycket klättring(om vädret tillåter det), gymnastik hoppning och hoppa lite större hinder så att han blir starkare. 
 
Liten kille börjar bli stor.
 
/Mathilda

Only the sky is the limit


Fix till tävling

Eftersom det är tävling imorgon så tänkte jag berätta hur jag förbereder mig in för tävlingen.
 
Hemma:
1. Väljer outfit (schabrak, skärp, pannaband etc.) Vilket även kan ta sin lilla tid, hehe..
2. Lägger fram mina kläder, så är det bara till att ta på sig det lätt och smidigt på morgonen + annars kan jag stå och vela på vad jag ska ha på mig.
3. Smörjer träns och förbygel.Tar alltid med mig tränset och förbyglen med mig hem. Först så torka jag av dem med en disktrasa, om det behövs så tar jag först svart skokräm på, men vanligtvis bara läderbalsam.
4. Torkar av stövlerna, smörjer dem ej, kanske ibland med läder balsam, men då är det några dagar innan tävlingen för annars låter det jättemycket när jag rider... 
 
Stallet:
1. Borstar Slight noga, så han blir glansig och fin. Tvättar hela kroppen på somaren, men då vi inte har en spolspilta i mitt stall så funkar det inte på vintern, hade kanske gått ändå, men då måste  man bära en massa hinkar med varmvatten. Men oftast är han inte så skitig på vintern. Brukar bara vara benen jag tvättar.
2. Klipper till man,svans och hovskägget. Borstar det och kör på en del glansspray.
3. Flätar svansen, då han blir väldigt fin i lite lockig svans eftersom han har en så tjock en + så skiter han inte ner den lika mycket.  
4. Tvättar hovarna och smörjer dem, dock har han ju tre st vita hovar, inga problem nu direkt på vinter, då håller de sig hyfsat rena, men på hösten och våren så får man skrubba ;)
5. Borstar av en gång till så det som jag klippt av försvinner.
6. Lägger på ett mystäcke som han får sova i.
 
Slight i sitt nya täcke som han fick idag! 
 
/Mathilda
 

TävlingsOutfit

I helgen blir det en väldigt stilren outfit på mig och Slight. Allt i svart och marinblått. Enligt mig mycket snyggt! 
 
/Mathilda

Tränat

Idag så har jag hopptränat med Slight. Vi hoppade inte så högt idag eftersom han ska tävla på söndag igen. Så det var mycket tänk framåt. I början så var han inte så taggad men när vi skulle börja hoppa bana så taggade han till och flöt på bra! Vissa lägen där han brukar ta ett litet steg till så tog han av ist, så var inte helt med då, men var super att han vågade ta av hoppa! I slutet var han ganska trött. För igår så körde jag på en del galopp arbete, så tror han blev trött av det också. Så imorgon så blir det att jogga ut, vila på lördag och sen tävla på söndag.
 
På söndag så åker vi till Lillhagen och hoppar en LA. Efter träningen så känns det väldigt bra! Så nu taggar vi!!
 
Bilder från Flyinge tävlingen.
 
/Mathilda


New stuff!

Idag så köpte jag karledsskydd till Slight och till mig själv blev det en hel svart GPA hjälm!


Shoppat!

Har varit och handlat två saker idag!
Guess what!
Ledtråd: en sak till Slight och en sak till mig! ;)

Sorry, men berättar senare ikväll, ska till stallet nu ;)


Resultat Slight

Lite blandade känslor igen...
 
LB+: Var väldigt taggad och Slight kändes väldigt bra och framåt! Lite så små töntig som vanligt att han hoppar för hästar som kommer förnära försnabbt. Men inne på banan så var han ganska så avslappnad men taggad. Hoppade ettan och tvåan super, men sen hände något, jag tappade lite av galoppen och så tittade han på hindret = ingen bra kombination, så det blev ett stopp där... Jag kände bara hur arg jag blev på mig själv, för jag ville så suuukt gärna vilja ha den nollan... Men efter stoppen så red jag på mer och han hoppade super igen! 
Var dock väldigt besviken när jag kom ut från banan :/ 
 
LA: Så fick jag försöka tänka bort att jag inte behöve nolla utan rida för att ha kul och sträva efter nollan. Försöka få bort pressen att jag verkligen vill! Få fort de kraven jag satt på mig själv. Det gick väl hyfsat bra när jag hoppade upp igen på Slight. Taggade honom ännu mer till denna klassen red ihop honom bätte fick mer tryck redan från början ute på framridningen. Hoppade bara något språng eftersom han redan hoppat en klass. Inne på banan så höll jag honom taggad och lät honom inte slå av. Började hoppa och det var ju lite vinglig runda men det gick bra ändå. Började med att han efter första hindret drog i väg så det blev lite konstig väg och lite vingligt till tvåan. Men sen fick vi lite flyt. Sen in i den andra kombinationen  så kom vi kort in så det blev två steg istället för ett, men kände det redan när vi hoppade in så var snabb tillbaka och hjälpte honom. Sen gick det bra igen till sista hindret som vi kommer lite nära på så hinnner han inte upp med hovarna så river det.
 
Men var mer nöjd med honom, men fortfarande lite besviken... Men jaa, han hoppade ju såå mycket bättre i LA:n än LB:n så kan ju egentligen inte vara mer än nöjd och det är trotts allt bara vår andra LA och året andra tävling. och han är ju inte jätte rutinerad, han har ju bara tävlat ca ett halvår. menvillesåsjuktjäklamycketridasvelandcup!
 
My little star <3
Nästa gång tar vi det!
 
/Mathilda

Tävlat❤

Hej, idag har jag tävlat med hajen! Han gick jättebra LA, men tyvärr ett ner på sölats sista:/ Men jättefin hela banan!;)
I MSV B gick också bra, råkade dock släppa honom till tvåan och då drog han ner den, sen blev det för kort i kombinationen så han tog ner sista trekombinationen, men är supernöjd med honom denna helgen❤❤
 

Smidigt..

smidig som jag är så glömmer jag ju bilden på Slight i Töntlugg! ;)
 
Hade den bara varit 1-2cm längre så hade det nog sätt bättre ut ;)
/Mathilda

Outfit!

Idag så har jag friserat ponnyn min, han fick en söt liten ponnylugg... dock inte helt rak vilket jag inte tycker är snyggt. Dock syns det inte på bilderna och den blev lite för kort :/ så han blir liten tönt ponny imorgon, men han kommer vara en jäkla snygg tönt ponny! 
 
Detta är LA:klassens outfit!
I LB:n så får han ha ett annat schabrack, det är vitt med vinrödkant och passpoalen är vinröd/guld! Och på ena sidan så står det Mathilda Mattsson. 
 
/Mathilda

Nervös?

Vet inte riktigt vad jag känner inför morgondagen, är lite blandat. Är sjuukt taggad som vanligt, men nervös och pressad på samma gång... För om jag inte nollar i en av klasserna så kan jag inte hoppa SvelandCup nästa helg... och jag vill hoppa Sveland så sjuuuuukt mycket! Vill ut och fighta ! För även om Slight inte har hoppat någon omhoppning så känns det ändå som om att han skulle kunna lyckas! För han känns så jäkla bra just nu, hela hans galopp har blivit så mycket starkare och bättre! Ni skulle bara ha sett han i torsdags, han klippte hinderna som inget och var intre direkt trött i slutet! 
 Så jaa... det känns ändå så jäkla bra inför imorgon! 
 
Blir det någon tumme upp imorgon?
 
/Mathilda
 

RSS 2.0