FEST !


Slight 30 Augusti

Idag så fick han bara ut och skrittas, skrittade med Elin - Duett och Emelie gick med. Red honom på hacken och det var inga problem. Han lunkade på fint i ett bra tempo. 
Hihi på vägen hem så red vi vid vägen på cykelvägen, så kom en lastbil ganska så fort (det är ju en 80 väg) och den tyckte Slight var väldigt läskig, så han tog en sväng ut på fältet bredvid. Hoppas bonden inte blir sur . När vi var tillbaka på cykelvägen så hade han ett litet "släp" med sig. Och den hängde kvar hela vägen hem...
 


Så gulligt va det :*
 
/Mathilda

Efter regn kommer solsken

♥Jag älskar dig Spotlight♥

Hippologi

Imorgon blir det den första riktiga dagen nere på flyinge. Jag kommer läsa hästlära eller vad man ska kalla det. Vi kommer iaf läsa om hur hästen är uppbyggd (skelettet och muskler osv..) och vi kommer läsa om foder och så osv.. Aa ni fattar.
Nu i fyra veckor så har jag em passet = jag och 5st till ska släppa ut lektions hästarna och mocka. Sen när vi har gjort det så ska vi antingen börja kl 7 och då ta in alla eller så har vi lunchen och då ger vi dem bara foder. Som ni då nog förstår så går hästarna ute på natten och står inne på dagen.

Nu måste jag sova om jag ska orka med, jag börja denna halva terminen med att rida, andra halvan så blir det körning! TAGGA TAGGA TAGGA !!

/Mathilda


Slight 29 Augusti

Idag så stod det kondis trämning på schemat. Men det blev typ det men lite annan sorts än vad jag först hade tänk. Utan det blev att jag skrittade bort till Kungsgård, fick rida en liten omväg då jag vill undvika bilarna, så fick rida genom hela byn och det tig ca 30min. Sen så träffade jag mina kompisar på Kungsgård som vi hade bestämt. Så red vi i Glasridhuset då på Kungsgård. Så stort och fint är det ! Tog tyvärr ingen bild, det var tydligen väldigt dträngt det här med ha mobilen uppe när man hade hästen med sig. Så bild får komma en annan gång. 
Gjorde inget avancerat idag utan mest kände igenom honom, kollade så att han var med på noterna. Och han kändes super fin ! Red i ridhuset ca 30 min, men han fick många och långa pauser. Sen så kom mamma och Emelie(storasyster) ner för att bara säga hej och de skulle ut och gå och motionera lite. Så de gick med mig hem till stallet. Skönt att inte skritta hela den vägen hem själv. Så idag så var vi ute i ca 1,5h och de sägs att skritt är bra kondis träning. Hoppas nu det stämmer ;)
 
Imorgon får han bara ut och skritta en liten runda för att sträcka på sig, sen på fredag så får han vila = mitt schema bryts ! men det gör det alltid xD
 



hihi ser ut som han har en bigma nacke ;)
 
/Mathilda

Lååång dag

Började med att gå upp kl 06.00 som vanligt. Sen har det varit skola hela dagen fram tlls 16.00. Väl hemma med den dåliga bussförbindelsen mellan flyinge och sanby, var hemma ca 17.15. 
Så blev det att göra lite matte som man inte hann med i skolan. Kommer vara så VARJE dag med matten ! Vi räknar nästintill ny matte varje dag, föörutom torsdagar eftersom vi är på flyinge då, vilket innebär att vi har två mattelektioner på fredagar... 
Men, men så är det väl ?

Slight fick även komma ut på en tur, red fram honom på stubben. Han var PIGG! I början så kunde han inte riktigt slappna av och släppa ner nacken så mycket som jag ville. Men efter ett tag så mjuknade han och slappnade av. Meen då efter typ en stund så kom två andra hästar en bra bit ifrån och galopperade och då fjåång så blev han spänd som en fijol och typ värsta hingsen och jaa knasig xD och det gick inte att göra något ! så fick skritta den sista biten bort till gräset och där tod det lite tid innan han slappnade av igen och kunde konsentrerad igen. När han var det igen så körde vi bytena, han taggade lite väl mycket mot bommen så det blev knaas, men sen satte han 4st i rad och då joggade jag av honom i låg, lång form och sen skritt. And thats it ! Slutade när han gjorde som han skulle. 
 
Imorgon så blir det kondis träning. 
 


Finaste på jorden♥
 
/Mathilda
 

Bahahhahah!!!!!!



Hej, shiiiet vad taggad jag är:DDDD Ni får veta det senare;) En ledtråd, det handlar om denna lilla busen:D♥
 

Myys

Idag blev det bara en liten mysig barbacka runda. Red öven för första gången på hacket med honom. Testade först lite i ridhuset så att det inte var några problem. Ikke kan lyssnade väldigt bra, skrittade bara och tog typ några trav steg mäst för att kolla så att bromsen fanns, var där inne kanske 4min(?) max. Sen skrittade jag ut en lååång mysig runda ! Solen sken och allt var bara myys ! Hög musik på och bara sitta där och lulla. 
 
 
/Mathilda

Friends !


Biologi

Vad man kan se på en biologi lektion ;) ser ni hjärtat ?


Härligt...


Bilder

 
Han är så fucking underbar !
Världens bästa kille !
 
 

Slight träning 26/8

Tränade för Anna idag, han var finfin redan från början. Mjuk och fin i handen med ett bra stöd. Lyssnade kanon på hjälperna. Vi gjorde några byten över en bom, ibörjan blev det fel, men sen så rättade vi till det. Travade över lite bommar, hoppade fram på ett kryss (byten över det) Sen hoppade vi en lång serie, räcke bom räcke bom osv... Den fixade han utan problem, snabb och kvik var han. Vi hoppade även en kombination med två räken, mest för att han ska bli snabb och sen tycka det är lätt när det kommer på tävlingar så att det inte blir några problem. Vi hoppade även en oxer. Även en linje med ett räke och sen 5 galoppsteg på en liiten båge till en ny grind vi hade fått. Han hade inte fått kolla på den innan, men han hoppade den direkt utan att tveka. Duktig ponny ! 
 
Han var så fiin hela passet ! Mot hindren så bara taggade han som saatan !
Fler bilder kommer sen.
 
 
Jag ÄLSKAR denna ponnyn !♥

All day

Idag så har jag först ridit Hajjen och GoCart. Båda fick gå i ridhuset då det regnade, och båda gick kanon! :D
Slight fick en väl förtjänst vila. Imorgon blir det ev dressyr träning för Anna.

Direkt efter stallet så stack jag till studenthemmet i flyinge = där dem flesta i min klass bor. Sjukt nice att ha så nära är det ! Varit där nere resten av dagen. Vi lagade go tacos och sen har vi spelat kort och haft det allmänt mysigt och kul !

Imorgon blir det att åka iväg med släkten typ. Farfar fyller år så vi ska käka lunch på något ställe och sen blir det fika hemma hos dem. Efter det så blir det stall TIME ! Mysigt att träna sådär på kvällen ( bara det inte regnar! )

Finns väl inte så mycket mer att säga idag? Vad gör ni om dagarna ?

/ Mathilda


hej:D

Idag så har man varit snuvig och hostig:/ TRRRÅÅÅKKKIIIGGT:(

Tobbe träning 24/8-12

Movie TIME
 
 
 
Nå vad tycks? Är vi redo för högre hinder nu?
 
/Mathilda

Lovley friends and me ! 
 
/Mathilda
 
 

Dagens blogg

 
Länk är HÄR

School

Har haft Kemi och Matte nu. Matten verkar lite jobbig... Mycket som ska hinnas räknas denna terminen, en hel mattebok och det är till och med Matte 1c som ska räknat. Men det blir väl bara till att kämpa på! :D Har biologi snart, sen slutar man två och då blir det en sväng om stan och fixa lite.

/Mathilda


...

Inte lika kul tid att gå upp imorgon...

/Mathilda


Slight träning

Kan var väldigt pigg och framåt! Han lyssnade riktigt bra för skänklen idag!
När vi började hoppa så var han nästan stark så kul som han tyckte det. Han hoppade riktigt bra idag! Hindren hade vi fortfarande typ 80-90cm. Men Tobbe sa idag att nästa steg med Slight var att hoppa lite högre hinder. Nu har han blivit så stabil sen början av sommaren, då kunde han vingla lite och så. Vi hoppade även en lite längre bana, så han fick träna på det och orka. Men det var inga problem.
Så snart jäklar i det ska jag och Slight börja jaga nollor ute på banorna och vara med på ärevarv ! :D

Ni får lite bilder så länge från träningen.
/Mathilda


Tränat

Skrittar av nu efter träningen!
Allt är filmar, det kommer upp en liten film idag eller imorgon beror på hur långtid allt tar :)


Home

Är hemma från första dagen på Flyinge, idag så fick vi massa information och vårt schema över torsdagarna, då vi är där nere hela torsdagen. Halva denna terminen så ska jag börja med att rida. Sen andra halvan ska jag köra häst o vagn. Ska bli sjukt kul att få köra, har typ bara gjort det när jag var liten och då styrde man ju inte riktigt själv ;) 
Änså länge känns det som schemat är bra. Vi lekte även lite lekar på eftermiddagen så vi fick lära känna dem som går på Real och dem som går i 2:an och 3:an. 
 
Nu måste jag ficka mig och åka ut till stallet. Träning idag för Tobbe med Slighten, Anna kommer och filmaar!! :D
 
/Mathilda

Hello

Precis vaknat av mig själv. Dock så kan jag sova en timme till, men går inte att somna igen :/ jag är så himla känslig om det blir för ljust i rummet, jag vill ha det mörkt! Lite tråkigt att inte kunna sova längre när man har sov morgon. Men men då kan man ju ta det extra lugnt på morgonen ;)

/ Mathilda

Litet fint Citat nu på morgon kan vara bra.


Good time

Imorgon börjar jag inte förse kl 10.00 ! Och eftersom det är typ 5 min dit med moppisen (om inte mindre) så är det ganska chill morgon :)


Mäta

Idag så har Slight varit iväg och blivit mätt. Han är hela 145cm ! Han växer säkert några cm till tills han är åtta och ska slutmätas :)


Slight kan Yoga! Dock ingen bra bild ;)
Får be någon göra det någon gång :)


1 dag klaar!

Nu har jag gått första dagen i skolan. Det har varit så himla kul! Alla i klassen verkar så sjukt snälla! Vi är 22st tjejer i min klass. Tror det kommer bli något tjejbråk med tiden, men vi får hoppas att det inte blir något!
Trodde det skulle bli mer så tyst och spänt me än ikke! Alla snackade med alla och vi hade super ! Kommer nog få många roliga dagar med dessa härliga tjejerna!

Imorgon börjar jag kl 10 nere på flyinge, vilket är nice då det blir att cykla en liten bit. Där nere så ska vi få se lite och så, (dock hittar jag redan på kungsgård ;) )
Sen skulle vi göra lite roliga lekar och så.

/Mathilda


Godmorgon

This is how I do it!
 
 
/Mathilda

Kl ställd

Blev som tur inte så tidigt som jag trodde. Men får nog dennes denna lyx nu dem två första dagarna...


Gymnasiet

Imorgon den 22 Augusti 9.30 så börjar jag skolan. Jag börjar första året på gymnasiet. 
Läskigt? neej
Nervöst? varken man säger det eller inte så är alla lite nervösa längst inne.
 
Imorgon börjar jag på Polhemskolan i Lund, där ska jag gå Naturvetenskap med Hippologi. 

Hippologin innebär att jag kommer gå på Flyinge när vi har häst, vilket vi kommer ha en dag i veckan. 
Att gå i flyinge kommer vara SUPER, dels för att det är typ 5min cykelavstånd från där jag bor + en massa grymma tränare som vi får träna för. 
 
Kan inte komma ihåg hur länge jag har sagt jag ska gå på flyinge, Har till 90% alltid sagt att jag skulle gå där i flera år, nu snackar vi mer än 5-6år tillbaka. Så känns ganska gryymt att man nu ska gå på det gymnasiet man har valt för flera år sedan. Så nu är det bara att tagga,tagga,tagga! Ska bli så sjuukt kul att få en massa nya kompisar som dessutom har samma intresse! Det enda tråkiga blir ju att man kommer få en massa läxor... jag har inget emot att gå i skolan på lektioner, men läxor! Det är inte lika kul :/ Så nu är det slut på allt slappande och slöandet i stallet. Nu blir det att få in en bra rutin ! 
 
Flyinge här kommer jag! 
 
/Mathilda

Slight 21 Augusti

Jag och Emilia gjorde en liten roliga "terrängbana". Vi hade sockerbitar på en rad, koner som vi skulle hoppa över, två smala murar, den ena stod mellan buskar och lite annat sånt som ser konstigt ut och så. Han tyckte inte hindren var läskiga förutom den ena muren. Det var den muren som stod för sig själv (dem är ca 1m breda) Men vi kom över den, dock så fick Emilia stå på ena sidan lite som infångare. Men det gick och duktig var han! :D
 
Imorgon får han vila/bara gå ut en säng, beror på vad jag hinner med imorgon. 
 
Finaste♥
 
/Mathilda

daay

Inget har hänt idag, städat lite och passat lillasyster. Kl 16 kommer Emilia hem och då blir det ut till stallet och fixa  o rida.
 

Stan

Nu drar jag in till stan med Linn. Vi ska träffa Emma som vi träffade förra året på vår konfirmation. Vet inte om någon mer kommer. Vi får väl la se :)


Slight 20 Augusti

Red i mina nya Moutain Horse stövlar. Kan säga er att jag gillar inte att rida i nya saker ;) red ut en sväng. Gick väl sådär i början, men i slutet så var det bra. När jag joggade ner honom så kom han riktigt ner och upp med ryggen! Det gillar vi!


Nothing

Idag har gjort nästan inget, gick och lade mig vid halv tre igår natt, men inte sov jag länge för det. Vaknade kl 9. Åkte ut till stallet strax efter elva. Fixade allt, myste lite med Slight. Lilla gulleplutt.
 
Sen när jag kom hem så var det ju huuur varmt som helst! Så jag och Linn åkte till Tvedöra och badade lite där. Dock var vattnet svinakallt! Väl hemma så körde vi syster till en kompis, det ända roliga i det var att jag fick övningsköra! :D dock så körde en polis bakom mig jättelängs :s men deet gick ju bra änsån. 
Sen efter jag ätit kvällsmat så cyklade jag ut till Slighten igen, denna gången tänkte jag frissera honom lite. Klippte hans man lite, vet inte om jag ska ta lite till så att den blir liite kortare eller om jag vill ha den så som den är nu. Vi får väl se imorgon. Och nu sitter man här vid datan. 
 
Kan vi få godis :3
 
/Mathilda

1:a!

Han var såå fin!
Hihi trodde dem skulle riva ett, var så nära. Men turen var på deras sida några gånger! :)


En klass klaar

Nu rider hon fram till 2:a klassen.
Första såg han himla fin ut i. Hon sa att han drog inget och han kändes fin. Dock så slarvade Hajjen och tog med sig en bom i grunden.
Men nu kör vi en till LB !


Framme

Nu är vi framme på tävlingsplatsen! :)


Sova

Kanske dax att sova om man ska orka gå upp kvart i åtta imorgon. Ska följa med Emilia till Trolleholm! Hon ska hoppa Hajjen för första gången på ett bra tag nu. Det blir två lokala LB:er.
Sista gången jag tävlade honom kändes han skitfin! Får hoppas att Emilia får samma känsla!
Uppdaterar under dagen! :)
Någon man ser?

/Mathilda


Myys

Emilia och jag skrittat ut barbacka på Hajjen och Zirco. Lyssnar på en massa bra låtar! Så jäkla mysigti detta väder :)❤


Stallet

Fixade allt i stallet imorse, nu blir det ut och rida! :D
 
 

HV POLO

Någon av dessa schabraken skulle inte sitta fel! Frågan är bara vilket av dem Slight skulle passa? 
 
 
Vilket tror ni hade passat bäst?
 
/Mathilda

Slight träning 16 Augusti

Han var lite spänd i början, tyckte någon flagga som fladdrade var lite läskig, så slappnade inte riktigt av i början. Men han släppte allt efter tiden gick. Vi hoppa en linje som var typ vad ska man säga, typ den vi hoppade mest, huvudhindret. Jaa huvudhindret bestod av räcke in, 3 galoppsprång, oxer, 4 galoppsrång, räcke med vattenmata. Vi hoppade den från båda hållen, i början var det lite inte segt med inget bra flyt och så. Men allt efter att vi hade hoppadt lite så kom vi ingång bra och fick ett riktigt bra flyt. Vi hoppade även en 3 kombination, hade den lite lång så att dem fick sträcka på sig. Sist vi hoppade 3 kombination så tog han inte riktigt tag i hindret, men idag så bara flöt det på! Allt var så lätt idag! Han vara kom in i kombinationen, jag hjälpte hononom det som behövdes och vi bara tog oss igenom okomplecerat! Finaste Slighten! ♥ Sen hoppade vi även en lång vattenmatta idag, den var 2,10m lång, sen hade vi sockerbitar framför och en bom på mitten. Han har aldrig hoppat sån innan vad jag vet (men tror inte det). Red mot den precis som vilket hinder som helst, fast med liite mer galopp. Men det var inga poblem, han bara flög över det som han alltid har hoppat sådana hinder. Helt AMAZING ponny! 
Jag jagade efter någon som kunde filma mig idag, men den ena skulle träna själv, den andra var i malmö och den tredje skulle passa sin lillebror... så får väl jaga efter någon till nästa gång! 
 
Imorgon ska han ridas ut ! För hoppningsvis kan jag rida på stubben och jobba lite där. Vi får väl se om dem plöjer det imorgon eller inte. 
 
I loved you yesterday, I love you today, i will allways love you! 
 
/Mathilda

Sorry

Hann tyvärr inte uppdatera efter Hajjen och dem, direkt efter så åkte vi upp till Bello, sen var det hem äta. Sen fixa lite grejer och så. Men efter träningen ikväll lovar jag att uppdatera.

Red GoCart igår ju. Red på gräset och jobbade igenom honom, få honom lösgjorde i hela kroppen. Han är superfin men det kan bli bättre ! Så det blir bara att jobba på mer! :D


Stallet nu då!

Emilia har kommit hem nu från första dagen i skolan så nu blir det ut i stallet. Jag har varit ute innan idag och mockat och fixat allt, så det är bara att rida idag!
Det blir Hajjen och GoCart som får röra på sig idag.

Hörs senare efter stallet !

/Mathilda


Slight 13-14 Augusti

Igår så blev det dressyr träning för Anna. Han var sååå himla fin! Vi skulle träna program = sitta ner i traven! Vilket jag suger på ! Så jag trodde att det skulle gå helt åt skogen med att sitta ner + att ha Slight avslappnad och fin. Men jag hade helt fel! Han bar upp sig riktigt bra och var huuur fin som helst! Sen i slutet så red vi programet vilket gick mycket bra, måste dock träna på halter. Slight fick även ha sitt nya träns. Jag tyckte jag gjorde rätt val och valde pullartränset :) 
 
jaa... han är ju inte direkt någon fotomodell som vanligt och ljuset var inte det bästa men men, ni ser ju vad det är.
Snygg blev han iaf, finaste Slighten♥
 

Idag så red jag ut först, travde och galopperade längst ån. Han var jäklar i det supaar fin idag med! Asså shiiet han lyssnar, kan öka, kan minska utan några problem ! I traven kan han trava supermega långsamt! 
Sen efter en ca 30 min längs ån så red jag till gräset och hade en bom och tränade byten, dem sitter super över bom om man inte kommer helt knasigt på den, så ska göra detta några gånger till så att det sitter till 100% sen blir det att göra byten uten bom, DAAM DAAM DAAAAMmmmm! Han gör ju något utan nu, ibland när man rider ut, ibland sätter han vissa på banan utan bom, men mest i det ena varvet. Men det är kul när man har något att träna på :)
 
Imorgon får ha vila, sen blir det hoppträning för Tobbe på Torsdag! :D
 
/Mathilda

Finito

Alla hästarna är ridna nu. Jag är duschad och på väg till Emilia för att käka Lasagne ( hur nu det stavas )


Jahaop

Nu har jag ridit Hajjen och Slight. Snart åker jag och Emilia upp till Bello för att rida honom :)

/Mathilda


Games Of Thrones

Nu ska jag börja kolla på avsnitt 3 av Games of Thrones, änså länge är det superbra! :D
 
/Mathilda

Hej allihopa:D

Idag har jag ridit Zirco:D Det gick bra, han var fin och lyssnade fram och tillbaks:D Finaste Zirco:D
/Emilia

hehe

Märks på statistiken att vi inte varit så aktiva det senaste ;)
Men men man har ju inte all tid i världen, eller? 
 
/Mathilda

Vi lever!

Vi lever och har det bra! Uppdateringen har varit dålig då vi har gjort en massa och då inte hunnit.
 
På fredagen kom ju Elle ner. Jag red Slight innan hon kom så att vi hade vars en häst att rida sen. Slight kändes as kalas! Red ut och han var fokuserad hela tiden! Inte vanligt när man rider ut på honom! Då brukar det bli några steg bra kolla några steg bra kolla! Enda gången han koll,kollade var när vi såg en hjort simma igenom ån. 
Sen kom Elle strax efter elva, vi fikade sen åkte vi ut till stallet. Vi red Hajjen, Zirco och GoCart. Dock han hon bara skritta GoCart och ta något travsteg så makerade han att han var liite halt. Man såg det inte så men ändån, vi tror det är för att han hade balltrampat sig dagen innan, så han har fått vila lite nu. Imorgon får vi se hur det är. Han sprang iaf i hagen idag så bättre måste det ju vara. Men Elle fick iaf fall rida Hajjen och Zirco. Hon hoppade dem lite, det var ju mest Zirco hon ville rida då det var suuuperläängesedan hon gjorde det. 
hihi till och med jag red honom ;) Har ridit honom två ggr innan men då har det bara varit dressyr, men jag tog till och med något litet språng, hihi roligt det var ;) Sen åkte vi upp till Bello så han fick också röra på sig. 
Sen blev det go pizzaa !! 
 
Lördagen: Då blev det jobba all day! Jag och Emilia var på Malmö City Horse Show (Ribban) där gick vi och sålde dricka. Då Emilias pappa hade sin resturang där i ett tält, så var vi smarta och gick runt med drick på hela området. Vilket funkade ganska så bra ! 
Alla hästarna fick vila.
 
Så här söt var Bello ♥
 
/Mathilda och Emilia

(Y)

Imorgon kommer ELLE ! 
 
/Teameom

Slight träning 9 augusit

Han var supaar fin på framridningen, lyssnade bra fram och tillbaka. Sen började vi hoppa lite linjer och där flöt han på riktigt bra. Vi hoppade inga höjder idag, det får vara lätt för honom ibland, så hindren låg på typ 80-90cm. Vi hoppade mur, vattenmatta och massa plank, men inget av det brydde han sig om. Hoppade liten bana i slutet och den satt riktigt bra! Han hade trycket och var väldigt regelerbar med att rätta till avståndet jämfört med vad han har varit innan. Så jag är sjuukt taggad till nästa träning om en vecka, samma tid, samma plats, samma tränare! 
 
 
Fin bild från idag när vi hoppade ;)
Kommenarer mottages!
 
/Mathilda

 

 

Hajjen 9 Augusti

Jag och Emilia red ut en sväng bort till sandtaget. Där red vi en runda vi gör ibland, då får vi med en massa backar och annat bra. Jaa, han kändes väl fin och så.. finns inte så mycket att säga.
 
 
Bilden är tagen från en video på mobilen ;) Men ni ser ju vad det är - En fiin Hajjen♥
 
/Mathilda

Idag såå

blir det först käka lunch! Sen blir det att åka vidare till stallet, först så ska jag rida Hajjen och Emilia Zirco. Sen kl fem är det dax för att träna för Tobbe med Slight. hihi är sjuukt taggad!! :D
 
/Mathilda
 


Bello 8 Augusti

Blev att jag red Bello och Emilia GoCart. Bello började med att han inte ville skritta utan han mer studsade bockde lite och sånt störigt. Så gjorde mycket halt, skritt, halt, skritt osv.. tills han verkligen skrittade. Sen gjorde jag trav, skritt, trav, skritt, halt lite då och då. Han var ju fortfarande jobbig och skulle studsa och så men han började ge sig lite allt med tiden. I galoppen var han inte lika jobbig men där typ gjorde han lite annat knaas, men det gick över ganska så fort. I slutet av ridpasset så kunde han skritta utan att takta eller vara jobbig. I traven så kunde han även trava lugnt utan att ha så brottom, så jag är ganska nöjd med honom. 
 
 
 
/Mathilda

Fanny

Jag kom upp till Fanny på em där vid fyra. Så åkte vi hem till henne. Sen käkade vi kvällsmat, som var skiiitgod! Sen bestämde vi oss för att se på bio. Vi kollade på den nya spiderman. Jag hade hört satt vissa inte tyckte den var så jättebra. Även om det var en ny variation av den första Spidermanen, så tyckte jag denna också var bra. 
Sen så jaa var kl ganska mycket såå vi åkte hem till Fanny igen, där så flummade vi lite och hade lite damp...
På onsdagen så åkte vi först till någon salong för Fanny skulle ha någon ansiktsbehandling. Sen åkte vi till hennes stall. Jag fick rida lilla Sune. Vi red ut en härlig tur. Så fin natur det finns där! Och Sune var jätte snäll och fin att rida. Sen så åkte vi bara snabbt om och hämtade lite saker och bytade om. Så åkte vi till Väla, vi käkade lunch sen gick vi runt lite där. Sen så åkte jag hem. Sen blev det direkt ut till stallet.
Och det var det jaa...
/Mathilda

Sorry...

Är inte direkt dugen på att blogga nu.. Allt om hur det var hod Fanny kommer imorgon istället :)

/Mathilda

Hej hej hej:D

Ledsen inte uppdaterat, har haft mkt med hästarna, men det har gått bra:D
See ya:D
/Emilia

On my way

Nu sitter jag på tåget till Helsingborg. Där ska jag träffa Fanny!! Stannar där tills imorgon.  Emilia skulle också ha följt med men hon skulle tyvärr passa sin lillebror :/
 
/Mathilda

Dressyrmupparna har tävling! :D

 
Inlägget hittar ni HÄÄR
 
 

If I could turn back time....

 
 
så skulle vissa saker vara mycket bättre...
 

Slight 6 Augusti

Anna följde med ut efter OS. Så det blev dressyr som planerat, fast änu bättre eftersom Anna tränade oss idag.
Vi jobbade mycket på att få honom lösgjorde. Vi gjorde några byten, han satte vissa, men sen så lade vi dit en bom och då gick det lite bättre, men han blev så galet taggad mot bommen så vi sa att vi skulle jobba lite med bommar och så. Han lugnade sig och jobbade på fint. Vi hoppade liten studs och lite svårare linjer. Och allt gick galant! Han var riktigt fin idag!! I slutet så var det bara små hjälper som behövdes. 
hihih riktigt lösgjord var han och gosh så fin han var! Lööööv thiis powniie! ♥
 
 
 
Anna tog någon liten fin bild på oss med hennes Ipod ;)
 
Imorgon blir det att jogga ut en sväng. Sen på onsdag får han vila :)
 
/Mathilda

:/

Det vaar väl inte riktigt Svenskarnas dag idag :/ men 6:a i os är ju ändån inte dåligt.
Nu får vi hoppas att den kan tagga om till på onsdag ! 
 
/Mathilda

Snaaart

snart kommer Anna och då blir det att bada i det härliga regnet ! 
 
/Mathilda

Ridsport FINAAAL

 
Då blir man väl bänkad i soffan hela eftermiddagen.
Heja, heja Sverige nu!
 
/Mathilda

GoCart 5 Augusti

Red nere på gäsbanan. Gud så fin han var! Kunde korta honom riktigt mycket! Rida en pytteliten volt i galopp, öka och sedan lätt få ihop honom. Sen så stod det några små hinder uppe då en liten tjej red Chaplin och hoppade lite. Så jag och Emilia körde lite omhoppning så på skoj ! ;) Fun,fun på en fin fin GoCart :)
 
/Mathilda

Slight 5 Augusti

Jag och Emilia red in till byn. Slight skötte sig över förväntan. Det var ett bra tag sedan han var där inne. Trodde han skulle tycka att en massa saker skulle vara läskiga och hoppa hit och dit. Men icke, han gick dit han skulle. Kollade väl lite på vissa saker men gjorde igen större affär av det. 
Duktig liten pojke! :D
 
/Mathilda

Later

Har ridit Slight och GoCart idag. Men mer om det sen, ska käka först ;)
 
/Mathilda

Ska en ha..

så ska den andra också ha ;)
 
Zirco vill också ha ! :D
 
 

Slight 4 Augusti

Detta var första gången jag longerade honom. Han fattade inte först att han skulle gå ifrån och runt mig utan han gick med mig, lille Slighten... Men han fattade fort vad han skulle göra. Han fick gå utan någon inspänning eftersom jag aldrig longerat honom innan och visste inte hur han skulle reagera. Men han skötte sig riktigt bra! Han fick lite damp och studsade och bockade lite och hade kul xD 
 
Imorgon blir det rida ut ! :)
 
 
 
 
/Mathilda

This or That?

Är inne på att köpa ett brunt trän för dem pengarna jag fick av mormor, har hittat två jag skulle vilja ha, men vilket av dem ska det bli?
 
Poseidon eller Hunter?
 
Slight i Pullarträns och Aachenträns:
 
Slight, Slight, Slight.... han är ingen direkt bra fotomodell... han ska komma fram till en eller kolla på något annat. Men,men, söt är han i alla fall! ♥
 
/Mathilda
 

Hoppning

Hoppningen i os kval har börjat nu på webbsändning. Sen börjar den 12.25 på Kunskapskanalen och sen fortsätter den 14.30 på SVT1 :D
 
Efter allt kollande på hoppandet så blir det ut i stallet och fixa. Slight ska logeras idag. 
 
Hörs senare!
 
/Mathilda

Okey

Emilia fick ytterligare en kanon runda! Fint tempo och allt! Dock fick dem en bom ner i omhoppningen. Men fin runda var det såbli är nöjda!
 
Nu ska vi gå banan till LA:n :D

Great!

Bra start idag! Börjar med att ta en 2:a plats med Zirco LB. Nu taggar vi om till GoCart LB

Hajjen 2 Augusti

Skrittade ut ca en halvtimme med Emilia och Zirco. 
 
Hihi en rolig sak som hände ;)  Vi red barbacka, så skrittade vi på långa tyglar och snackade. Vips så får Hajjen syn på något i kanten av stigen och typ hoppar på andra hållet och vips så ligger jag på marken. Som vi asgarvade! Han blir rädd för något på marken! Lille knaas Hajjen! Men så kul det måste ha sett ut xD hahahahahh 
 
 
/Mathilda
 
 

busy, busy

Imorgon är det fullt upp! 
 
Först så ska jag med Emilia på tävling. Det är Go Cart LB,LA och Zirco LB,LA
Tur för mig så är det inte så många starter i varje klass. 
Sen blir det in till stan med Anna och hennes kompis och shoppa lite.
kl 19.00 ska jag möta Linn i stan, och då blir det hem till henne och ladda till bio kl 21.00, vi ska se The Dark Night Rises med Hampe, Rasse och Robin. Trevlig, trevligt kommer det bli.
 
Jisses, imorgon hinner jag träffa en massa kompisar = (Y) ,då jag oftast inte hinner det. Är ju mest i stallet med Emilia!! :D
 
/Mathilda

Slight 2 Augusti

Skrittade fram längs med en väg (på en cykel/ridväg bredvid en väg)så att det blev lite traffik träning. Vilket går bättre och bättre för varje gång. Har sagt att jag ska skritta där ofta så att han vänjer sig. 
Sen så blev det trimmning nere i paddocken. Tränade mycket tempoväxlingar. Han gjorde det myycket bättre i traven än vad jag trodde han skulle. Sen i galoppen var han fin bitvis. Gjorde några 10m volter vilket han yckte var väldigt jobbigt, men ska jobba vidare mycket med det så han blir starkare. Sen bitvis i galoppen var han jättefin! Kunde öka utan att han blev stark och svår att få tillbaka. Innan har han suttit fast i vänster men allt det släppte idag! Glad ryttare!! ♥
 
Imorgon får han vila min lilla Prins! 
 

 
/Mathilda

Allt hemma!

Yees, nu är mina käraste Tretorn hemma! Gud vad jag saknat dem, dem är ju sköna till tusen! ♥
Och mina Moutain Horse stövlar hade även kommit! Det blev även ett par nya ridskor då mina andra börjar bli konstiga i hälen. Köpte även en burk mjölkfett till hästarnas mungipor. Sen blev det även något slag av boxgardin, jaa något med bra fickor så att jag kan ha glanspray och lite annat skit i. Det fanns en kvar och den hade samma färg som min ryktväska, så det blir supaar! 
 
Vackra mobilbilder på sakerna :)
 
 
/Mathilda

Ridit

Nu har jag ridit Slight och Hajjen. Mer om det sen, för nu ska jag iväg och hämta mina tretorn ! Ev kommer mina Moutain Horse stövlar idag också, hoppas hoppas hoppas !!
 
/Mathilda

sorry!!!

Hej, ledsen att jag inte har lagt upp ngt på sååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååhär länge. Men nu lägger jag upp lite:D
Resultat Varberg:
Fredag:
Zirco:
LB:
0 fel och vinst:D
Go Cart:
LB:
0 fel och en tredje plats:D
Lördag:
Zirco:
LA:
Gick åt skogen, han bara sprang hela tiden och bara tramsade, så det blev TOLV FEEL!! Inte ok!
Go Cart:
LA:
Det gick sådär jag blev lite stressad från Zircos runda såå, jag blev uteslute, blää på mig:/
Söndag:
Zirco:
LA:
Det gick väl sådär... Det gick rent ut sagt åt hel****. Jag var arg för att det hade hänt lite saker och så, som gjorde mig lite ofukoserad och jag är en sån känslig person och jag kan inte hjälpa det, men det är bara att kämpa vidare heja mig;D Det blev att jag utg:/
Go Cart:
Vi kom inte till final så vi fick hoppa Consoulotion.
LC+5:
Han var jättefin och otuligt nog tappade han en sko på banan, så han blev i obalans, så det blev ett ner, emn nöjd ändå:D
Ändå nöjd med helgen fast det inte blev som jag tänkt:)
 
Igår red jag Chaplin och det gick jättebra, pigg som satan, men det är bara kul. Så vi red ut lite och hade lite skoj bara:D
Idag red jag Go Cart och Bello. Båda två var jättefina och dom gjorde bara vad dom skulle, bus ponnys:D
Imorgon blir det Hajen, Zirco, Bello och Chaplin som jag ska rida:D
See ya:D
/Emilia
 

Disney

Idag så blir det dålig uppdatering från mig, då jag är hemma själv med syster. 
Vi har käkat kebebtallrik till kvällsmat och nu sätter vi igång den tredje filmen. Än så länge har vi sett Hercules, Anastasia och nu är det Spirit. Som ni läser är det bara tecknat, men man blir aldrig för gammal för att se det ;)
 
Nu ska jag kolla vidare, hörs imorgon. 
 
/Mathilda

RSS 2.0