Tagga:D

Då blir det tävling idag:) Hoppas att det går bra!!!<3
/Emilia

Tävling imorgon:D

Hej, imorgon så blir det tävling i Dagstorp:) Det blir Zirco och Go Cart och dom ska hoppa LB och LA:) Hoppas att det går bra:) Läääängtar är såååå sjuuukt taggad:)
Iallfall, så är hästarna och grejorna putsade och det mesta är klart:) Imorgonbitti ska jag rida Bello innan tävlingen, får bli en mysig morgontur<33

(y)

Idag så har jag ju provat hjälm. Vet nu vilken storlek jag ska ha. Nu ska jag bara hitta färgen till ett bra pris också! 
Men tomhänt kom jag inte hem. Fick med mig ett par bruna KL strumpor.
 
 
 
/Mathilda
 

Slighten

Så fin han är ! Dock har vi en hel del att jobba med, speciellt i galoppen, men det går frammåt ! 
Han är världens goaste ponny! Idag när jag kom så skulle han pussas och då slickade han xD 
Får även ta något fota när han gör joga och lite så ! 
 
Vadå snäll häst? ♥
 
/Mathilda

Ny hjälm!

Kommer som sagt åka och prova en ny hjälm då min har gjort sitt.
Ska mest åka och prova vilken storlek jag ska ha sedan blir det hem och förhoppningsvis beställa hjälmen ! 
Ni får veta mer om vilken det blir om det blir av ! Hihi vill ha den så snälla säg att det blir så !
 
/Mathilda
 
Vilken tror ni att jag vill ha?
 
 

Lördag

Då är det en helg till, lite och höra denna helgen också.
 
Idag:
 
- Åka och prova en ny hjälm.
- Rida Slight
- Fota när Alva och Emma rider
- Åka och handla en MASSA gotte till iväll till mig och Alva !
 
Söndag:
 
- ev flytta Slight (mer om det imorgon)
- Skritta ut Slight
- Åka på tävling med Emilia! <3
 
Det är väl bara till och börja snart? :)
 
/Mathilda
 
 
 

Snygga Schabrak

Gjorde några egna schabrak , skulle kunna tänka mig någon av dessa på Slight. De jag allra helst skulle vilja ha är nog det röda, gula eller det gröna.
 
 
/Mathilda

@flyinge

Då har man precis haft morgon stalltjänst. Snart börjar nästa lektion, ridning!

/Mathilda


Mhmm

Idag fick Slight vila. Han såg int ut som han blev ledsen av det, men pussas och msa ville han ! 
 
Nu har jag suttit och gjort lite biologi, har test på fredag...
Nu blir det att duscha, sedan äta. Efter det kör jag hem till Amanda och gör en läxa klar, vi skulle skriva ett bra ridpass. Sen blir det att köra vidare till elevhemmet. Där blir det att plugga matte, skriva klart en kemi labrapport, mer biologi... Har även matte prov på fredag, så imorgon blir det plugga matte direkt efter träning. But that's life!
 
Sover nere på elevhemmet hos Alva och Emma. Imorgon blir det morgon fodringen kl 7 och sluta kl 15.00 !
 
/Mathilda

All i need is you

 
 
    
 
/Mathilda

Plugg - rida -mer plugg!

Idag har det varit en lång dag i skolan, började 8.00 slutade 16.00 Tur att det känns som dagarna går fort. 
När man väl var hemma så var det bara att äta lite och byta om, sen var det bara ut till stallet direkt. Fixa och rida Slight. Han fick gå lite olika bomövningar, körde lite galoppombyten över bom. Han tycker det är skitkul med en bom och taggar. Sötase lillen! 
När man kom hem från stallet var det att käka och sen sitta med läxor och så. Och nu är kl snart dax att sova då man måste gå upp kl 06.00 imorgon igen. 
 
/Mathilda
 
Måste verkligen ta lite nya bilder på Slight nu! Ska se om någon kan filma på träningen på torsdag.

Just a horse? NO!

 

Slight

Han går som en klocka ! Han är så sjuukt lydig och sjuuuuukt fin! Red i ridhuset idag och det blev lite olika arbete. Mycket lösgörande och höjde formen på honom en del idag, ska fortsätta höja formen efterhand han blir starkare.
 
Var var den solen idag någonstans? :(
 
/Mathilda

Hästar ridna !

Idag så har jag ridit GoCart och Slight.

GoCart red jag ut med Emilia och Zirco. Vi red lite i sandtaget och klättrade lite och hade lite kondis pass. Duktiga små pollar! :D

Sen så red jag Slight i ridhuset. Det var alldeles för tungt ute på banan efter allt regn. Men Slight var såååå jäkla fin! Han riktigt fattar grejen med att korta sig och länga sig. Behöver bara göra små fina hjälper. Gjorde lite delar från LB:1 programmet. Tränade mest på ökade skritten - samla upp - trav kort bit - galopp. Då det inte riktigt satt när vi tränade det sist. Men idag satt det riktigt bra ! Gjorde även några fattningar från skritt. Vilket också gick super. Nu blir det att plocka upp formen lite mer. Lite högra nacke och mer bärighet.
Vi invigde även de nya tyglarna ! :)
Shiiet, han har gått som en klocka länge nu ! VÄRLDENS FINASTE 5:åring ! ❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤


Hejhallå<3

Hej, sitter och chillar med världens MathildaSen har jag ridit Zirco och Bello idag, finfina var dom idag, båda fick gå lite kondispass:) Nä, nu måste jag gå till gästerna, bye<3
/Emilia

NIIICE

 
Om 69 dagar åker jag och Emilia upp till stockholm för att se på Stockholm Horse Show! 
Biljetterna har äntligen kommit och vi fick inte dåliga platser. Vi kommer att sitta i sektion A21. Så det är nära banan! Vi kommer att åka upp till hotellet på fredag eftermiddag, sen kommer vi vara i globen hela lördagen och sedan sova åp hotellet en natt till och åka hem på söndagen. Så det kommer bli en supaaar helg med Emilia!
Är så sjukt taggad ! 69 dagar kvar bara! 
 
/Mathilda

Lyyx

Duktig fin häst får vad han förtjänar ! 
Idag så fick Slight nya tyglar av Mamma ! Tack så jättemycket !
De kommer matcha jättebra till hans träns.
Och sjukt skönt att få gummitygla och inte tygtyglar ! :D
 
 
Sjukt snygga och sköna !! 
 
/Mathilda

Träning Torsdag Slight

Vi värmde upp utan bommar denna gång. Red runt fyrkantspåret och på volter. Vi gjorde mycket tempoväxlingar. Slight var väldigt alert och lyssnade riktigt bra på skänklen fram. Sedan efter uppvärmningen så skulle vi fortsätta med att olika växlar i galoppen. Först så kom vi på ett litet räcke som stod ”rakt igenom” på medellinjen. På den skulle vi komma kort, kort galopp på, sedan svänga direkt och komma på ett litet räcke till ca6 steg mellan. Sedan skulle vi växla upp lite och komma på ett räcke som stod på diagonalen. Han flöt på riktigt bra, gjorde sakerna väldigt okomplicerat. Efter första rundan så höjde vi det sista räcket lite och även där gick det super. Efter räckena så gjorde vi en annan övning. Det var först ett räcke som kom ganska så snabbt från väggen, räcket stod på kvartslinjen och sedan var det antingen 6 fram eller 7 lite tillbaka. Jag skulle rida på 6 fram med Slight. Första gången så kom vi lite nära på räcket så avståndet blev lite fel. Jag red på men det blev 7 steg och då kom vi nära på oxern också, så det blev lite fel. Men vi kom en gång till och denna gång hade jag lite bättre tryck från början och då flöt han på riktigt bra och hoppade det klockrent. Sedan hoppade vi en liten bana och satte ihop de två uppvärmningarna men vi la även till en 3 kombination. Det var ingen lång bana men alla hinder låg på 90-1m. Allt flöt på bra tills vi kom till 3 kombinationen. Första gången vi kom på den så kom vi nära på första tappade galoppen, hoppade in över räcket, två små steg hoppade över oxern (andra hindret i kombinationen) Vi hade ingen galopp alls kvar sen, så det blev inget tredje hinder(räcke). Men så sa Tobbe att han hade glömt att han skulle sänke lite då Slight inte är så van vid 3kombination och tyckt de har varit lite konstiga. Men så sänkte han in och lite ut och då gick det super. Sedan så satte han upp kombinationen som den var innan så hoppade vi den igen och då gick det super! Sen avslutade vi med linjen som var 6 eller 7 steg. Red på 6 denna gången igen och han hoppade det super! Sen joggade jag av honom i låg form. Är riktigt nöjd med honom. Han hoppar 1m utan problem och det känns inte högt eller så anstängt från hans sida. Han klarar det om man kommer lite kortare eller längre. Det har blivit mycket mer spänst i honom. Han är så sjuuuuuukt fin just nu !!! Älskar honom mer än något annat ! ♥
 
 

/Mathilda


tagga eller inte..

Imoron blir det att kl ringer 06.00... dock så orkar jag inte gå upp förse typ 20-30 över 6. Men man blir seg på morgonen om man måste gå upp tidigt typ varje dag och sen vara aktiv hela dagen också. Man kommer inte i säng förse typ 22.30-23.30 heller... inte bra detta. Men vad gör man inte för sina hästar? Aldrig att jag skulle ge upp det bara för att få sova lite till. Tycker vi ska ha mindre läxor istället !
Nu blir det att läsa lite spanska snabbt och sen sooovaa !! 
 
/Mathilda
 

Slight 18/9

Red ut i en lite högre form än vad jag hade i fredags. Gjorde lite skänkelvikningar och red mycket på rakt spår. Red i skritt, trav och galopp. Jobbade alla gångarter. Böjde igenom honom lite extra i traven. Gjorde även lite lätt öppna i trav. I galoppen fokuserade jag mycket att han skulle vara rak. Red ut ca 30min. Sedan så jobbade jag i ca 15 på banan. I början gjorde jag många fattningar från skritt till galopp. De blev bättre och bättre desto fler jag gjorde. Sedan så gjorde jag några byten över en bom. Testade att göra bredvid bommen, men det gick inte så bra, då bytte han bara fram och inte bak. Så gjorde några till över bommen och när han hade gjort 4st i rad bra så slutade jag. Joggade av honom och lär honom komma neråt och framåt. 

Då jag måste skriva dagbok varje dag nu om Slight om hur han går osv, det har med skolan att göra. Så får ni samma sak här. Då missar vi inget ! ;)

 

/Mathilda


Bra jobbat

Till imorgon ska jag ha läst 60 stidor i en bok. Och jag är inte den som läser fortast... + jag somnar vid tio ! 
hehe... får väl försöka hålla mig vacken idag och sen läsa det sista på bussen imorgon. 
Ett lycka till kasnke?? ;))
 
/Mathilda

Bra jobbat

Till imorgon ska jag ha läst 60 stidor i en bok. Och jag är inte den som läser fortast... + jag somnar vid tio ! 
hehe... får väl försöka hålla mig vacken idag och sen läsa det sista på bussen imorgon. 
Ett lycka till kasnke?? ;))
 
/Mathilda

Slight 17/9

Dressyr. Innan jag började rida så visste jag att jags kulle ha lite program tänk i uppvärmningen och sen rida ett program (LB:1) Jag värmde upp med att klättra lite i backar i skritt. Sen red jag ner till banan och började värma upp. Började med att rida lite rakt spår, lite böjt och lite olika stora volder lite då och då. Hade även tempoväxlingar så att han blev alert. Sen så galopperade jag längs fyrkantspåret, där ökade jag ibland, kortade, senare så gjorde jag några volter i galoppen också. Sen fick han en liten skritt paus. Nu började jag tänka mer och mer program. Han skulle sakta av på bestämda ställen, gå upp i trav eller galopp på bestämt ställe. Han gjorde väldigt bra ifrån sig. Han blev väldigt avslappnad. Över gångarna har han blivit mycket starkare i och orkar bära upp sig mer själv. När jag red så gjorde jag några serpentiner och varannan serpentin var galopp och varannan trav. På mitten så gjorde antigen (trav – halt – trav - galopp) Eller (galopp - skritt - trav) Lite blandat så. Han blev väldigt lyhörd på skänklen på vad han skulle göra. Så han blev väldigt mjuk och fin i kroppen, fick ett jämt och fint stöd. Sen när jag red programmet så gick allt ganska bra.  Men jag får träna mer på ökadskritt. Och när jag skulle fatta galopp efter den ökade skritten och lite trav, så blev det lite av slängtrav. Så fick göra i slutet några galoppfattningar och petade till med spöet så att han reagerade direkt. Och då gjorde jag först från trav-galopp-trav-galopp. Sen gå gjorde jag den biten av programmet (ökadskritt-lite trav-galopp) Vilket gick mycket bättre. Sen så joggade jag ner honom i en låg och låg form. Han söker sig bättre och bättre för varje gång. 
 

Finaste kiingen!
 

Så här lätt är det att få Slight på bild...
 
/Mathilda

Tja.

Nu ska jag ut till finaste, idag blir det ett dressyrpass! JOBBA JOABBA JOBBAAA!!
 
/Mathilda

Hej allihopa:D

Idag så har jag STUDIEDAG!!:DD Men jag måste plugga idag p.g.a att jag ska har NO-prov på fredag, blööö!!
Sen ska man ut och rida lite:D Då blir det paus från pluggandet, yeees:DDD
                                                                             ♥

Skönt

Imorgon blir det Skönt med lite sovmorgon ! Ganska så skönt att slippa gå upp kl 06.00 varje dag det är skola. Nu är det bara tre dagar ! Dock så blir det tidigt några torsdagar när jag har morgonen... Men men, sånt är livet :)


Kl-täcke

http://www.chevalridsport.se/
http://carlssonpataket.se
 

Igår - idag

Igår så red jag ut på Slight med Emilia och GoCart. Vi red skrotrundan. Han tutade på bra, kollade lite på vissa saker, men konsentrerade sig det mesta. Han är så fin min lilla kung !
 
Idag så brukar han vila, men nu är det slut på det ett litet tag. Nu blir det att ut och skritta en runda ist. Det kommer bli blandat med att jag går med honom eller om jag rider. Idag blir det iaf barbacka skrittning. Då om han blir rädd så sticker ha och det vill inte jag. 
 
Btw, igår när jag kom till stallet så låg han ner ute i hagen, så jga gick bort till honom, och han låg kvar. Så jag gick in till honom och kunde sitta där och klappa honom. Dööö myysigt var det! Sen när jag skulle hämta in honom så gnäggade han en liten gnäggning när jag var typ 2m ifrån honom! Innan har han bara gnäggat när han har varit själv, men han slutade med det nu när han fick komisar runt om sig, så sjuukt gullig är han ! 
 

 
/Mathilda

Kulturnatten

Är på väg till Lund med Manda ! Kulturnatten nu då ! ;)


Veckan lång

Har inte skrivit något på typ flera dager. Inget om vad som har hänt på en vecka men stora drag så har jag ridit och pluggat. Tp det man gör nu förtiden.
 
Slight:
 
Mån: Skrittades ut
 
Tis: Joggades i låg form
 
Ons: Vila
 
Tors: Hopptränade och han hoppade amazing! Inget stopp och ingen bom ner! Vi hoppade även en bana på 1m! Helt klart en av de bästa träningspassen !! 
 
Fre: Jogades ut i låg form
 
Jaa det var väl allt i stora drag. Idag kommer det mer uppsdatering ! Nice helg blir det !
 
 
/Mathilda

Tävlingsdebuten LC:n

Här har ni vår andra runda på tävlings debuten. Emilia har första rundan på sin mobil.
 
 
/Mathilda
 

ÅstorpsortensRF

Lite sent men har verkligen inte haft tid, men men bättre sent än aldrig.
 
- LD+ (85cm)
Vi blev lite försenade så när vi kom fram så började min klass nästan direkt. Jag hann inte gå banan utan fick lära mig den genom att se den första ryttaren hoppa banan. Medans jag lärde mig banan så gjorde de andra iordning Slight åt mig så jag fick se banan lite mer. Sen var det bara upp och börja rida fram. Det var skritta liite, trava, galopp hoppa några språng in på banan och starta direkt. Vi kom igång helt okej från början, han var lite vinglig och tvekade lite mot vissa hinder, men vi kom över och runt banan med 0fel! Han han hoppade som han skulle, fick driva på lite extra på vissa hinder som han tyckte var lite extra läskiga, men annars flöt det på ganska bra. 
 Jag är super nöjd med honom ! Finaste ponnyn!
 

LC (90cm)
Det var bara några få mellan så han fick gå runt lite medan jag gick banan. Sen var det upp nästan direkt och rida fram. Det blev lite mer uppvärmning denna gången. Han få lite mer koll och bli lite mindre vingliga. Han kändes super och lyssnade framåt och bakåt. Tog bara något litet språng bara för att checka lite. 
Denna gången fick jag vara inne på banan medan den före mig red. Så han fick se lite mer på hinderna. Så när jag skulle skritta förbi första hindert så stannar jag till för att ryttaren som hoppar skulle hoppa hindret bredvid. Men så får hon ett stopp och Slight blir lite rädd och så. När vi skulle gå igen så tvekade han på att gå förbi det hindret de stoppat på, men fick fram honom. Så började vi och mot första hindret så är det något som spökade, han tittar inte riktigt på hindret men något annat så vi fick ett stopp där. Jag trycker fram honom så att han går hela vägen fram till hindret och får se det igen. Vi ska ta ny sats men så vill han först inte gå ut i det hörnet, så något läskigt måste det ha varit. Men sen så kommer vi runt banan med bra flyt och får dock en bom med oss, men det bryr jag mig inte om. Efter första hindret så blev det bra igen. Vi fick bra tempo, lite bättre i denna klassen än förra. Så vi slutade denna rundan med 8hinderfel och något tidsfel. 
  Även om det blev lite knas på första hindert så var han super! Det är ju väldigt mycket miljöträning allt. Han tyckte lite att de andra hästarna på framridningen var läskiga ibland, men han fick ingen damp eller något utan gjorde det han skulle. Han är min kung, finaste Slighten !♥
 

When I look into your eyes,
It's like watching the night sky or a beautiful sunrise.


/Mathilda
 

2 fina bilder.

Jag i min vackra mössa och skidglasögon.
Och Slight i sin tjockis fläta ! :3
Finaste ponnyn!❤


Här kör vi på

Idag har jag gjort nåot hela tiden i 99%.
Först skolan, och det var hag utklädd. Först på volleybollen. Det gick ganska bra för mit lag, vi fick spela om 3platsen och där spelade vi mot två st och vann båda så vi kom 3:a i volleybollen tekniskset.
Sen på på em så gick det super för vår klass ! Vi var bara 12 st tjejer så på vissa lekar så fick vi göra det två ggr. Sen så blev det lite orättvist i dragkampen där vi var 10 tjejer mot 10 killar, så vi kan ju säga så här att vi förlorade den...
  Men vi vann 9 av 14 stationer och vi hade 2st + poäng för något, vet ej för vad men men. 
Vi vann dock inte men vi måste lätt ha kommit på top 3 ! 
 
 Vem är bäst!? 
Na1H !!!!
 
Sen så kom jag hem strax innan fyra ås det var bara snabbt att äta något och byta om till stallkläder. Ut till stallet med Emilia. Rida ut en sväng på Hajjen och GoCart. Vilket gick vääldigt braa... GoCart bockade lite och så red vi barbacka, men kvar satt jag ! Hahaha så roligt det måste ha sett ut. Han bara började bocka och jag åkte längre och längre fram och skrek typ GoCart ! och skrattade typ as mycket samtidigt. hahah aaa..
 Efter den lunga och mysiga rundan så blev det mocka och bada alla hästarna ! Rena och fina blev dem ! SLight blev väldigt mycket mörkare och finare. Efter deras skönhetsbad så blev deras svansar flätade. Shiiet vilken tjockis svans Slighten har ! Aa sen blev det lite annat puts på dem.
 
  Efter stallet så var det snabbt hem och tvätta till sig lite och sen så åkte jag med Emilia till McDonalds och käkade. MUUUMS!!! 
  Sen var det hem igen och vara lite med storasyster. Kolla på film och så. Har även kollat och lagt fram lite saker till imorgon. Aa och nu är kl mycket ;)
 
/Mathilda

Fullt upp

Har varit mycket och göra denna veckan, har det inte varit skolan eller hästarna så har det varit läxor. Har även varit duktig och varit ute och cyklat i ca 1h igår och i Tisdags. 
 
Idag så var det först clinik i 3h Maria Gretzer och Bo Jenå var där m.f. Så det var riktigt kul ! 
Sen så hade vi hästlära i 2h till kl 15.00. Därefter så hade min grupp em stallstjänsten och den tog 1h. Alltså slutade jag 16.00 idag och skulle träna 17.00. Så det blev snabbt hem och byta kläder och käka något, sen ut och borta hästen och på med alla grejerna. Vi hann ganska så bra ;) 
Sen var det bara hem efter tränigen byta om igen och käka snabbt igen, sen ner till Kungsgård på en kick off som hade börjat kl 17, men var med det sista. Dem höll på att grilla korv när jag kom, sen så körde vi några lekar, Riktigt kul var det. Och nu så har jag letat upp en massa kläder till imorgon.
För imorgon är det något grej på skolan, så på fm så ska jag spela idrott och då skulle alla lagen vara utklädda. Och mitt lag ska vara skidåkare, fett nice då det är lätt att ha saker till det. Sen på em så har vi vår inspark, och då är det typ klasskampen. Vi ska göra en massa olika lekar och samla poäng. Även här ska vi vara utklädda. Först så hade vi bestämt att vi skulle vara ridtjejer och vissa skulle vara hästar. Och hästarna skulle ha några sådana masker som finns att köpa, men så blev hon sjuk som skulle hålla i det hela och ingen hade pengarna med sig när dem skulle... Så hästarna strök vi och alla skulle vara hästtjejer, men nu så skulle vi inte vara det heller.. Utan nu ska vi ha pjamas på oss. Lite tråkigt så men ja, det får väl la gå. 
 
 
/Mathilda

Slight träning 6/9

Idag så hoppade vi bara två korta banor med så hinder, kort liten uppvärmning, jaa inte alls mycket gjorde vi. 
Han var lite trött och tog inte skänklen riktigt framåt, men det gick bra ändån. 
 
Imorgon får han vila och ladda batterierna. Det blir även att putsa alla sakerna, bada alla ponnysarna, fläta deras svansar osv. På Lördag ska det vara fint !
 
Han ska även bli knoppad på lördag fm. Allt ska bli fint. ;)
 

Finaste i världen♥

 
/Mathilda
 
 

Lördag smäller det!

På lördag ska jag och Slight debutera tsm! Första gången han är ute på riktig tävling! Är så sjuukt taggad nu. 
 
Vi ska hoppa LD+ och LC avd B. Det känns kanon bra med dessa höjderna tanken på hur han hoppad i måndags. Finaste ponnyn! 

Aa, finns inte så mycket att säga om det egentligen.. kommer satsa på en fin runda med jämt och fint tempo. Att han ska gå in på banan och göra det han ska. Sen hur han är när vi lastar av honom etc har jag ingen anning om.. så det får vi ta det som det är. 
Enda gågerna han har varit ute på nytt ställe (åkt iväg) där jag har ridit och krävt saker av honom är: 
- När vi åkte till Granelundshallen, men nu är han van vid det och därför var det superbra att hoppa en pay & jump där som vi gjorde i påskas. 
- När jag skrittat bort till Kungsgård (är ju en bit) och ridit i Crawford(glasridhuset) och ridit lite där med mina vänner
- Nu i måndags när jag red ner och skulle hoppa där. Då kände han till hela stället lite, varit inne där man hoppade fram, men han hade aldrig varit inne i ridhuset där vi hoppade pay & jumpen. Och där inne skötte han sig. 
 
Men nu på lördag blir det ju lite mer saker som händer och är nytt och så.
- Han ska åka transport en bra bit (är han lite van vid, åkt till Helsingborg ibland när han blev skodd en gång och nu när han blev mätt) + nu ska han stå en stund i transporten. Det blir ju ett litet tag kanske mellan klasserna, sen medans Emilia hoppar sin sista klass osv. 
- Han har aldrig varit på det stället innan, aldrig sett det eller något.
- Aldrig varit med när det har varit såå många hästar + det är ju mer stim när man är på reg/nat tävling. Ryttare som har bråttom, hästar som är lite stressade osv..
 
Aa, en del nytt kommer det bli. Men det ska bara bli kul och se hur han kommer reagera. Jag är iaf sjuuukt TAGGAD! Har en bra känsla med mig ! Blir ev något liitet språng på torsdag, men inget ansträngade eller något han tycker är jobbit, utan lätt och inga höjder.
 


 
Mathilda Mattsson på Spotlight varsegod och rid.
 
Its our time now!
 
/Mathilda

...

Idag har det varit en låångt dag !
Började ju med att gå upp strax efter 06.00. Ta bussen 7 och börja skolan 8. Sen har jag varit i skolan tills 16. Och hemma strax efter 17. Åkte ut till stallet direkt. Skrittade ut Slight på hackamoret. Sen kollade jag lite på när Emilia hopptränade GoCart. Han såg väldigt fin ut idag. Hoppas han är lika fin på lördag när hon ska debutera MSVB med honom. Sjukt kul ska det blir ! :D

När jag kom hem från stallet var det bara att käka och städa lite på rummet. Sen blev sen en ca 45min lång cykeltur med storasyster. Väl hemma så fick jag städa klart och sen blev det lite skolarbete. Som tur inte så mycket idag.

Imorgon får Slight vila och det blir lite mer skolarbete hemma. Ska räkna matte en del... Taggataggatagga...

/Mathilda


Tidigt..

Blir tidigt hela denna veckan också...
Bäst man lägger sig snart så att man orkar gå upp...

/Mathilda


Pay & jump 3/9

Idag så hoppade Slight sin andra pay & jump i sitt liv. Eftersom det var nere på Kungsgård så red jag och Elin dit. Elin följde med som sällskap så att Slight slapp gå själv så att han inte skulle bli lika rädd för bilarna och så. Så det blev lite uppvärmning på vägen dit med lite trav. Framme så fick han stå och vila lite medans jag anmälde och gick banan. Banan verkade väldigt bra och inte allt för svår. Några räcken några oxrar, rak linje, böjd linje och en kombination = vanlig bana.
 
80cm
Gick sedan in i ridhuset och värmde upp honom med galopp och få upp värmen igen. Sedan hoppade vi fram och han var så sjuukt taggad! Första gången vi hoppade krysset så var det verkligen unghästsprång! sen hoppade han på fint och höjden kändes inga problem på framhoppningen, snarare tvärtom det kändes lågt. Inne på banan så trvade vi runt den medans ryttaren innan mig hoppade, vi kollade lite på läktaren och annat som kan vara läskigt. Sen startade vi och hoppade banan. Vi hade bra flyt hela rundan runt och hade 0 fel ! Han hoppade varenda hinder super! Tittade inget och gjorde allt med glädje! HAPPY!
 
90cm
Fick stanna kvar inne på banan då det bara var en innan jag skulle hoppa 90cm. Som tur så hann han skritta ett bra tag och hämta andan. För hon ryttaren tog lite tid på sig. Sen så satte vi igång igen. Böjade med ett bra fly över ettan, men sen till tvåan blev lite stark och fick inte tillbaka honom dem sista stegen så vi om väldigt nära och då hinner framfossigarna inte med så fick ett ner där, men sen så fick vi tillbaka ett kanska bra flyt! Sista linjen kändes kanon! så det blev 4 fel i denna klassen. Men jag är supernöjd med honom! 
  Han tittade inte på saker som satt på väggarna eller på läktaren eller något annat. Han kom in på banan kollade sig omkring och sen gjorde han det han skulle! Finaste Slighten ! 
 
Min syster filmade mig men dem är på hennes telefon så dem läggs in imorgon! 
Emilia tog även några bilder så ska försöka få tag på dem också på något sätt ;)
 

Slight med hans sällskap! Elin och Duett♥
 
/Mathilda
 
 

Ev tävla

På lördag så ska jag och Slight ev DEBUDERA riktigt tävling ! 
Passintyg och så är inskickat nu det ska det bara godkännas, vilket det förhoppningsvis är imorgon eller övermorgon!
Då ska vi hoppa LD+ och LC TAGGA! 
 
 /Mathilda

Pay & Jump

Imorgon så ska Slight och jag hoppa vår andra pay & jump! Fast denna gången blir det nere på Flyinge Kungsgård. Fett taggad är man! 
Ska bli intressant och se hur han reagerar på ett helt nytt ställe. Han har bara varit på området innan och en gång inne i ridhuset fär vi hoppar fram. Så får väl se hur han reagerar inne på banan, helt nytt ställe. Vi ska hoppa 80 och 90cm. Så det är högre än i påskast då vi hoppade vår första, då hoppade vi 50 och 70cm. Så utveckling har skett. 
Ni ska bara veta hur sjuukt taggad jag är !! 
 
 
Fina rundor där ja! Sätta lika fina imorgon? 
 
Imorgon blir vi 1 "tävling" mer erfaren. 
 
/Mathilda
 

Gäster

Har gäster och varit nere på dressyr sm och hjälp till där. Så dålig uppdatering idag igen. Imorgon kommer lite mer än vad det varit dem två senaste dagarna ;))

/Mathilda


RSS 2.0