Hej:D

Nu har jag gäster hemma hos mig;)
Men iallafall så har jag ridit Zirco idag och Mathilda Belloponken:D Vi red ut en sväng;) Gick faktiskt riktigt bra. Zirco bus var pigg som han kan bli. Herregud.. Man flög som en pingpong boll på honom;) Haha, så jäkla go den ponnyn♥ Love that pownie♥
puss
/Emilia
 

Prima 29 Juni

Red mysiga Prima idag. Guuud så fin hon är! Dressyr häst ända ut i hovarna ;) 
Tog hoppsadlen då jag rider bättre i det än dressyrsadel. Har inte ridit henne så mycket, men det går allt bättre för varje gång!  Idag kändes hon super fin så Emilia kom och tog någon bild på oss i det "härliga" vädret. 
Dock var hon lite pigg då hon har vilaat två dagar och hon är redan mycket häst att rida. Men kan inte klaga på henne, så fin som hon är! :D
 
 
 
 
  
 
 
  
 
 
  
 
/Mathilda

 
/ Emilia & Mathilda
 

Snabb inlägg:D

Hej, gör bara ett snabbt inlägg nu. Snart åker Mathilda,Anna och jag upp till Cissis gård och sen ska vi glo på film och blogga super mycket, då har ni och läsa. Måste sticka nu!
See ya:D
/Emilia

Schemat för dagen;)

Hej, idag ser min dag ut såhär:
- nu äta frukost.
- Städa mitt rum.
- sen kommer Mathilda och då ska vi rida Hajen och Zirco och Bello.
- hem efter det och duscha och lite sånt.
- Sen kommer MAthilda och hämtar mig och sen åker vi upp till Cissis gård.
- tar in hästarna.
- Sen blir det mat:D
Min dag känns väl rätt bra idag;)
/Emilia
                                          Gammal bild på mig och Chaplin<3

Filmen!

Äntligen är filmen klaar! Det tog t i d! Meen den som väntar på något gott väntar aldrig förlänge, eller hur är det? ;)
 
 

Jobba jobba jobba!

Imorgon känns det som det blir hyfsat packat schema! 
 
- ca 9, åka och släppa ut Prima & Slight
- Fixa deras boxar och så
- Rida Prima, dressyr nere på Gårddala
- Rida Slight, joggas ut på grusvägen
- Äta lunch ;)
- Rida Hajjen, Emilia på Zirco, rida ut?
- Rida lite på Bello, vi skiftars om (jag & Emilia) då det var ojämt antal hästar som skulle ridas nere på Holmby
- Ta in Prima & Sligh och kvällsfodra
 
Sen så ska jag och Emilia sova uppe hos Cissi (Där Prima och Slight står) de ska iväg till Danmark, där av att fixa fodring och rida Prima. Men inte har jag något emot att rida henne! En superfin dressyr häst! Får försöka fånga henne på bild ;) 
 
/Mathilda

Slight 28 Juni

Han gick super på uppvärmningen, vi jobbade mycket på att få dem runt innerskänklen och vara balanserade i volterna och så. Vi hade lite bommar vi flöt över. Gjorde detta både i trav och galopp. Sen hoppade vi några linjer på böjt spår och ha dem runt skänklen! Gick super!
Sen hoppade vi en hel bana. Hindren låg där 90-100cm. Han kändes lite tröttare och lyssnade inte helt 100% fram, men det gick bra ändån. Super nöjd med min lilla bääbis!♥
 
 
 
     
 
 
/Mathilda

Back on track

Var helt off igår från bloggen. Skulle ha laggt upp videon men det blev ett missförstånd mellan mig och Manda så hann tyvärr inte. Så igår så red jag då Hajjen dressyr och Slight fick vila, men han fick magnetmassage. 
Riktigt mysigt tycker han att det är. 
Men nu håller filmen på att laddas upp, så nu sak jag bara duscha sen ska jag skriva om träningen idag :)
 
 
Puss!
 
/Mathilda

Dressyr och hoppträning:D

Hej, nu ska jag bara äta frukost sen ska jag bege mig ut till Bello och rida honom, sen klockan sex ska jag träna hoppning med Go Cart:) Nu hinner jag inte blogga mer men jag kommer att blogga mer ikväll om jag hinner:D
Bye;)
/Emilia

Sådär:D

Då har man varit och kollat på Ice Age 4. Den var faktiskt riktigt bra:D Den var rolig och hur man nu förklarar en bra film;) Men Zid är lugnt bäst.. Han gör filmen( nästan) Och man fick se hans mormor också. Men han sa momo:D Hahaha, filmen var riktigt bra:D
Sen fick man ta hem 3D glasögonen också, Har en bild på mig när jag har dom på mig:D Såhär såg jag ut:/Emilia

Hos Moa:D

Hej, nu är jag hos Moa och ska käka lite sen ska vi ta bussen till Lund och sen ska vi gå och se Bio. Men såklart MÅSTE man köpa godis innan;) Hinner inte blogga mer nu:/ Kommer kanske mer ikväll ;)
/Emilia

Sorry ...

Ni får filmen imorgon, måste till sängs nu och filmen tar en evighet att ladda upp :/

Sparar filmen nu!

Sen ska den bara läggas upp yt, vilket tar sin lilla tid, seen är den klaar! :D

tekniska problem...

Oturligt nog så har det hänt ågt med Windows Live Movie Maker så får installera om det, men det håller på nu så förhoppningsvis så tar det inte hela natten så att jag kan göra filmen :)

Hajjen 26 Juni

Fin Slight igår, fin Hajjen idag! Kan man önska sig mycket mer? Hajjen var såå duktig! Han brukar alltid vara lite stretig och spänd och inte så arbetsvillig, men idag så var han inte det! Utan mer okej vi jobbar idag då. Red mycket serpentiner med över gångar, serpentinerna i olika tempon, volter i dem. Jaa lite så måste tänka och lyssna på bra, vilket gjorde susen!! Han var riktigt fin! Försökte sätta mobilen så att jag kunde filma, men den trillade hela tiden av blåsten :/ Men han lär väl vara fin en annan dag också. 
 
Bilder på mig och Hajjen för ca 1 år sedan
 
 
 
/Mathilda

Go Cart 26 Juni

Joggade fram honom å/grus rundan. Sen blev det lite skutt. Försat gången på väääääldigt länge jag hoppar GoCart så seriöst. Vi filmade så det kommer upp lite senare. Men han kändes fin och så, det gick väl helt okej för att vara ett tag sedan. 
 
 
/Mathilda

Slight 25 Juni

Igår då jaam lite efter. Men då det verkligen pissregnade så blev det ridhuset och som Emilia sa innan så var där två stycken som longerade så vi fick en liten volt i mitten. Han var lite spänd då ha tyckte dem var läskiga emellanåt. Sen som tur så gick den ena så då fick vi mer plats. Då vara lev han så supermegafin! Finare än vad han var dagen innan! Kunde minska och ha han kvar i en bra form, öka o minska sen igen utan att han blev stark eller kör upp huvudet. Gosh så fin han var! Dock blev han trött ganska så fort då han hade gått kanska hårt dagen innan, men det behövs ibland att gå lite extra! Puss puss på finaste! ♥
 
 
Dock är han ingen direkt bra fotomodell..
 
/Mathilda

Rubrik saknas!!!!!!!!

Hej, nu har jag käkat och sitter och bloggar. Har inte tänkt på att jag inte kan skriva långa blogginlägg. Man går och tänker på vad man ska lägga in på bloggen. Man kommer på det, sen när man väl sitter där så är man helt tom i skallen:/ Har ni några tips om vad man kan skriva om?:D
/Emilia

Bello 26 juni!

Hej, idag har jag ridit Bello och han gick jättemegasuper bra idag. Han bara gjorde vad han skulle och han var så samarbetsvillig och ja vad ska man mer säga om den underbara ponnyn.
Jag red i paddocken och kände lite till på honom och det gick bra tyckte jag:)
/Emilia

Zirco 26 juni!

Hej, idag joggade vi ut Zirco och Go Cart en liten sväng, sen tog vi några skutt! Zirco kändes bra och så och han lyssnade på mina hjälper, lite het idag men annars fin:D Älskade Zirco:)<3
/Emilia

Ut på tur

Nu ska jag och GoCart med Emilia och Zirco ut på en liten tur :)
 
 

Bild på Bello<3

/Emilia

Slight 25 juni!

Hej, inte så mycket att skriva, men idag provred jag Slight för första gången. Han var jätterolig:DHan var lite trött sen igår men det gick bra ändå;) 
/Emilia

Bello 25 juni!

Hej, idag fick Bello gå i ridhuset( Det verkligen öste ner) och han tittade sig lite omkring och jag tyckte han kändes bra och så:D Han var ganska lugn, han var lite stimmig för att det var två stycken som longerade där inne:/ Så Mathilda och jag tog en liten volt på mitten, men efter en stnd gick den ena, så då blev det lite mer plats:) Han var fin och så idag och jag är jättenöjd:D
/Emilia

Zirco 25 juni!

Hej, idag har Mathilda och jag kört lite galopptävling, och det gick väl bra. Förutom att Mathilda red upp precis framför mig EXAKT hela tiden:O Så då när vi rider hemmåt säger Mathilda"Titta så skitig du är i ansiktet, hahahahahahahahahahahahahahahaha"
Då sa jag" Konstigt....."
Så gick den galoppturen;)
/Emilia

Hajen 25 juni!

Hej, idag hoppade jag Hajen och det gick bra:D Han hoppade allt och sånt. Vi hoppade inte så högt eftersom det pissregnade och vi var på gräs:S Men han gjorde som han skulle, så det var ju bra:)
Vi började med att göra volter och jobba igenom honom så att han var mjuk och fin till hoppningen. Sen la vi fram en bom som jag galopperade över på en volt. Sen började vi hoppa på linjer och så. Sen blev det bana. Jag tränade på att få lite mer kontakt med honom och det gick faktiskt bra:)
/Emilia

Hajen 25 juni!

Hej, idag hoppade jag Hajen och det gick bra:D Han hoppade allt och sånt. Vi hoppade inte så högt eftersom det pissregnade och vi var på gräs:S Men han gjorde som han skulle, så det var ju bra:)
Vi började med att göra volter och jobba igenom honom så att han var mjuk och fin till hoppningen. Sen la vi fram en bom som jag galopperade över på en volt. Sen började vi hoppa på linjer och så. Sen blev det bana. Jag tränade på att få lite mer kontakt med honom och det gick faktiskt bra:)
/Emilia

Måste ha

asså shieet måste ha nya bilder nu! Har seriöst inga roliga bilder på hästarna eller när jag rider. Elin kaaaanske följer med på torsdag på hoppträningen, med det blir ingen så rolig hoppträning då vi bara ska hoppa små hinder. Sen vill jag ha dressyrbilder! Eliiin sluta jobba nu och ta md dig kameran!!! ;)
 
/Mathilda

Hola din fjolla

Nu sitter man här igen vid skärmen... Har inte gjort något på hela förmiddagen. Det regnar och bläärk. Ska rida senare med Emilia. Får se vad det blir idag :)
 
/Mathilda

Hajen 24 juni!

Hej, då så. Nu ska jag berätta om den sista hästen som jag skulle rida idag, Hajen. Det är inte så mycket att berätta. Vi tänkte att hoppträna med honom, men vi fick inte tag i honom och sen skulle vi förska en gång till lite senare. Men då hittar vi skon i hagen. Så det var inte kul. Då var det bara att gå upp till stallet och säga till pappa "Hajen har tappat skon, igen..." Men vi fick tag i hovslagaren och han kom redan ikväll;) Perfekt, då blir det hoppträning imorgon då då:D
/Emilia

Bello 24 juni!

Hej, iadg har jag ridit Bello hemma för första gången. Jag säger bara love to this horse:D Han var väldigt fin. Körde lite lätt på han idag i med att det var första gången hemma:D Men han kändes bra och han gjorde som han skulle. Har inget direkt att berätta. Han var duktig idag, men väldigt pigg(Bara kul)
Ses
/Emilia

Zirco 24 juni!

Hej, idag har jag och Mathilda ridit intervallträning med Go Cart och Zirco och vi började med att värma upp i lätt trav och körde lite lätt på gräset. Och sen började intervallträningen och det gick så jäkla fort. Så fort vi satte igång med galoppen så bara tutade dom iväg. Men ibland får man ha lite kul;) Tyckte dom.....
/Emilia

Go Cart 24 Juni

Värmde först upp honom på gräset, mest trav då han skulle intervall tränas tillsammans med Zirco - Emilia. 
Sen galoppade vi längs ån, lite så lagom sträcka, skrittade en lite sväng, galoppade tillbaka, skrittade, galopp igen sen skrittade vi hela vägen hem. Jaa, finns inte så mycket att säga... de började tävla ett tag och då blev deem väääldigt starka och sprang på, men men så är det :)
 
/Mathilda

Slight 24 Juni

Idag så körde vi ner honom till Holmby, dock fick han inte stanna där. Då Cissi (där han står nu) inte ville det då Prima (hennes häst) är brunstigt och är hel knäpp. Och Bello är liite mer så hingstig, vad vi vet. Så får vänta tills Prima slutar... 
 
Men Slight gick super idag! Jag och Emilia hade satt upp lite bommar och så. Vi hade en 3studa, galoppbommar, travbommar som var upphöjda, travbommar på volt & två små hinder. Gjorde en gansk så rejäl uppvärmning utan bommar och så. Öka, minska, mycket övergångar, stora volter, små volter. Jaa lite sånt. Han lyssnade riktigt bra på skänklen, behövde bara göra små hjälper, riktigt niice! Sen så jobbade vi vidare på bommarna och studsen. Han var suuupaar! 
 
 
/Mathilda

Inget hänt..

idag... åkte upp till Slight och pysslade om honom. Sen åt jag pizza med Linn, sen mer sims.. 
Blev inte att vi bytade på den idag heller då Emilia och dem skulle iväg idag. 
Men Cissi och Jessika skulle snacka, så det kanske blir imorgon beror på vad dem kommer fram till. Vet att Cissi heslt vill imorgon och inte på fredag då hon vill vara hemma. (Cissi ska till Danmark fredag-söndag) Men verkade som Jessika hade planer på att flytta honom på torsdag/fredag.. Aja vi får väl la se vad som händer.
Jag vill skulle helst vilja få ner han nu så fort som möjligt eftersom hans grejer är där. Men jaa finns inte så mycket att göra än och vänta och se vad som händer. Men nu ska jag kolla på film ;)
Godnatt alla !
 
 
Min gulleplutt i vintras!♥
 
/Mathilda

Midsommar e slut:/

Hej, nu är midsommar slut och man känner sig väldigt fet. Man har ju bara proppat i sig mat:/ Ajj, vad man får ont i magen:/ Men jaja, imorgon blir det dressyrpass för Bello och dom andra ska gå intervallträning:D Så vi får se hur det går;)
Ses:D
/Emilia

....

Har inget direkt roligt att skriva idag :/
Håller på att fixa The sims 3 så att jag kan spela det. Sen jaa, händer inte så mycket idag...

/Mathilda

The thing

Idag så skulle Slight ha flyttat ner till Holmby! Men det blir imorgon istället eftersom Cissi ville ha lite mer koll den första dagen över Bello, så Bello får sova nere i Holmby i natt, så byter vi på dem imorgon :)
Såååå sjuukt niiice!! :D
 
 
/Mathilda

Slight 21 Juni

Tränade för Catrin. Han gick SUPER! Uppvärmningen gick mycket att få hästarna runt skänklen, lyssna framåt och tillbaka. Den var riktigt super igår, fick honom att svänga för ytterskänklen, öka när jag ville, minsak när jag ville. Såå duktiga han var! Sen började vi hoppa en linje. Först så lagom höjd. Sen satte Catrin in ett hus under det ena hindret. Huset låg på 90 så pluss bom blev det ca 1m. Och jag tänkta jaha ska Slight hoppa det? Vi brukar bara haoppa där 90cm. Så höjde hon hindret ytterligare så det låg på 110cm. Och det pluppade vi över. NemasProblemas! Sen hoppade vi en hel bana på 100-105cm. Såå sjukt duktig han var den träningen!! 
 
Så ledsen Alexandra Slight är favoriten ;) 
 
 
Älskade ponny!♥
 
/Mathilda

Glad midsommar:D

Hej, idag har vi varit och hämtat Bellobus:D Jag red honom en gång till:) Och det gick obeskrivligt bra. Vi hoppade typ 85, 90 och han bara flög, min lilla buse:D
Nu snart ska vi ha gäster:) Så måste gå nu:)
Haj och avaj leverpastaj och han en skön midsommar. Det är ju en äkta skånsk midsommar;)

@now

Är hos Emilia nu. Inget mer :)
Mer kommer när Mathilda kommer hem och Emilia pallar ;)
See yaa! /EoM

Rubrik saknas:P

Hej, glömde lägga upp på bloggen igår:( Och jag glömde fota Bello:/ Men det kommer bilder sen ska ni tro:D Iallafall så var jag och red han igår och det gick superduperbra:D Var så himla nöjd med honom, provade ett annat bett på honom också. Typ som ett pessoa:) Det passar oss nog bäst i början;) Vi hoppade och lite sånt. Den ponnyn kan hoppa säger jag bara:D Han gör så mjuka språng också. Han är väldigt fin. Och jag var supernöjd med honom.
Idag har jag ridit ut med Mathilda barbacka. Vi hade shorts på oss;) Så vi blev VÄÄÄLLDDIGT skitiga på benen. Man såg var Mathilda hade suttit på Hajen;)
Sen klockan sex skulle jag träna med Go Cart för Tobbe. Gick suveränt:D Han var så himla fin. Älskade Go Cart!
Han är en trevlig prick:D<3
/Emilia

NU

Emme är på väg till mig nu. Det blir köra utt till stallet och rida Hajjen och Zirco. Dem får gå ut en svång = vi rider i short in this lovly wheater! Då kan kanske man lyckars få liiite sol på sig. Sen blir det upp till Slight och fixa en del! 
 
1 dag sen smäller det!!! :D
 
 
/Mathilda

Äntligen!

Klar med all städning! Vi skippar moppen, den får vänta tills på lördag. Så nu blir det lunch! 
Sen blir det och packa, så allt är klart till imorgon! :D
 
/Mathilda

Städa - tvätta - äta

Nu blir det till att städa rummet. Det är midsommar imorgon som ni vet och då kan det inte se ut hur som helst. 
Sen blir det att tvätta moppen, sominteärsåjätteren....
Och till slut blir det att äta lunch! :D
 
/Mathilda

Shoppat

Shoppade ju lite till Slight igår. 
 
 
Blec hovolja, har aldrig använt den eller hört något om den, men behövde en så blev den. Skrapan fick jag när jag köpte oljan. Sen blev det silikonsnoddar. Nu jäklar ska Slights man landa rätt :) 
 
Var även och hämtade hans träns
 
 
/Mathilda

Hemme

Skönt att ha kommit hem nu och kunna vila lite. 
 
Bilder från dagen:
 
 
Hajjen fick sig en liten dusch ;)
 
 
Zirco är sadlad och klar!
 
 

Bello gick även super idag! Riktigt rolight var det att rida honom! Emilia red honom först och sen red jag honom lite i slutet. Vi ska up dit på fredag igen och rida! TAGGA TAGGA TAGGA! :D
 
/Mathilda

Häst 1, 2 & 3

Är nu klara. Vi red dressyr på Zirco och Hajjen. GoCart fick longeras :)
Alla tre var super fina!
Nu är vi hemma om och laddar batterierna. Sen blir det vidare till Slight. Han ska få magnetmassages idag. 
Sen vid sex kör vi upp till Bello!! :D
 
/ Mathilda och Emilia 

För er som inte vet....

... så är Bello Slight bigbrother! Dem är lika men ändån inte, Bello är också typ svart, men han har en bläs istället för en stjärna. Har inte sett Bello så mycket, men tycker dem rör sig ganska så lika. Bello är då 7år nu, men han är ganska så sent tagen. Jaa, ka inte säga så mycket om honom. Får väl ta något foto på honom idag. 
 
/Mathilda

Nu:)

Hej, nu ska jag äta frukost, sen byta om till ridkläder och sen kommer Mathilda och hämtar mig klockan tio:) Sen ska vi ut i stallet sen ska vi upp till Ängelholm och (prov)rida min unghäst:D Måste käka nu, Hajdå:D
/Emilia

Slight 19 Juni

Red med Patricia idag. Så det blev ett dressyr pass nere på gårddala. Blev väldigt mycket trav och över gångar till skritt och minskningar. Han var inte alls så springig idag, han var mer superfin! Riktigt bra gick han idag! Fick det stödet jag ville i handen. Sen tog vi lite galopp i slutet och det kändes att han var lite trött, men det var bara bar för då hade han ingen tanke på att springa iväg idag. Gjorde lite minskningar och ökningar i galoppen, kortade ihop honom och gjorde lite mindre volter vilket gick super!  Är riktigt nöjd med honom idag! <3
 
 
/Mathilda

Svansjöns Bel air:D

Imorgon ska jag åka och prova min unghäst, Svansjöns Bel air. Jag har varit och provat han en gång innan och han hoppar allt:D Hoppas det går bra imorgon då. Bilder kommer:D
/Emilia

Wiiihoooo:D

Hej, jag kanske ska vara med i Svenska ponny derbyt(minirundan) med Hajen. Vi har haft lite problem i La, jag har inte känt mig riktigt säker och så. men det ska vi säkert få rätt på:)
/Emilia

Iväg

Nu ska jag upp till stallet. Men först skajag fixa lite grejer. Ska hämta tränset som nu varit klart i ca 1 vecka, köra ner till Ryttare och häst nere på kungsgård och köpa svarta tåttar, sen blir det även en sväng om Kyra K och kolla på sporrar som jag kan ha till Hajjen.
 
 
Jag och Hajjen från november i Stävie
 
 
 
/Mathilda

Tränat!:D

hej, idag har jag tränat Hajen och Zirco:)
Hajen:
Han var lugn och fin i början och sen blev han lite hetare, men han hoppade som en gud, min lilla haj:D
Zirco:
Han var lite seg i början men annars fin. Han hoppade och gjorde vad han skulle. Min lilla plutt:D
/Emilia

Slights historia hos mig

Svansjöns Spotlight
2007
"Slight"

Jag var och provade han där under sommarlovet två gånger. 

Bilder från andra gången:



  

Han kom hem till Cissi där i December. Då hade han vilat i ca 1-2månader då Alexandra som hade honom innan hade blivit gravid och inte kunnat rida honom. Så fick örja med att sätt igång honom lite lätt. Men med tiden han sattes igång så började vi träna för Bella. Då tyckte han bommar var läskiga och tvekade och var osäker! 
Men efter lite träningar så var bommar inga problem och hinder var bara roliga. 

Bilder från Februari:

    

  

Han var inte så stark i galoppen, så hade en del att bygga upp där. Nu är han mycket starkare men fortfarande mycket kvar! 
Vi fortsatte att träna för Bella. Han blev säkrare och stabilare i hoppningen. Vi testade någon Catrin träning och det givck lika super där! Vi började med Catrin träning så att han fick komma iväg + så att han vande sig vid andra hästar runt om kring sig som galopperade och så. Han tyckte det var väldigt läskigt i början, men nu funkar det ganska så bra :)

Flyingerf hade en Pay & Jump på påsklovet så där var vi med och hoppade.
Vi tog en låg klass -50cm- så att det skulle vara lätt för honom. Sen tog vi 70cm, fortfarande lågt men bara för att han skulle känna att det var lätt och roligt.





Bilder från 8 Maj, Bella träning:

    

  
                                                                                Man ser ju lite mobbad ut, men kolla bakbenen ;)


En torsdag så fick jag hoppa in för Emilia på en Tobbe träning då hon inte kunde.
Fim från hela träningen:



Tobbe bara öste över med beröm! Verkligen riktigt berömde honom! 

Nu flyter allt bara på! 

Kan ni tänka er, från att tyckt bommar är läskiga så hoppar vi en hel bana på 90 och vissa enstaka hinder på 1m! Allt detta från Januari - Juni. Och snart kommer allt bli såå mycket bättre! 

OMG bara tre dagar kvar sen händer det ! 

Är det något mer ni skulle vilja veta eller något ni tycker jag har missat så säg till 

Mathilda





Luftens Hjältar

Vaknade och lyssnade på Luftens Hjältar!





/Mathilda

Hemma!

Har kommit hem från Mandi nu. Sjukt kul och mysigt var det! 

Hade något jag skulle skriva, men glömt det nu... -.-
Aja, kommer kanske på det sen. Nu blir det att kolla på någon film. Kan ju sova länge imorgon, inte illa det nä. 



Tuttis och jag <3

......

Ni ska få veta en sak sen,men inte nu! Antingen blir den bra:D
Eller dålig</3

My life:D

Hej, mitt liv går upp och ner och ibland är det helt perfekt;) När jag var liten så älskade jag hästar över allt annat! Men jag fick börja på ridskola. (Som dom flesta) Jag var inte perfekt och alla tyckte inte om mig, men så länge jag hade hästar i närheten så brydde jag mig inte. Dom fick snacka hur mycket skit dom ville om mig! Dom kommer ingen vart av att snacka skit. Jag kämpade alltid och jag försöker göra mitt bästa fortfarande. Men ibland funkar det inte:/ Men man kan inte tjura ihop och börja deppa. Utan bara på det igen. jag vet hur svårt det kan vara, men ge er inte för fan! Gör det ert hjärta brinner för och kämpa! Låt ingen förstöra ert liv!!!!:)
Nu har jag fem (Mathilda har en av mina unghästar så vi säger att den är hennes) underbara ponnysar som jag älskar:D
Go Cart, Little Highnees, DJ Zirco, Chaplin och Svansjöns Bel air<3<3<3<3<3<3<3
Älskar er forever<3

I Love you<3

I'm happy beacuse you are always there for me<3<3<3<3
/Emilia


TÄVLING!!!

/Emilia

Heej:D

Hej, nu ska jag snart bege mig till stallet och mocka och lite sånt, hästarna ska vila idag eftersom alla gick igår:)
/Emilia

Imorgon

Imorgon kommer ett inlägg om mig och Slight från början till där vi är nu!


Be nice

Varför ska alla vara så avundsjuka på allt och alla helatiden!? 

Den frågan ställer jag mig ofta... men livet är så. Det finns alltid någon som har det du vill ha. Och den som har det du vill ha, vill ha något annat av någon annan. So just face it and think about it. 
Så istället för att lägga massa energi på att gå runt och klaga på att den har det och det, men inte jag bla bla bla... Så lägg energin på att göra så bra som möjlig med dina egna förutsättningar, vad har jag som kan bli bättre? Stå på jorden med båda benen och tänk innan du säger något. Man väljer inte i vilken familj man landar i, men du kan välja själv hur du vill vara som person! Om du vill gå runt och sura över saker du inte har och bara må dålig och få en dålig självkänsla. Eller om du vill tänka om, se allt du själv har. Och må bra, vara stolt över den du är!

Man ser väldigt mycket avundsjuka inom ridsporten. Där man blir sur om hästen rev ett hinder och man inte fick den placeringen man ville. Fine, man kan bli lite irriterad. MEN, man för det kan man vara glad åt dem som placerade sig och säga grattis! Låta dem känna sig nöjda. Va en bra medspelare och ingen dålig förlorare.
Man skyller på hästen att den gjorde inte si eller så, men wake up! Hästen gjorde inte si eller så av någon anledning. Har ni tänkt på det att det kan vara ryttarens fel också och inte hästens?
Tänk efter först vad kunde jag ha gjort annorlunda den rundan så att det inte hade blivit det stoppet eller den rivningen. Fine, vissa rivningar kan man inte göra mycket åt. Men när det blir stopp så finns det till 99% en anledning. Det behöver inte vara att ryttaren gjorde fel, det kan bero på så många fler saker, hästen kan ha ont,  ha fördåligt självförtroende etc. Så tänk efter innan du gör något dumt! 

Gosh! Blir så frustrerad när jag skriver detta! Bäärk ner med all avundsjuka som blir nekativ påverkning! Säger inte att det alltid är dåligt att vara avundsjuk, ibland kan det vara drivande. Att man kämpar mer och vill bli lika duktig som den personen. Att man bara ååhh, vill också kunna tävla den och den klassen. Att man börjar kämpa för att komma upp dit då! 

Kan säga att JAG länge velat komma ut och hoppa LB LA regional och mer, jag har ju följt med Emilia på hennes tävlingar. Man har stått där och bara "drägel" vill också ut och tävla! Sett hur hon har utvecklats, ridit runda efter runda. Placering efter placering. Men aldrig har jag surat över det! Utan hjälpt henne att utvecklas ännu mer! Försökt få henne på gott humör efter en dålig runda, försökt få upp hennes självförtroende när det har behövds! Och se vad jag nu har gjort på två helger! Jag debuterade regional LB och LA. Och fler rundor ska det bli! Och så fort vi fått passet till Slight så blir det nya mål att kämpa för ute på tävlingsbanorna! 

Jag hade inte varit den jag är idag utan Emilia kan jag säga er. Hon har gjort så mycket i mitt liv. Hela hennes familj har det! Dem skulle bara veta hur mycket jag uppskattar allt! Då menar jag seriöst ALLT!  

Nää, nu får detta deepshit inlägget vara slut! 

/Mathilda



Tack vare fam. Nemrin så får jag ha världens finaste 5åring! 

Svansjöns Spotlight
2007

Tävling hos Johanna Grant



Länk hittar ni HÄR

Varför?

Varför ska det vara så svårt att få ner sina åsikter på datorn? 

När jag är iväg så får man sådan bra idè om det ska jag blogga om, det är en bra sak att skriva om, det är en sak jag vill säga till mina läsare. Men sen när jag väl sitter här och har den tiden att skriva och tänka och tycka precis vad jag vill så har jag så svårt att få ner det! Det blir inget bra av det... det blir kort och blää dåligt, ahh så irriterande det är! För många av mina åsikter är riktigt bra och många saker är det många där ute som måste tänka på! 
Små saker som bara inte får hända, stora saker som händer. Bläärk, får ta och se om jag lyckas få ihop något bra inlägg till senare idag, har ju lite tid nu...
 

Mathilda

Stövlar

Då mina Tretorn Falsterbo stövlar har gått sönder och inte hittat någon bra som kan laga dem så är jag inne på att köpa ett par nya stövlar. 
Någon vet ett par bra stövlar, men inte allt för dyra då mina pengar måste räcka till annat också. 
Jag har kikat liten på dessa, dock inte sett dem i verkligheten. Men om ni vet något bra/dålig om dem så säg gärna till!! Eller om ni vet några bättre stövlar! Är verkligen i stortbehov av nya stövlar! 


Mathilda

Plan för idag

- Sitta och vila lite nu och passa huset, då någon nisse är här och lägger golv.
- Åka till stallet vid ett, rida Slight. Ska möta Anna idag nere vid bron. Ett tag sedan vi red tillsammans.
- Vid fem ska jag vara hos Mandi igen, fast denna gången är det för att fira henne.


Jag och Duett
/ Mathilda

Tävlat idag!

Hej, idag har jag tävlat och det har väl gått sådär:/
Go Cart:
LB: Vi var felfria och han kändes super:D Och det räckte till en seger:DD
LA: Han var seg och jag var seg, så det blev två ner och ett stopp! Helt och hållet mitt eget fel! Men annars gick han bra:)
Zirco:
LB:
Han kändes jättebra och vi hade bra flyt och sen så råkade zirco toucha till den sista bommen på sista hindert så vi rev:( Men annars gick det bra!:D
LA:
Han kändes inte alls framåt och jag var inte på han ordentligt på första hindert(Mitt fel) så det blev ett stopp, men resten felfritt:)
/Emilia

Mandi

Nu kör jag till Mandi! Ska sova där och mysa! Blir att tjocka oss och kolla på film! Imorgon fyller hon hela 16år! ;)

/ Mathilda

Hässleholms Hästsportförening 17 Juni

Little Highnees

LB:

Han kändes super på framhoppningen.
Väl inne på banan så gick allt super fram till 4:e hindret. Det var ett svart räke = dem ser det lite dåligt. Så fick ett pet där, skulle ha tagit ut svängen liite till. Men men man lär sig fortfarande. Annars var han super!! Är riktigt nöjd med honom! 

LA:

Han kändes lite lugnare = bra! 
Men när vi hoppade oxern så i landningen så trampade han av sig sin ena sko fram. Men som tur så haltade han inget så vi körde på. 
Vi låg perfekt, meen red iväg han till ettan. Så hängde inte riktigt med där. Så blev han stark till tvåan och fick inte riktigt tillbaka honom, så han rev där. Helt och hållet mitt fel. 
Sen gick det super igen! Riktigt fin var han!
Sen så gjorde han dock en Hajjenrivning som vi kallar det. Så det blev 8fel. Men han var glad och nöjd vilket jag också är!!

Han har varit så duktig i helgen!! :D <3

Våra rundor:




/Mathilda

One wish

Snaart händer en sak jag länge velat hända !

Men berättar inget förse på midsommar då det händer! 

Den som gissar rätt får en länkning ;)



Tips: Har med denna goingen att göra!
 

/Mathilda

Home

Är hemma nu från tävlingen. Ska fixa lite film sen kommer det om hur det har gått idag! ;)

/Mathilda

Fixa lite

Är hemma nu och ska fixa det sista här hemma till imorgon.

Imorgon har jag på mig:
m
- Tävlongsskorta, Kyra K
- Kavaj, egen sydd, får väl ta och testa den. Men tar med mig en svart långärmad fall i fall.
- Vita ridbyxor, Horselife. Super sköna även om det inte är något wow märke! 
- Svarta KL strumpor

Bild kommer imorgon ;)

Nu blir det ta fram lite småplock till sen blir det kolla på film! Några bra tips på film? Vet inte om ni fattat det, men kollar ganska så mycket på film :)

Mathilda

Tagga:D

Hej, imorgon ska jag och Mathilda tävla i Hässleholm och där kommer vi också få träffa Hajen och Zircos förra ägare, Elle:D
Mathilda och Hajen ska hoppa LB, LA och det ska jag också med Go cart och Zirco:D Längtar till imorgon.
Men man behöver kanske inte vara uppe till tre på natten som Mathilda och jag. Nä, idag ska jag gå och lägga mig i rättan tid, annars blir det väla "sovhoppning" imorgon;)
/Emilia

Fest!

Min kusin fyller 25år idag! Så sitter just nu och käkar kakoroch tårta! Inte illa det! ;)

/Mathilda

Slight 16 Junisl

Körde som sagt intervall träning. Han körde först två egna race. Fråga mig inte varför. Och när han väl har börjat springa så finns det inte så mycket att göra än att sitta still och bromsa mjukt. Tar man i tyglarna så blir det bara värre. 
Sen körde vi 3min galopp 1 min vila och samma sak en gång till. Kan säga att han var vääldigt svettig. Så imorgon blir det att gå en liten sväng med honom, han ska även få massage. 

Badat!

Idag har jag och Emilia badat Zirco och Hajjen, dem får även en omgång imorgon. Det ska vara rent till på söndag! ;)

Jag och Emilia har även badat själva i min pool. En gång nu alldeles nyss, ett nattadopp skadar aldrig! Sen en gång innan vi gick ner på grill mys med byn. 
Nu ska vi kolla på film, sen blir det att nanna i min säng!

/  E o M


Slight 15 Juni

Han fick jogga ut en sväng idag i en lägre form. 
Imorgon blir det intervall träning! :D



Då lär han bli törstig ;)

Hallo!!!

hej, idag har jag tränat Zirco;) Han var fin som vanligt;D min lilla Zirco<3<3<3

Movie

Efter två träningar så förtjänar man lite vila! Nu sitter jag framför tv och kollar på film!


Hajjen 14 Juni

Det gick riktigt bra!
Kunde ha om skänklen utan att han sprang på som en dåre! Fick riktigt jobba igenom honom på volter och så. Hjälpte sjukt mycket till när vi skulle hoppa! Han var inte alls så stark. Så är super nöjd med honom !! :D
Är så sjukt taggad till på söndag nu!!


Slight 14 Juni

Träningen gick väl helt okej. Han var såå seg och trött... Man fick riktigt väcka honom. Han gick inte riktigt fram för skänklen. Men fick fram han ganska så bra ändån. Han hoppade allt och så. Men Jaa som sagt lite slö.
Men så är det ju med unghästar. Ena dagen pigg och glad nästa slö och trött ;)


@Mandi

Är hos Mandi nu. Skulle bara träffa henne så en liten kort stund idag. Vi ska käka och snacka lite. Sen vid fyra blir det upp till stallet igen. Fast denna gången blir det att fixa Slight. Vi ska hoppträna för Catrin.
Emilia är så snäll att hon fixar Hajjen till mig! Taaaaack så jättemycket!!! :D

TAGGA nu träning! Först med Slight 5-6 sen Hajjen 6-7!


Prima

Idag så har jag ridit Prima.
Red ner till Gårddala och red dressyr. Ibörjan var hon lite stel så gjorde lite lösgörande arbete. Andra halvan av passet var hon suuperfiin! Så himla roligt det är att rida en häst som kan alla rörelser och har lätt för sig! Såå fiin hon är! :D


Hej:D

Hej, jag hann inte lägga upp igår hur det gick att reäna Go Cart;) I uppvärminingen så körde jag lite lätt markarbete och sen lät jag han galoppera på:) Sen började vi att hoppa på volt och cerpentinbågar(Stavning) sen hopppade vi lite på båge och solfjäder och svensk oxer:D Han var jätteduktig och gjorde allt vad han skulle;) Finaste Go Cart:DGo cart och hans förra ägare, Linnea:D
/Emilia 

Hajjen

Vi red lite dressyr och lite skoj i sandtaget. Lite så här bra med motion och plumsa lite i sanden :)
Imorgon blir träning för mig och Hajjen för Catrin. Tagga!! :D


:D

Hej, idag har jag ridit med mathilda:D Hon red Hajen och jag red Zirco:) Zirco var pigg och rolig som vanligt:) Nu väntar jag på att jag ska få mat och sen bär det av till hästarna igen, för då ska jag hoppträna Go Cart:D Hoppas det går bra:)
/Emilia

Ut på tur

Nu ska vi rida ut en tur :D
Hörs sen!


Dagen

Just nu sitter jag ock kollar på tv.
Kl 14 så ska jag hämta Emilia. Då ska hon och jag rida Zirco och Hajjen.
Sen vid halv fem ska jag hjälpa Anna med Nettan.
Sen blir det upp och fixa hos Slight. Han ska få vila idag, så det blir massa myys! :)

/Mathilda


Grattis

Det gick strålande för Flyinges lag!
Vann med mer än 100 poäng!!
Nu blir det final för dem! :)


@ dressyrtävling!

OMG jag är på en dressyrtävling och ska själv inte tävla!! Men vad gör man inte för klubben!? Man måste ju heja!! :D


@ Slight


<3Max<3

Hej, idag är det den sorgligaste dagen i mitt liv. Max vår hund som har levt ihela mitt liv ska avlivas idag:'(Här har jag gjort en liten dikt till Max!


Max, du gör min dag
Max, jag kommer att sakna dig
Max, du harr en plats i mitt hjärta
Max, JAG ÄLSKAR DIG

                                                                <3MAX<3

Massa skoj!

En del skoj är planerade! Men vill dock inte avslöja något innan allt är 100% bestämt! Något händer redan nästa vecka!! Kan avslöja att det kommer blin såå jäkla super!!! :D
En sak har med min KIING att göra!! LÄNGTAR!

TÄVLA Hajjen bebis

Nu till helgen så ska jag anmäla mig imorgon med Hajjen. Då ska vi hoppa LB LA. Det blir min allra första LA EVER!
Idag var det min första LB EVER! Har inte ens hoppat lokal LB kom vi fram till idag. Här går vi fort fram! ;)
Men det ska nog gå bra! :D TAGGA TAGGA TAGGA!!!
Jag och Hajjen för några månadersedan i Stävie, LC/LC+, vet inte vilken klass det är...

Hässleholm:D

Hej, i helgen ska jag hoppa i hässleholm(midsommarcupen) med o Cart och Zirco:D Jag ska hoppa LB LA:) Hoppas det går bra nu då:D
/Emilia

Tävling 12-06-10

Idag som ni vet så har jag tävlat Hajjen!
LB: Var inte alls nervös. På framridningen så kändes han super! Drog inte alls så mycket. Han rev ett på framhoppningen eftersom han drog lite för mycket i början och då blev han lite lugnare.
Inne på banan så var jag som vanligt lite nervös över ettan, men sen släpper allt. Så gick det super. Sen vet jag inte vad som hände eller varför jag gjorde så, eller jaa något gick fel. Tog alldeles för snäv sväng så han fick ingen chans att hoppa, så fick ju ett stopp där. Helt och hållet mitt fel! Men sen flyter det på bra igen, så det enda misstaget! Super duktig pojk och en glad Mathilda! :D
LB+5: Var ännu mer nervös, eftersom det gick så bra i första klassen så var jag lite rädd att det skulle gå dåligt i denna. Men hoppade första hindret och det släppte. Sen till 3a så var han ganska stark så gick lite fort in på en oxer, så rev räket ut, men det bryr jag mig inte så mycket om att han rev. Men sen efter där så shiiet vad stark han blev!! Gick inte att hålla honom, så till fyran så var det lite rakstäcka, så det gick för fort och inget av hos hitta ett avstånd, men dem sista stegen satte jag ändån på benen så han hoppade men kom ju inte upp så han halvt kraschade... Men fortsatte och ville komma runt. Sen så efter femman så ville han på andra hållet. Vet inte om det var för att Zirco stod där eller om han var dum. Så där studsade och stegrade han sig lite, men fick fram han så envis som jag är ganska fort. Så hoppade sen klart banan.
Målet var ju att komma runt och det gjorde vi i båda, den ena kom vi till och med till omhoppning vilket var överförväntan. Så man kan ju inte vara något annat än nöjd. Tagga nu till nästa tävling!! :D
Emilia har bilder på mig och Hajjen i första klassen så får väl åka dit och sno lite ;)
/Mathilda

Tävlat idag:D

Hej, idag har jag tävlat Go Cart och Zirco:)
Go Cart:
LB+:
4 fel i grunden. Det var inget stopp, det var rättare sagt ett simmhopp:) Han blev stark och så blev han lite lång, han körde ett mega språng!!!! Han kändes faktiskt väldigt bra till det när simmhoppade:)
LA: 0 fel i akumulater med joker. Han var jättefin och det bara flöt på och det räckte till en andra plats. lycklig tjej och ponny:D
Zirco:
LB+:
4 fel, men han kändes bra och det var en lång anridning till hindert och då missförstod vi varandra så det blev ett stopp, men annars var han jättefin:)
LA: 4 fel, han kändes bra och såhär. så skulle jag svänga så den blev för knixig så det blev ett missförstånd till, men det gick bra resten av banan:)
/Emilia

Sorry!

Ska hem till farmor nu och käka, sen blir det upp till Slight och fixa stallet.
Så resultatet kommer sen! :D


@nu!!


Packat och klart...

eller Jaa nästan. Allt är smörjt och vi packar ut allt i bilen/transporten imorgon :)


@just nu

Är TeamEoM hemma hos E!
Vi har en kompis med oss, vår alldeles egna Julia!


Hos Slight

Är uppe hos Slight nu :)
Fixar och lite sånt sen blir det rida :)


Grundskolan avklarad!

ÄNTLIGEN! Sommarlov!!
Sjukt skönt att ha lov och skippa plugga så att man kan lägga ännu mer energi på hästarna och hinna vara med kompisar!! :D
Så sjukt skönt att slippa skolan! Men kommer sakna min klass!!
Shiiet älskar min klass!! Så jäkla kul vi alltid har! Min klass är fan BÄST!!!

Nu har jag kommit hem från min systers skola som tar studenten idag!
Så när hon kommer hem från att ha åkt flak vid fem och gästerna kommit så ska vi käka. Sen vid halv nio blir det Fest med ett stort F!! Är så sjuuukt taggad!!



SOMMARLOV:D

Hej, nu är skolavslutningen slut och jag har gått mina år i mellanstadiet:D Nu är det högstadiet nästa då då:D Men det dumma är att Mathilda ska börja gymnasiet när jag börjar på samma skola som hon gick på:/ Men jag överlever nog:D
/Emilia

Heeeeeeeejjjjjjjjjjjjjjjj:D

Imorse så väckte mamma mig klockan kvart i sju, sen gick jag upp och tog på mig mina ridkläder och sen cyklade jag ut till hästarna. Jag mockade och blandade mat. Sen hämtade jag in Go Cart och ryktade han. Jag tig på hans grejor och red ut en sväng på 45 minuter, riktigt mysigt var det.
Han var väldigt mjuk och han var pigg, men han är bara rolig när han är pigg:D
/Emilia


Hajjen

Just saying: Sjukt TAGGAD till tävlingen!

I början tänkte jag lugnt eftersom jag vet att han drar mot hinder. Vilket han gjorde ibland. Men sen satte jag ett bättre tempo, gick lite bättre. Sen sista rundan hade jag ännu bättre galopp och då drog han nästan inget!! :D då gick det SUPER!! Ska ha bra tryck så att han blir lite stark, då får han den lagom bjudningen utan att springa iväg. Så nu vet jag precis hur jag ska rida honom på söndag! Ska bara fixa det då också! :D


Tjena:D

Hej, nu har jag tränat och Zirco gick jättefint och han skötte sig riktigt bra, han bara flög över hinderna. Jag är riktigt nöjd:D
/Emilia

@just nu


Hemma:)

Hej, nu är jag hemma och har nästan sett det sista av Flyinge skolan. Idag har vi bara städat, tittat på film och ätit tårta. Jäkligt gutt:D
Nu ska jag bara ta en macka och sen ska jag ut till hästarna och fixa hajen och zirco för lite träning för Catrin:) Mathilda ska träna hajen och jag ska träna zirco:D
/Emilia

Tagga träning!

Idag ska jag inte träna Slight som vanligt utan Hajjen eftersom jag ska hoppa han i helgen. Ska bli riktigt kul!! :D TAGGATAGGATAGGA!!


Skola:/

Hej, nu snart ska ja gå till skolan. Jag är faktiskt glad:) Vet ni vrf, det är sista dagen i skolan idag innan sommarlovet:D

Hej:D

Idag har jag ridit Chaplin, Hajen, Zirco och Go Cart.
Chaplin:
Idag fick Chaplin gå ett markarbetspass i ca en halvtimme. Jag började och värma upp honom i lite lätt dressyr, sen fick kan trava över lite cavaletti. Jag hade satt ut lite studs också, så han fick hoppa upp sig lite, sen red jag ut en sväng på en kvart ungerfär. Han kändes lite stel i början, men det är inte konstigt. Sen gick han jättefint och var mjuk och han var så duttig.
Hajen:
Först red jag ut en sväng på ca en halvtimme, så att han fick sträcka på benen riktigt. Han var riktigt pigg! sen red jag ner till paddocken och körde lite dressyr i ca tjugo minuter. Han kändes pigg och framåt och han var väldigt mjuk när jag red dressyr. Så det var kul.
Zirco:
Idag red jag ner till terrängbanan och jag skulle möta Mathilda där. I början travade vi igång och Zirco hade taggat som tusan för att han visste att det var något kul på gång. Vi hoppade lite stockar red igenom vatten och hoppade upphopp och nerhopp och över diken. Han är helt fantastisk! Han var riktigt taggad. Men det är så kul.
Go Cart:
Idag fick Go Cart gå dressyr. I början red jag lite lättare dressyr, sen la jag på lite svårare rörelser t.ex öppna och sluta, skänkelvikning. Han gick väldigt bra och var lite hård i munnen i början men annars var han jätte fin.

@now

Sitter på Slight och väntar på att Emilia ska komma. Blev ändrade planer. Mådde lite bättre när jag kom igång lite. Så nu ska vi rida ner över bron till terrängbanan :D


Hemma!

Har precis kommit hem från Hampus. Så nu ska jag äta och sen blir det en liten tur med Slight. Blir nog en lång skrittur om jag ska orka och inte trilla av. Har ont i huvudet sen i natt. Men men sånt man får ta när man har roligt! Nu blir det sova och spara krafter till på fredag!! :D

Min outfits till lärarmiddagen ! :)


Bästaste Mathilda<3<3<3<3<3<3

Min bästis<3<3<3/Emilia

:D

Sånhär bil ska jag ha när jag blir stor, nä vrf inte nu:D/Emilia

En häst riden:D

Hej, nu har jag ridit Zirco. Jag började värma upp i lite lättare dressyr på ängen sen efter det red jag till sandtaget och klättrade där i ca 15 minuter. Sen gick jag upp på ängen igen och så fick han gå lite svårare dressyr och sen avslutade vi med en liten galoppsväng, och sen travade jag av honom.
Han kändes lite stel i högra sidan men det rättade till sig i slutet. Förutom att han var lite stel var han jättefin och framåt. Nu ska jag bara käka sen blir det ut och rida Go Cart en sväng, sen ska jag hem:)/Emilia

En bild till på Chaplin<3<3<3<3<3

/EMILIA

Chaplin<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3

Hej, idag ska jag äntligen få dressyrträna med min älskade B-ponny så att han får upp musklerna i ryggen:D

Om ni vill veta varför jag skriver att jag ska jobba min b-ponny idag så kan jag berätta vad som hände:

Det var en ganska blåsig dag i början av december och jag skulle precis öppna stalldörren och cykla hem när jag hör något som flåsar som fan inne i Chaplins box. Jag sprang allt vad jag kunde till Stina(hon jag har hästarna hos) och hon kommer efter mig och jag ringer mamma, och mamma kommer på momangen. Vi ringer veterinären och vet. är där på 5 minuter, vi håller på där att få upp han(han låg ner) så vi kunde gå med han i ridhuset. Men han bara försökte lägga sig ner hela tiden och sen när veterinären kom så försökte vi säkert i en halvtimme, sen gav vet. han en spruta som gav honom smärtstillande så att han kunde resa på sig så att vet. kunde undersöka honom, och efter tre timmars jobb sa vet. " jag tycker att vi ska ringa djurambulansen nu, för att jag har provat allt och jag tycker ni ska åka upp och undersöka honom så att det inte är något allvarligt, eller så får ni sova här i stallet..." Vi valde såklart att ringa djurambulansen, och dom kom efter 1 timme, för dom var rätt så långt bort. Så när vi väntade så började det smärtstillande gå ur Chaplin och han la sig ner igen. Jag storgrät, men inte så långt efter han hade lagt sig så kom djurambulansen. Dom lyfte typ upp honom och lastade in honom. Medans dom gjorde det så kom vår farmor och hämtade min lillebror(Vi skulle gå i skolan dagen efter) och dom körde hem och jag hade bestämt mig att jag skulle följa med. Djurambulansen startade och vi körde efter(Mamma och jag) och pappa skulle möta oss på Hbg djursjukhus stordjur. När vi var på vär upp så märkte vi att något var fel. Dom ökade tempot lite och vi hängde bara med och jag satt i bilen och grät så mycket att jag inte visste var jag skulle ta vägen. När vi kom upp möttes vi av två sjuksystrar till djur som tog imot oss och vi fick svar rätt så snabbt. Han hade fått tarmvred... Vi satt oss i receptionen och skulle bestämma oss. Det var antigen operera honom eller försöka medicinera honom eller göra det värsta som finns avliva. Jag satt nästan och skrek"OPERERA, OPERERA" och mina föräldrar gick med på det och vi meddela vad vi hade bestämt oss. Vi fick åka hem och när vi kom hem var klockan halv 2 på natten och jag skulle till skolan och vi hade eng. läxa. Jag ville inte träna klockan halv två på natten på glosor, nej jag fick ta smällen med läraren, jag oroade mig bara för min älskade ponny. klockan fem på morgonen så ringer dom och säger, han klarade operationen. och jag skrek "JAAAAAAA, MIN 23 ÅRIGA B-PONNY KLARADE AV EN BUKÖPPNING!!!!!!!!!!!!!!!" Ja var så jäkla lycklig och glad för att han hade klarat sig. vi fick åka och hälsa på han och fy fan säger jag bara, så jäkla smal han var och det var inte fint och se. Sen när han kom hem var jag och han lyckliga som fan:D
/Emilia

TÄVLA!

Är äntligen anmäld till en tävling! :D
Dock inte med Slight men med självaste HAJJEN!! :D Riktigt kul ska det bli!
Ska hoppa LB och LB+5, så sjukt bra klasser! Emilia åker även med med både Zirco & GoCart. Fast hon ska hoppa LB+5 och LA. Vi ska åka till Frosta! Någon mer som ska dit!? :D
/ Mathilda

jadu

Vet inte riktigt vad jag ska skriva... Slight fick vila idag.
Inget direkt roligt hänt idag. Eller just det 9:ornas SHOW idag!! SÅÅÅ sjukt kul det har varit!!! :D
All träning som givit reslutat! Alla repetirioner som varit så djävluskt roliga!! BÄSTA 9:ORNA ÄVER!!! :D :D
Shiiet går inte att beskriva! Alla har varit såå sjuuuukt taggade idag och hoppat runder och dansat och jaa veet i faan vad! :D Idag spelade vi upp för föräldrarna på kvällen så varit i skolan från 8.20 -> ca 20.00 !
Men det var det väärt! Nästan alla käka pizza tillsammans, fett mysigt! :D
Imorgon ska vi göra showen två gånger. En gång för fsk -> 6 sen en för 7or & 8or! TAGGA TAGGA TAGGA!
Sen imorgon är det även den efterlängtade lärarmiddagen och FESTen efter!! :D
Helt amazing vecka detta kommer blii!!! :D
Idag: Showen
Imorgon: Mer Show + lärarmiddagen + fest
Onsdag: Lediga, sover hos Hampus efter festen
Torsdag: Träna Hajjen + massa skoj i skolan
Fredag: Skolavslutning + syster tar studenten + fest
Lördag: Rida och trimma en massa, massa förberedande + va med Emilia
Söndag: TÄVLA HAJJEN! :D
så om det blir dåligt uppdatering så vet ni vf ;)

/ Mathilda



Mathilda;)

Hallå:D
nu snart ska jag åka med Mathildas föräldrar till niornas show, ska bli jättespännande:D<3
Mathilda och Slight<3
/Emilia

Tävlat i helgen:)

Go Cart:
LB:
4 fel i grunden, jag var inte riktigt på det så blev Go Cart också seg så det blev ett stopp i grunden på sista hindert:/
LA: I denna klassen var jag mycket mer på det och så, men tyvärr blev det två ner på dom två sista hinderna, men nöjd ändå, inget stopp iallafall:D
DJ Zirco:
LB:
Han var jättefin och jag menar det verkligen, han hoppade som en gud! Men tyvärr började han klydda i en omhoppningssväng:/ Jag vet inte vad han gjorde, han började tagga som fan, och när han gör det då går det fort!! Men tyvärr kom vi precis utanför placering, men han var fin ändå:)
LA: Zirco var även väldigt fin i denna klassen, men blev två pet här också, men han blev för lång på både sexan och sista hindert, men var såklart fin ändå:)
Jag var själv lite avslagen så då känner dom det på sig, men i la:n så var jag mer på det:)
/Emilia

Slight 3 juni

Red nere på gårddala. Tränade byten idag. Gick bättre än igår... Igår så stack han tre gånger. Och där nere finns inga staket eller så. Så en gång landade vi ute i ett rapsfält... Men idag så stack han inte, men mååste hitta en tjock pinne eller om jag kan ta dit en bom eller något som till hjälpt. Han sätter vissa i det en till det andra men sen på andra hållet funkar det inte. Han byter bara fram... Men Jaa får ta och TRÄNA det nu :)


Dåligt

Märks att det har varit dålig uppdatering idag... Hehe


Till stallet.

Emilia kommer snart och hämtar mig. Då sticker vi ut till stallet och fixa klart det sista på hästarna. Sen bär det av till tävlingen! TAGGA TAGGA TAGGA!! <3


Tagga tävling nudå:D

Hej, idag ska jag iväg och tävla i Stävie:) Såklart ska Mathilda också med:D Jag ska ha med mig Go Cart och Zirco och dom ska hoppa LB(Stil i Mountin horse ponny cup) och LA:D
/Emilia

Hemma!

Nu är jag hemma från Mandi! Nu blir det käka sen upp till Slght. Ska rida ner till gårddala och trimma lite.

Rekomenderar denna blogg:)

Nellieberntsson.se

Tagga Fest:)

Hello, nu ska jag på fest, sen upp tidigt imorgon och tävla. Ha d gött
/Emilia

Tagga!!!;)

hej, idag har jag fixat alla saker till tävlingen imorgon:) Jag ska tävla Zirco och Go Cart i Stävie. Dom ska gå LB och LA:D Ha d bäst:)
/ Emilia

RSS 2.0